https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 22.4.2020

Siemens toteuttaa Ruotsin ensimmäisen kiinteistöjen virtuaalivoimalaitoksen

Siemens ja Skandia Fastigheter ovat sopineet toteuttavansa yhteistyössä Ruotsin ensimmäisen virtuaalivoimalaitoksen Väla Centrum -kauppakeskukseen, joka sijaitsee Helsingborgin lähellä. Toteutus perustuu Siemensin Suomessa kehittämään konseptiin, jota ollaan ottamassa käyttöön yhteensä jo 200 kiinteistössä. 

virtuaalivoimalaitos--virtuaalivoimala--digitaalinen-kiinteistoe

Siemens ja Skandia Fastigheter ovat tehneet useita vuosia yhteistyötä Väla Centrumin energiatehokkuuden kehittämiseksi. Virtuaalivoimalaitoshanke on jatkoa tälle yhteistyölle. Projektille on myönnetty tukea Ruotsin Energimyndigheten-organisaation SamspEL-ohjelmasta, jonka tarkoituksena on edistää innovaatioita Ruotsin energiamurroksessa. Suomessa virtuaalivoimalaitoshankkeelle myönnettiin Työ- ja elinkeinoministeriön energiakärkihanketukea.

- Olemme tyytyväisiä, että voimme olla uranuurtajia Ruotsissa yhdessä Skandia Fastigheterin kanssa, sanoo Karin Jarl Månsson, joka johtaa Smart Infrastucture -liiketoiminnan accelator-yhteistyötä Pohjoismaissa.

- Virtuaalivoimalaitos on älykäs ja kestävä ratkaisu olemassa olevien sähkökuormien hyödyntämiseksi joustona ja samalla uusien tulojen tarjoamiseksi kiinteistönomistajille.

Ratkaisu sähköverkon tasapainottamiseen

Virtuaalivoimalaitos muodostuu useista, yhdistetyistä sähkökuormista, jotka voivat tulla eri lähteistä, esimerkiksi kiinteistöistä tai teollisuudesta. Virtuaalivoimalaitokseen liitetyt kohteet voivat kuluttaa enemmän tai vähemmän sähköä verkon tasapainon vaatimalla tavalla. Sähköverkon tasapainottamisen keinot tulevat yhä tärkeämmäksi uusiutuvan energiantuotannon lisääntyessä. Ruotsin sähköverkko on mahdollistanut eri toimijoiden aktiivisen osallistumisen sähkömarkkinoihin maaliskuusta 2019 alkaen.

Virtuaalivoimalaitoskonseptin Siemens kehitti Suomessa, jossa sähkömarkkinat ovat maailman edistyksellisimmät. Siemensin ratkaisun kautta myös pieniä sähkökuormia voidaan tarjota sähkömarkkinoiden joustoksi kokoamalla ne yhteen virtuaalivoimalaitokseksi. Kaikki mukana olevat tahot hyötyvät kompensaatiosta, jota kantaverkkoyhtiö maksaa joustona toimimisesta.

- Virtuaalivoimalaitospalvelumme on lyhyessä ajassa levinnyt Suomessa ja nyt myös Suomen ulkopuolelle. Virtuaalivoimalaitos on kestävä ratkaisu erilaisten sähkökuormien hyödyntämiseksi joustona. Sama konsepti sopii erilaisille markkinoille, joiden toimintaperiaatteet voivat poiketa toisistaan. Tosiasia on kuitenkin se, että uusiutuvan energian laajamittainen hyödyntäminen edellyttää tehokkaita ja ympäristöystävällisiä joustomekanismeja, sanoo liiketoimintajohtaja Ville Stenius Siemens Osakeyhtiöstä.   

Suomessakin vastaavia projekteja käynnissä

Väla-kauppakeskuksen pinta-ala on 53 000 m2. Sen joustokuorma muodostuu ilmanvaihto- ja jäähdytyskoneista, varageneraattorista ja akusta. Seuraavassa vaiheessa virtuaalivoimalaitokseen voidaan liittää esimerkiksi sähköautojen lataustolppia, valaistus ja ilmalämpöpumppuja. Virtuaalivoimalaitos otetaan käyttöön ja liitetään sähkömarkkinoiden joustoksi vuoden 2021 aikana.

- Väla Centrumissa olemme halunneet jatkuvasti panostaa innovaatioihin ja kestäviin ratkaisuihin, sanoo Välan tekninen johtaja Fredrik Arvidson.

- Olemme tehneet menestyksekästä yhteistyötä Siemensin kanssa vuodesta 2012. Tähän mennessä olemme onnistuneet vähentämään kauppakeskuksen energiankulutusta noin 40 prosenttia. Nyt on jännittävää ottaa käyttöön Ruotsin ensimmäinen tämäntyyppinen virtuaalivoimalaitos ja olla siten luomassa edellytykset suuremmalle uusiutuvan energian määrälle energiajärjestelmässämme.

Siemensillä on Suomessa toteutuksessa useita samantyyppisiä projekteja. Yksi valmiista projekteista on Sello-kauppakeskus Espoossa. Kun kaikki, myös toteutuksessa olevat, projektit lasketaan yhteen, Siemens on pian liittänyt 200 kiinteistöä virtuaalivoimalaitokseen. Niiden yhteenlaskettu sähkökuorma on noin 10 megawattia, joka jatkossa toimii Suomen sähkömarkkinoiden joustona. Suomessa kehitetty virtuaalivoimalaitospalvelu tuli markkinoille noin vuosi sitten.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.