https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 26.3.2021

Säteilyturvakeskus on myöntänyt OL3-laitosyksikölle polttoaineenlatausluvan

Säteilyturvakeskus (STUK) on tänään 26. maaliskuuta 2021 myöntänyt Olkiluoto 3 -laitosyksikölle polttoaineenlatausluvan. STUK on luvan myöntämisellä todentanut TVO:n valmiuden polttoaineen lataamisen aloittamiseen. 

tvo-olkiluoto_3_start-up

– Tämä on merkittävin askel laitoksen käyttöönotossa tähän mennessä. OL3 on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista ydinvoimalaitoksista. Nyt järjestelmät on perusteellisesti testattu ja pääsemme lähiaikoina aloittamaan polttoaineen lataamisen, OL3 EPR -projektin johtaja Jouni Silvennoinen TVO:lta sanoo lehdistötiedotteessa.

– Polttoaineen lataus tarkoittaa, että OL3 on nyt ydinvoimalaitos. TVO:n rooli OL3-projektissa kasvaa. Meidän osaavat ydinalan ammattilaiset ovat nyt valmiita ottamaan Suomen suurimman ilmastoteon käyttöön, tuotantojohtaja Marjo Mustonen TVO:lta sanoo.

Polttoaine saapui Olkiluotoon vuonna 2018. Polttoaineen latauksessa 241 polttoainenippua, yhteensä 128 tonnia uraania, siirretään varastosta reaktorin paineastiaan. Laitosyksiköllä ovat käytössä ydinvoimalaitoksen menettelyt täysimittaisesti.

Aiemmin ilmoitetun mukaisesti OL3:n sähköntuotanto alkaa tämän vuoden lokakuussa ja säännöllinen sähköntuotanto helmikuussa 2022. Käyttöönotto-ohjelman mukaisesti laitosyksikkö tuottaa 1-3 terawattituntia sähköä vaihtelevin tehoin aikana, joka alkaa verkkoon liittämisestä ja päättyy säännöllisen sähköntuotannon aloittamiseen. OL3 tulee tuottamaan noin 14 prosenttia Suomen sähkön tarpeesta.

TVO kertoo aloittavansa tuotantotietojen julkaisemisen verkkosivuillaan polttoaineen lataamisen alkamisesta lähtien, josta tiedotetaan pörssitiedotteella erikseen. Tuotantotietojen julkaiseminen jatkuu verkkosivuilla OL3:n säännöllisen sähköntuotannon aloittamiseen asti. Merkittävistä muutoksista julkaistaan jatkossakin sähkömarkkinatiedote NordPoolissa.

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.