Alan Uutiset | 10.1.2020

Sähkötekniikan tukkumyynti ylsi lähes edellisvuoden tasolle

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo vuonna 2019 laski 1,1 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Myynnin arvo oli 1 010 milj. euroa, kun se oli vuotta aiemmin 1 021 milj. euroa.

Sähkötukkumyynti_2010-2019

Vuoden 2019 ensimmäinen neljännes osoitti kasvua, mutta seuraavilla neljänneksillä myynti oli pienempi kuin edellisvuoden vastaavina kausina. Vuoden viimeisellä neljänneksellä myynti supistui 3 prosenttia.

- Rakentamisen huippuvuodet ovat tällä erää ohi, mutta yhteiskunnan sähköistäminen jatkuu lisäten vauhtiaan. Tämä tarjoaa sähköistysalalle merkittävän roolin yhteiskunnan hyvinvoinnin mahdollistajana, sanoo Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) puheenjohtaja, Onninen Oy:n toimitusjohtaja Martti Forss.

Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii käytännön tekoja, joilla edetään kohti hiilettömyyttä ja energiatehokkuutta. Sähköistysala on tehnyt työtä jo vuosikymmeniä etsien ja tuottaen uusia ratkaisuja, jotka vievät oikean suuntaan.

Näkyvimpiin tuloksiin kuuluvat tuuli- ja aurinkoenergian tuotanto sekä sähköinen liikenne eri muodoissaan. Huomaamattomampia, mutta merkitykseltään suuria ovat muun muassa jatkuvasti lisääntyvä kiinteistöautomaatio ja älykkäät sähköverkot.

- Olemme toimialana avainasemassa luomassa parempaa tulevaisuutta. Yksin tekniset ratkaisut eivät siihen riitä, vaan meidän tulee tuoda niiden tuottamia hyötyjä esiin aktiivisesti ja ymmärrettävästi. Näin päättäjät ja kuluttajat voivat tehdä kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja, Forss muistuttaa.

Sähköistysalan järjestöt järjestävät vuosittaisen Hyvinvointia sähköllä -visioseminaarin 22.4. Tiedekeskus Heurekassa. Tällä kertaa sen otsikkona on Vastuullisesti tulevaisuuteen.

Seminaari sisältää ajankohtaisia esityksiä alan yhteisen vision neljältä teema-alueelta, jotka ovat: Viihtyisät, energiatehokkaat rakennukset palvelevat käyttäjiään ja tuottavat energiaa, Sähkössä on älyä, Sähkö liikuttaa ihmisiä ja tavaroita, Sähkö lisää hyvinvointia ja turvallisuutta.

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) edustaa sähköteknisten tuotteiden valmistajia, maahantuojia ja tukkuliikkeitä. STK edistää alan kehitystä ja vaikuttavuutta sekä tuottaa palveluja, joista merkittävin on 250.000 sähköteknistä tuotetta sisältävä Sähkönumerot.fi- tuotetietopalvelu.

 

...

Uusimmat artikkelit

Monimuotoisuus ja merkityksellinen liiketoiminta ovat hyvää bisnestä

Slushin julkaisemassa uudessa “Entrepreneurship Redefined” -tutkimuksessa selvitettiin, mihin tulevaisuuden menestysyritykset perustuvat. Tuloksista ilmeni, että yrityksen menestystekijöitä ovat monimuotoisuus, liiketoiminnan merkityksellisyys sekä uudenlainen innovatiivinen yhteistyö.

4.7.2020 | Alan Uutiset

EU satsaa kymmeniä miljardeja vetyyn

Euroopan komissio haluaa kymmenien miljardien investointeja vetyyn. Panostus liittyy EU:n elvytyspakettiin, jolla pyritään elvyttämään taloutta koronakriisin iskuista. Vedyn rooli kasvaa erityisesti teollisuudessa sekä raskaan liikenteen ja merenkulun energialähteenä, kertoo Energiateollisuus ry lehdistötiedotteessa. 

Finn Spring hyödyntää lämmön kausivarastointijärjestelmää tilojensa lämmitykseen

Kokkolalainen teknologiayritys Heliostorage toimitti lämmön kausivarastointijärjestelmän juomavalmistaja Finn Springin Toholammin-tehtaalle. Järjestelmä otettiin käyttöön huhtikuussa 2019 ja sen avulla kesän aikana keräämällä lämmöllä saatiin lämmitettyä toimistotilat koko kuluneen talven ajan. 

Sähköt saatu kaikille - verkon vaurioita tarkastetaan helikopterilennoilla

Uuno-myrskyn tekemien tuhojen korjaustyöt Kajaven sähköverkkoon on saatu päätökseen. Korjaustöihin osallistui 30:n henkilön ryhmä seitsemän metsäkoneen voimin. Pahimmat vauriot sähköverkkoihin tulivat Kajaanissa ja Sotkamossa välillä Korvanniemi-Kuluntalahti.

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.