https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 12.5.2021

STK ry:n jäsenkysely: Sähkötekniselle alalle tarvitaan lisää osaajia

Sähköistysala näkee työvoiman saannin yhdeksi keskeisistä haasteista tulevaisuudessa. Kolmannes STK:n jäsenkyselyyn vastanneista yrityksistä arvioi tarvitsevansa lisää työvoimaa jo lähitulevaisuudessa. Alalle toivotaan erityisesti ammattilaisia, joilla on myös kaupallista osaamista ja kielitaitoa.

STK_tyvoimakysely_2021_kevt_kuva (002)

Sähköteknisen Kaupan Liitto (STK) teki huhtikuussa työvoimakyselyn jäsenyrityksilleen, joihin kuuluvat käytännössä kaikki merkittävät alan valmistajat, maahantuojat ja tukkuliikkeet Suomessa. Ne työllistävät yli 7000 sähköistysalan ammattilaista.

Kyselyhetkellä STK:n jäsenyrityksillä oli tarjolla 143 avointa työpaikkaa ja kesätyöpaikkoja noin 300. Kyselyyn vastanneet 61 yritystä kertoivat tarjoavansa vuosittain opiskelijoille yli 100 harjoittelupaikkaa. Yritykset arvioivat, että heidän henkilöstöstään on tänä vuonna jäämässä eläkkeelle ainakin toistasataa kokenutta ammattilaista.

- Kolmannes kyselyyn vastanneista yrityksistä arvioi tarvitsevansa lisää työvoimaa jo lähitulevaisuudessa. Ratkaisujen ja palvelujen kysyntä on kiihtynyt talouden elpyessä, eikä kukaan varmasti halua osaajapulan muodostuvan pullonkaulaksi alan kehitykselle, kertoo STK:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen.

Hän ennakoi alan työvoiman tarpeen nousevan pysyvästi, sillä sähköistymisen yhteiskunnallinen merkitys kasvaa. Ilmastonmuutoksen torjunnassa on oleellinen merkitys uusiutuvilla tuotetulla sähköllä ja sen energiatehokkaalla käytöllä niin rakennetussa ympäristössä kuin liikenteessäkin.

- Uskon, että merkityksellinen työ paremman tulevaisuuden ja yhteisen hyvinvoinnin rakentajana voisi motivoida nuoria valitsemaan sähköistysalan. Kyselytutkimuksessa yrityksiltä saamiemme vastausten mukaan tarvetta alan yrityksissä on monenlaiselle osaamiselle, kuten teknisen ja kaupallisen ammattitaidon yhdistelmälle. Alalle tulijoille meillä on tarjota motivoivaa tekemistä, usein kansainvälisissä yrityksissä, ja mahdollisuudet kehittää osaamista ja edetä työuralla oman mielenkiinnon suuntaamana, Muhonen sanoo.

Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.