https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 8.4.2022

Sähkötekniikan tukkumyynti kasvoi 18,8 prosenttia alkuvuonna – alan osaajista ja tekijöistä pula

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana oli 280 miljoonaa euroa. Se on 18,8 prosenttia enemmän kuin vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Sähköteknisen kaupan liiton tilastossa edeltäneiden 12 kuukauden yhteenlaskettu myynti osoittaa 13,5 prosentin kasvua maaliskuun lopussa verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuotta aiemmin.

STK_tukkumyynti_2022_Q1 (002)

–  Tilaston luvut myynnin arvon kasvusta heijastavat sekä talven aikana vallinnutta infran ja kiinteistöjen rakentamisen kovaa tahtia että samanaikaista raaka-aineiden, kuten alumiinin, teräksen ja kuparin, maailmanmarkkinahintojen kehitystä. Venäjän hyökkäyksen ja pakotteiden vaikutuksen voi odottaa näkyvän vasta viipeellä sähköteknisten tuotteiden tuotannon arvoketjussa ja rakennushankkeiden käynnistymisissä, arvioi Sähköteknisen kaupan liiton (STK) toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen.

– Sähkötekninen ala on toiminut veturina tämän ajan suurissa kehityskuluissa, kuten ilmastonmuutoksen torjunnassa energiatehokkuuden ja päästöttömän liikenteen ratkaisuilla. Venäjän fossiilisesta energiasta irrottautumisessa toimialamme yritysten tuotteet ja ratkaisut tulevat olemaan aivan keskeisiä, kun kiihdytämme yhteiskunnan sähköistämistä huoltovarmuuden ja turvallisuutemme vuoksi, sanoo STK:n puheenjohtaja, Onninen Oy:n toimitusjohtaja Martti Forss.

– Valmiita ratkaisuja ja teknologiaa on ja toimialamme kehittää innovaatioita edelleen. Nyt sääntelykin myötävaikuttaa sähköistymisen hyväksi. Enää tarvitaan uusia osaajia ja tekijöitä, joten valtion ja kuntien on syytä satsata niin lähiopetukseen ammattikoulujen sähköteknisillä linjoilla kuin opetukseen ja tutkimukseen korkeakouluissa, Forss painottaa.

Uusimmat artikkelit

Riippuvuus maakaasusta voidaan katkaista älykkäällä energianhallintajärjestelmällä

Siemens Osakeyhtiö on kehittänyt ratkaisun, joka vähentää sekä päästöjä että riippuvuutta tuontienergiasta. 

16.5.2022 | Tutkimus ja koulutus

Hiilineutraalien prosessien materiaalitutkimukselle merkittävä TK-rahoitus Business Finlandilta

Business Finland on myöntänyt merkittävän rahoituksen MASCOT-projektille, joka vastaa tulevaisuuden kiertotalousprosessien ja vetyteknologioiden tuomiin materiaalien käytettävyyshaasteisiin ja luo tietopohjan niiden luotettavuuden ja kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Rakennusteollisuus RT:n Turvallisuusviikko käynnistyy tänään

Rakennusteollisuus RT:n järjestämää Turvallisuusviikkoa vietetään 16.-22.5.2022, jolloin rakennusalalla kiinnitetään erityistä huomiota työn turvallisuuteen ja terveellisyyteen. SRV käynnistää samalla koko loppuvuoden kestävän kampanjan Oikeus hyvään työpäivään.

16.5.2022 | Alan Uutiset

Olli Sippula polttoprosessien päästöjen professoriksi

Polttoprosessien päästöillä on monia haittavaikutuksia ja niiden hallintaan tarvitaan uusia menetelmiä.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.

Parikkalan vesihuollon ja Digitan yhteistyö edennyt mallikkaasti – “Käytännön hyöty merkittäviä”

Digita ja Parikkalan vesihuolto solmivat yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista vuonna 2020. Onnistunut pilottivaihe päättyi viime vuonna ja tulevina vuosina tavoitteena on asentaa noin 900 etäluettavaa mittaria.

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.