https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 11.5.2023

Spot-robottikoira töissä infratyömaalla

Destia testasi BuildingPoint Finlandin kanssa Boston Dynamicsin Spot-robottikoiraa Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen rakennustyömaalla Helsingissä. 

koira

Spot-robottikoira on suunniteltu erityisesti teollisuuden tarpeisiin. Se kerää tietoa tehokkaasti ja liikkuu sujuvasti vaikeissakin olosuhteissa. Kuva: Destia

Robottikoiraa testattiin ensimmäisiä kertoja infratyömaalla Suomessa. Testin avulla selvitetään, miten robotiikka voi helpottaa työmaiden mallintamista ja tehostaa toimintaa. Etäohjattava koira pääsee myös paikkoihin, joihin ihmisten on vaikea päästä, joten sen käyttö lisää turvallisuutta työmailla.

Sörnäistentunnelin suuaukon alueella tapahtuneessa testissä robottikoira keräsi pistepilveä laserkeilaimella, jota käytetään 3D-tietomallin luomisessa. Kuvauksen ja datan perusteella Destia tulee mallintamaan työmaa-alueesta digitaalisen kaksosen eli ison virtuaalisen alustan, jonka avulla suunnittelijat voivat mallintaa työmaan seuraavia vaiheita.

Destian mukaan Spot-robottilaserkeilauksen etuina ovat toistuvan 3D-tiedonkeruun automatisointi, mikä vapauttaa ammattilaisten resursseja muuhun, sekä nopea tiedonkulku toimiston ja työmaan välillä, mikä puolestaan helpottaa rakennusprojektin edistymisen dokumentointia.

– Robottikoira on veikeä ilmestys, jonka työskentelyä on kiinnostavaa seurata. Se ruokkii mielikuvaa siitä, mitä erilaisia mahdollisuuksia robotiikka tuo tullessaan seuraavien vuosikymmenten aikana. Jo nyt digitalisaation merkitys on suuri infrarakentamisessa; mallipohjainen suunnittelu hyötyy esimerkiksi dronekuvauksista ja 3D-teknologiasta. Nyt robottikoira tuo uuden näkökulman, sillä sen avulla saamme nopeasti ja turvallisesti kuvaa haastavista kohteista myös maan tasalta, Destian tutkimus- ja kehityspäällikkö Pekka Lammassaari sanoo.

Spot on suunniteltu erityisesti teollisuuden tarkastustarpeisiin. Se kerää tietoa tehokkaasti ja liikkuu sujuvasti vaikeissakin olosuhteissa. Robottikoira pystyy esimerkiksi kiipeämään portaita ja väistämään esteitä, eikä se törmää ihmisiin. Koiraan voidaan tarvittaessa kiinnittää myös esineiden nostamiseen tarkoitettu käsi.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.