https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 14.10.2016

Saarioinen jatkaa energiatehokkuuden parantamista

Kotimainen perheyritys Saarioinen liittyy elinkeinoelämän kolmanteen energiatehokkuussopimukseen, jonka tavoitteena on vähentää energiankulutusta 7,5 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Aiemmalla sopimuskaudella yhtiö onnistui pienentämään energiankäyttöään 15 000 megawattituntia ja saavutti siten säästötavoitteen etuajassa.

Saarioinen

Saarioinen pyrkii jatkuvasti parantamaan energiatehokkuuttaan ja seuraa reaaliaikaisesti tuotantolaitoksiensa energian- ja vedenkulutusta. Yhtiö liittyi jo vuonna 2007 elintarviketeollisuuden ensimmäiseen energiatehokkuussopimukseen, jonka myötä se sitoutui vähentämään energiankäyttöään 9 prosentilla vuoteen 2016 mennessä. Käytännössä tämä tarkoitti 15 000 megawattitunnin säästötavoitetta, jonka Saarioinen saavutti etuajassa jo vuonna 2015.

– Tekemämme toimenpiteet ovat säästäneet energiaa vuosittain jo 700 omakotitalon keskimääräisen vuosikulutuksen verran. Tätä kehitystä haluamme jatkaa ja siksi allekirjoitimme energiatehokkuussopimuksen myös seuraavalle kaudelle. Olemme sitoutuneet vähentämään energiankulutustamme 7,5 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2025 mennessä. Välitavoitteeksi on asetettu 4 prosentin vähennys vuoteen 2020 mennessä, Saarioisten laatu- ja vastuullisuusjohtaja Anneli Hautaniemi kertoo.

Kohti hiilineutraalimpaa yhteiskuntaa

Elintarvikkeiden valmistuksessa tarvitaan energiaa erityisesti kypsennykseen ja jäähdytykseen, sillä kuumennuskäsittelyt ja nopeat jäähdytykset ovat avainasemassa tuoteturvallisuuden kannalta. Myös elintarviketehtaiden jäähdytetyt tilat vaativat runsaasti kylmäenergiaa.  

Hautaniemi muistuttaa, että energiatehokkuuteen panostaminen on askel kohti entistä hiilineutraalimpaa yhteiskuntaa.

– Panostamme energiatehokkuuteen, sillä haluamme tarjota kuluttajille kestävällä tavalla valmistettua ruokaa. Ympäristön kannalta merkittävimmät toimenpiteemme liittyvät elintarviketuotannossa energiankulutuksen lisäksi vedenkulutuksen pienentämiseen sekä jätehuoltoon. Uusien energiatehokkuuskeinojen etsiminen motivoi myös meitä saarioislaisia olemaan entistä ympäristötietoisempia, hän summaa.

www.saarioinen.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.