https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 2.1.2023

Stora Enso myi Ruotsin Nymöllan paperitehtaan Sylvamolle – Anjalan tehdas ei ole vielä löytänyt ostajaa

Nymöllan paperitehtaasta teki kaupat yhdysvaltalainen Sylvamo, joka on maailmanlaajuinen päällystämättömän toimistopaperin valmistaja. Kaupan arvo on noin 150 miljoonaa euroa.

98a0410eb8ff3d37_800x800ar

Stora Enso kertoi yrityskaupasta syyskuussa, ja se saatiin päätökseen tänään kilpailuviranomaisen hyväksyttyä kaupan. Kaupan yritysarvo on noin 150 miljoonaa euroa.

Nymöllan tehtaan kapasiteetti on 485 000 tonnia päällystämätöntä hienopaperia, ja Multicopy on tehtaan johtava tuotemerkki. Vuoden 2021 lukujen perusteella tehtaan myynnin odotetaan vähentävän Stora Enson vuotuista liikevaihtoa noin 290 miljoonaa euroa.

Tehtaan ostaneella Sylvamolla on tuotantoa Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Pohjois-Amerikassa. Se valmistaa uusiutuvista luonnonvaroista papereita, joita tarvitaan koulutuksessa, viestinnässä ja viihteessä. Sylvamon pääkonttori sijaitsee Memphisissä, Tennesseessä ja se työllistää yli 7 500 henkilöä. Yhtiön vuoden 2021 liikevaihto oli 3,5 miljardia dollaria.

Myyntilistalla kaikkiaan neljä paperitehdasta

Nymöllan tehtaan myynti on osa yhtiön aikaisemmin lanseeraamaa suunnitelmaa myydä neljä Stora Enson viidestä paperitehtaasta. Jatkossa Stora Enso kertoo keskittyvänsä strategiansa mukaisesti uusiutuvien tuotteiden pitkän aikavälin kasvupotentiaaliin pakkauksissa, rakentamisen ratkaisuissa ja biomateriaali-innovaatioissa.

Syyskuussa Stora Enso teki sopimuksen Saksassa sijaitsevan Maxaun paperitehtaan ja siihen liittyvän omaisuuden myymisestä Schwarz Produktionille. Yhtiö on osa Schwarz-konsernia, joka on yksi maailman johtavista päivittäistavarayhtiöistä. Kaupan yritysarvo on noin 210 miljoonaa euroa. Kauppa on tarkoitus saada päätökseen heti, kun kilpailuviranomaisten ovat sen hyväksyneet.

Myyntisuunnitelmat koskevat myös Enson Anjalan paperitehdasta Suomessa sekä Hylten tehdasta Ruotsissa. Niiden myyntiprosessi jatkuu ilman sitovaa määräaikaa.

Uusimmat artikkelit

Kierrätysalumiinilla riittää kysyntää - Kuusakoski investoi uuteen tuotantolinjaan

Kuusakoski etsii kasvua ja kasvattaa kapasiteettiaan. Investointi nostaa Heinolan kierrätystehtaan ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettia 50 prosentilla.

31.1.2023 | Alan Uutiset

Stora Enso teki historiallisen tuloksen viime vuonna

Konsernin hyvät kasvuluvut kuitenkin hiipuivat viimeisellä vuosineljänneksellä. Tamän vuoden tuloksen ennustetaan jäävän heikommaksi.

Valmet kehitti uuden meesauunin liekin profilointisovelluksen sellutehtaille

Sovellus välittää reaaliaikaista tietoa meesauunin liekin lämpötilasta ja profiilista.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.