https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 12.5.2021

STK ry:n jäsenkysely: Sähkötekniselle alalle tarvitaan lisää osaajia

Sähköistysala näkee työvoiman saannin yhdeksi keskeisistä haasteista tulevaisuudessa. Kolmannes STK:n jäsenkyselyyn vastanneista yrityksistä arvioi tarvitsevansa lisää työvoimaa jo lähitulevaisuudessa. Alalle toivotaan erityisesti ammattilaisia, joilla on myös kaupallista osaamista ja kielitaitoa.

STK_tyvoimakysely_2021_kevt_kuva (002)

Sähköteknisen Kaupan Liitto (STK) teki huhtikuussa työvoimakyselyn jäsenyrityksilleen, joihin kuuluvat käytännössä kaikki merkittävät alan valmistajat, maahantuojat ja tukkuliikkeet Suomessa. Ne työllistävät yli 7000 sähköistysalan ammattilaista.

Kyselyhetkellä STK:n jäsenyrityksillä oli tarjolla 143 avointa työpaikkaa ja kesätyöpaikkoja noin 300. Kyselyyn vastanneet 61 yritystä kertoivat tarjoavansa vuosittain opiskelijoille yli 100 harjoittelupaikkaa. Yritykset arvioivat, että heidän henkilöstöstään on tänä vuonna jäämässä eläkkeelle ainakin toistasataa kokenutta ammattilaista.

- Kolmannes kyselyyn vastanneista yrityksistä arvioi tarvitsevansa lisää työvoimaa jo lähitulevaisuudessa. Ratkaisujen ja palvelujen kysyntä on kiihtynyt talouden elpyessä, eikä kukaan varmasti halua osaajapulan muodostuvan pullonkaulaksi alan kehitykselle, kertoo STK:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen.

Hän ennakoi alan työvoiman tarpeen nousevan pysyvästi, sillä sähköistymisen yhteiskunnallinen merkitys kasvaa. Ilmastonmuutoksen torjunnassa on oleellinen merkitys uusiutuvilla tuotetulla sähköllä ja sen energiatehokkaalla käytöllä niin rakennetussa ympäristössä kuin liikenteessäkin.

- Uskon, että merkityksellinen työ paremman tulevaisuuden ja yhteisen hyvinvoinnin rakentajana voisi motivoida nuoria valitsemaan sähköistysalan. Kyselytutkimuksessa yrityksiltä saamiemme vastausten mukaan tarvetta alan yrityksissä on monenlaiselle osaamiselle, kuten teknisen ja kaupallisen ammattitaidon yhdistelmälle. Alalle tulijoille meillä on tarjota motivoivaa tekemistä, usein kansainvälisissä yrityksissä, ja mahdollisuudet kehittää osaamista ja edetä työuralla oman mielenkiinnon suuntaamana, Muhonen sanoo.

Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

Tuulivoimainvestoinnit kattavat yli viidenneksen teollisuuden kiinteistä investoinneista 2021

Kuluvana vuonna Suomeen rakennetaan noin 1 000 megawatin edestä uutta tuulivoimaa. Määrä tulee kasvattamaan Suomen tuulivoimakapasiteettia 40 prosenttia. Investointeina tämä tarkoittaa noin 1,2 miljardia euroa, mikä vastaa 23 prosenttia kaikista tälle vuodelle arvioiduista teollisuuden kiinteistä investoinneista. Vuosien 2022 - 2023 aikana tuulivoimainvestointien määrä tulee olemaan vielä korkeampi, ja sijoittajat uskovat kiinnostuksen puhtaaseen sähköntuotantoon säilyvän myös jatkossa.

10.6.2021 | Tutkimus ja koulutus

Jatkuvatoiminen prosessi luo edellytykset joustavammalle ja tehokkaammalle lääkkeiden valmistamiselle

Siirtyminen perinteisestä eräprosessista vaihtoehtoiseen jatkuvatoimiseen prosessiin on ajankohtainen aihe ja haastava tehtävä lääketeollisuudelle, kun se pyrkii löytämään yhä kustannustehokkaampia ja joustavampia ratkaisuja lääkkeiden valmistamiseen. 

9.6.2021 | Alan Uutiset

Yli puolet suomalaisista haluaa käyttää aurinkoenergiaa kodin sähkön kulutuksessa

Sähkönjakeluyhtiö Carunan teettämä kansalaiskysely osoitti kuluttajien keskuudessa selkeän trendin: aurinkopaneelien käyttö kiinnostaa 54 prosenttia suomalaisista. Kiinnostus näkyy myös aurinkopaneelien määrässä ja vuoden 2020 aikana aurinkosähköntuottajien määrä Carunan sähkönjakeluverkossa kasvoi yli 40 prosenttia. 

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.

Voitelun kunnossapito-ohjeet laitevalmistajilta ja voitelun asiantuntijalta

Toimivaksi ja hyväksi havaittu käytäntö on merkittävin tekijä oikeassa voiteluhuollossa. Teoria antaa usein yleisohjeita, jotka sopivat mahdollisimman laajalle alueelle.

Rakennussähkösuunnittelijan pätevyys mittaa projektin kokonaishallintaa

Rakennussähkösuunnittelijan pätevyyslautakunta on saanut tietoonsa, että rakennusten tietoteknisiin järjestelmiin erikoistuneilta suunnittelijoilta (telesuunnittelijat) on edellytetty tarjouspyynnöissä rakennussähkösuunnittelijan pätevyyttä.