https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 1.11.2017

Sähkön hinta pienessä nousussa

Yhtenä syynä hinnan nousuun on talouskasvu, joka nostaa esimerkiksi polttoaineiden ja hiilen hintoja. Ajoittain korkeisiin pörssihintoihin on taas vaikuttanut esimerkiksi ydinvoimaloiden huollot, jotka ovat laskeneet ydinvoiman tuotantoa jopa kymmeniä prosentteja.

Sahkon-hinta-pienessa-nousussa

Kuluvana syksynä sähkön sopimushinnat ovat olleet hienoisessa nousussa. Vattenfallin toimitusjohtaja Elina Kivioja kertoo, että etenkin polttoaineiden hintojen nousu näkyy suoraan sähkön hinnassa.

- Sekä hiilen että päästöoikeuksien hinta on noussut viime kuukausien aikana. Seurauksena johdannaissopimusten hintoihin on tullut korotuksia, jotka ovat vaikuttaneet esimerkiksi määräaikaisten sopimusten hintaan, hän sanoo.

Talouden lisäksi myös sääoloilla on vaikutusta sähkön hintaan. Runsaat sateet ja tuulinen sää lisäävät tarjontaa. Toisaalta pörssihinnat ovat olleet Suomessa ajoittain korkealla, sillä ydinvoimalahuollot ovat laskeneet ydinvoiman tuotantoa, jolloin tarjontaa on ollut vähemmän.

- Tuotantokapasiteetti on syksyn aikana ollut jopa kymmeniä prosentteja tavallista pienempi, Kivioja sanoo.

Sähkömarkkinoilla yhä enemmän uusiutuvaa energiaa

Sähkömarkkinoilla on käynnistymässä muutos, kun siirrytään uusiutuvaan energiaan. Aikaisemmin tuotantoa on säädetty sen mukaan, paljonko sähköä on tarvittu. Kohta se ei ole enää mahdollista.

- Hiilivoimaa korvataan uusiutuvalla energialla, kuten aurinko- ja tuulivoimalla. Niiden tuotantomäärä vaihtelee, ja vaihtelu aiheuttaa sähkön säädön tarvetta, Kivioja kertoo.

Tulevaisuudessa sähkön käyttöä pitää ajoittaa yhä tarkemmin tuuli- ja aurinko-olosuhteiden mukaan. Ilmiötä kutsutaan kysyntäjoustoksi, kun sähkön käyttöä siirretään niille hetkille, jolloin tuotantoa on paljon ja sähkö on halpaa.

- Kysyntäjousto on siis sähkön käytön ajoittumista, Kivioja tiivistää.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.