https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 13.1.2022

Sähkötekniikan tukkumyynti kasvoi 8,4 prosenttia edellisvuodesta

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo vuonna 2021 oli 1145 miljoonaa euroa, mikä on enemmän kuin yhtenäkään vuonna aiemmin. Kasvua edellisvuodesta oli 8,4 prosenttia, ja viimeisen vuosineljänneksen kasvu ylsi jopa 15,9 prosenttiin verrattuna vuoden takaiseen.

KUVA1_STK_tukkutilasto2021 (002)

- Tilastoimme tässä tukkumyynnin arvoa, joten näissä huikeissa kasvuluvuissa heijastuu osaltaan viimevuotinen keskeisten raaka-aineiden kuten alumiinin, kuparin ja teräksen maailmanmarkkinahintojen nousu, sanoo Sähköteknisen kaupan liiton (STK) toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen

- Alan kasvu vuonna 2021 on silti aitoa: tahti jatkui kiihkeänä uudis- ja korjausrakentamisessa sekä infrahankkeissa kuten tuuli- ja aurinkovoiman ja sähköisen liikenteen latausverkon rakentamisessa. Pandemia ei niitä juuri hidastanut, hän arvioi.

Tarkasteltaessa pitkän ajan kehitystä nähdään myynnin arvon kasvaneen merkittävästi suhdannevaihteluista huolimatta. Se on nyt noin 50 prosenttia suurempi kuin viisitoista vuotta sitten.

- Energiatehokkuus ja kiinteistöautomaatio ovat olennainen osa niin uudisrakentamisessa kuin korjauksissakin, joten sähköteknisten ratkaisujen rooli hankkeissa on yhä keskeisempi nyt ja tulevaisuudessa, sanoo STK:n puheenjohtaja, Onninen oy:n toimitusjohtaja Martti Forss.

- Koko sähköistymisen toimiala valmistajista tukkukaupan kautta urakoitsijoihin tekee työtään ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Kasvaneen kysynnän myötä pullonkaulaksi voi muodostua vain osaavan työvoiman puute. Siihen odotamme koulutusjärjestelmältämme ja työperäisen maahanmuuton sääntelyltä aktiivisia parannuksia, hän jatkaa. 

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.