https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 1.11.2017

Sähkön hinta pienessä nousussa

Yhtenä syynä hinnan nousuun on talouskasvu, joka nostaa esimerkiksi polttoaineiden ja hiilen hintoja. Ajoittain korkeisiin pörssihintoihin on taas vaikuttanut esimerkiksi ydinvoimaloiden huollot, jotka ovat laskeneet ydinvoiman tuotantoa jopa kymmeniä prosentteja.

Sahkon-hinta-pienessa-nousussa

Kuluvana syksynä sähkön sopimushinnat ovat olleet hienoisessa nousussa. Vattenfallin toimitusjohtaja Elina Kivioja kertoo, että etenkin polttoaineiden hintojen nousu näkyy suoraan sähkön hinnassa.

- Sekä hiilen että päästöoikeuksien hinta on noussut viime kuukausien aikana. Seurauksena johdannaissopimusten hintoihin on tullut korotuksia, jotka ovat vaikuttaneet esimerkiksi määräaikaisten sopimusten hintaan, hän sanoo.

Talouden lisäksi myös sääoloilla on vaikutusta sähkön hintaan. Runsaat sateet ja tuulinen sää lisäävät tarjontaa. Toisaalta pörssihinnat ovat olleet Suomessa ajoittain korkealla, sillä ydinvoimalahuollot ovat laskeneet ydinvoiman tuotantoa, jolloin tarjontaa on ollut vähemmän.

- Tuotantokapasiteetti on syksyn aikana ollut jopa kymmeniä prosentteja tavallista pienempi, Kivioja sanoo.

Sähkömarkkinoilla yhä enemmän uusiutuvaa energiaa

Sähkömarkkinoilla on käynnistymässä muutos, kun siirrytään uusiutuvaan energiaan. Aikaisemmin tuotantoa on säädetty sen mukaan, paljonko sähköä on tarvittu. Kohta se ei ole enää mahdollista.

- Hiilivoimaa korvataan uusiutuvalla energialla, kuten aurinko- ja tuulivoimalla. Niiden tuotantomäärä vaihtelee, ja vaihtelu aiheuttaa sähkön säädön tarvetta, Kivioja kertoo.

Tulevaisuudessa sähkön käyttöä pitää ajoittaa yhä tarkemmin tuuli- ja aurinko-olosuhteiden mukaan. Ilmiötä kutsutaan kysyntäjoustoksi, kun sähkön käyttöä siirretään niille hetkille, jolloin tuotantoa on paljon ja sähkö on halpaa.

- Kysyntäjousto on siis sähkön käytön ajoittumista, Kivioja tiivistää.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.