https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 26.1.2021

Sharper Shapen sähkönsiirron varmistava teknologia löi läpi Pohjois-Amerikan markkinoilla

Espoolainen Sharper Shape tarjoaa sähköyhtiöille ratkaisun sähköverkkojen kartoitukseen ja varmistamiseen. Dronella tai helikopterilla tehtävä laserskannaus tuottaa 3D-kartan sähköverkosta, jonka avulla esimerkiksi Kalifornian maastopalojen tai Suomessa riehuneen Liisa-myrskyn kaltaisten tuhojen ennaltaehkäiseminen helpottuu.

Tuoreessa projektissa Sharper Shapen ratkaisun avulla kartoitettiin 41 tuhatta kilometriä kalifornialaista sähköverkkoa. Kartoituksen avulla sähköyhtiö voi ajoissa tunnistaa puiden sähkölinjoille aiheuttamia palo- tai kaatumisriskejä ja tarkistaa yksittäisten sähköverkon komponenttien kuntoa.

Suoraan kansainvälisille markkinoille suunnannut Sharper Shape on saavuttanut hyvän jalansijan vahvasti kilpailluilla Pohjois-Amerikan markkinoilla. Vuonna 2019 yrityksen yhteenlasketusta 15 miljoonan euron liikevaihdosta merkittävä osa tuli Yhdysvalloista. Yrityksen koko tuotekehitys ja valtaosa noin 100 työntekijästä ovat Suomessa.

Toimitusjohtajana lokakuuhun asti toimineen, nykyisin hallituksen jäsenenä toimiva Ilkka Hiidenheimo on aikaisemmin ollut rakentamassa vientiin tähtäävää, menestyvää suomalaista teknologiaa. Hänen perustama tietoturvayhtiö Stonesoft myytiin tietoturvajätti McAfeelle 2013 eli samana vuonna kuin Sharper Shape perustettiin.

- Sharper Shapessa tavoitteemme oli alusta asti lähteä haastaville Pohjois-Amerikan markkinoille, joilla sekä potentiaali että kilpailu ovat valtavia. Riskinotto kannatti, sillä nyt olemme eturivissä ratkomassa satojen tuhansien ihmisten arkeen vaikuttavia ongelmia ja turvaamassa sähkön saatavuutta vaikeissakin olosuhteissa, kommentoi Ilkka Hiidenheimo lehdistötiedotteessa.  

Sharper Shapen asiakkaita ovat isot sähköyhtiöt maailmanlaajuisesti. Suomessa yrityksen asiakkaita ovat muun muassa Vantaan Energia ja Pohjois-Karjalan Sähkö.

Yrityksen liiketoiminta perustuu itse kehitettyyn ohjelmiston ja internetiin kytkettyjen sensorien yhdistelmään, joka mahdollistaa helikopterista tai drone-lennokista tehtävän Lidar-laserskannauksen. Kerätty data siirtyy pilveen, jonne visualisoidaan 3D-kartta sähköverkosta sekä tarjotaan toimenpidesuosituksia korjaustarpeista.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.