https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 8.9.2021

Sähköautoilun lisääntyminen näkyy K-Lataus-asemilla – heinäkuussa latausmäärät yli kaksinkertaistuneet vuodessa

Lisääntynyt kiinnostus sähköautoilua kohtaan ja sähköautojen myynnin kasvu näkyvät selkeästi latausasemilla. Pelkästään heinäkuussa K-Latauksen latausmäärät kasvoivat 137 prosenttia suhteessa vuoden takaiseen. Kokonaislatausmäärissä viime vuodesta on jo menty yli.

lataus2

Vuoden aikana on avattu tähän mennessä 11 uutta K-Lataus-asemaa.

Jo kesäkuun loppuun mennessä K-Lataus-asemilta oli ladattu yhtä paljon sähköä kuin koko vuoden 2020 aikana yhteensä. Latausmäärien kehitystä selittää suurelta osin sähköisen autokannan kasvu, ja varsinkin täyssähköautojen myynnin tuplaantuminen suhteessa viime vuoteen. Myynnin kasvu lisää kysyntää julkiselle lataukselle.

– Latausmäärien kasvu kertoo meille, että olemme oikealla tiellä kasvattaessamme verkostoamme siellä, missä ihmiset sähköautoilla liikkuvat. Tällä hetkellä se tarkoittaa panostamista erityisesti kaupunkien ja valtateiden varsien latausmahdollisuuksiin sekä pika- ja suurteholatauspisteiden lisäämiseen, Keskon autotoimialan palveluliiketoiminnasta ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff kertoo lehdistötiedotteessa.

Lisäksi heinäkuussa voimaan tullut perus- ja suurteholatauspisteitä koskeva hinnoittelun muutos on otettu hyvin vastaan asiakkaiden keskuudessa. Minuuttiperusteisesta kWh-perusteiseen hinnoitteluun siirtyminen on saanut kiitosta erityisesti hybridiautoilijoilta, ja on siten myös osin K-Latauksen kasvaneen suosion takana.

Uudet asemat ovat löytäneet asiakkaansa

Vuoden aikana on avattu tähän mennessä 11 uutta K-Lataus-asemaa. Kaikki uudet asemat tarjoavat sähköautoilijoille nopeaa pika- tai suurteholatausta.

– Asiakkaat ovat löytäneet uudet asemat hienosti. Erityisesti valtateiden lähettyville avatut asemat, kuten esimerkiksi Jyväskylän ja Heinolan suurteholatausasemat, ovat olleet kesällä suosittuja, von Bonsdorff kertoo. 

Loppuvuonna uusia K-Lataus-asemia tullaan avaamaan erityisesti Etelä-Suomeen, kuten pääkaupunkiseudulle ja Lahteen. Yhteensä K-ryhmä tarjoaa sähköautoilijoille latausasemia jo 88 kaupan yhteydessä, aina pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle saakka. Asemilla on peruslatauspisteitä 294 ja pika- tai suurteholatauspisteitä 131. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua.

Uusimmat artikkelit

23.9.2021 | Alan Uutiset

Konkurssiaaltoa ei tullutkaan – miten suojautua asiakasyritysten maksuvaikeuksilta

Koronapandemian alkaessa ekonomistit ympäri maailman ennustivat kaikkien aikojen konkurssiaaltoa. Valtioiden nopeasti liikkeelle polkaisemat tukitoimet, lainojen lyhennysvapaat ja verottajan myöntämät lykkäykset ovat toistaiseksi suojanneet yrityksiä konkursseilta. Määräaikaiset lainsäädännön muutokset ja valtioiden tukitoimet ovat kuitenkin päättyneet kesällä 2021 tai päättyvät viimeistään kuluvan syksyn aikana.

Typpihapon luokituksen muuttuminen voi edellyttää kemikaaliturvallisuussäädösten mukaisia toimia

Typpihapolle on määritetty EU:ssa yhdenmukainen, sitova luokitus- ja merkintävaatimus. Muutos voi vaikuttaa tuotantolaitoksen vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin laajuuteen. Muutosta sovelletaan 1.3.2022 alkaen.

Jumiskon vesivoimalaitoksen peruskunnostuksesta lisää joustavuutta tuotantoon

Kemijärvellä sijaitsevan Jumiskon vesivoimalaitos on otettu peruskunnostuksen jälkeen jälleen käyttöön. Peruskunnostuksen ansiosta voimalaitoksen säätömahdollisuudet ja energiatehokkuus paranevat, Pohjolan Voima (PVO) kertoo lehdistötiedotteessa.

Vaasan yliopisto järjestää kansainvälisen älykkäiden energiajärjestelmien ja -teknologioiden SEST2021-konferenssin 6.–8.9.2021

Vaasan yliopisto järjestää 6.–8. syyskuuta 2021 kansainvälisen konferenssin älykkäistä energiajärjestelmistä ja -teknologioista. Kolmipäiväinen SEST2021 järjestetään koronapandemian vuoksi etäkonferenssina. Konferenssi on tarkoitettu akateemisille tutkijoille ja energia-alan ammattilaisille.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.