https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 26.1.2023

Suomalaisten suuryritysten tuotanto laajenee lännessä – lähes puolet pakotettuja vaihtamaan alihankkijoita vastuullisuuden vuoksi

OP:n  ja Aalto-yliopiston NIBS-ajatushautomon toteuttaman tutkimuksen mukaan  epävarmuudet kansainvälisessä markkinassa ovat saaneet suomalaiset suuryritykset suunnittelemaan tuotannon sijoittamista uudelleen. Vastuullisuus asettaa velvoitteita toimitusketjuille.

valmet_automotive

Kuvituskuva: Valmet automotive/Uusikaupunki.

OP toteuttaa vuosittain yhteistyössä Aalto-yliopiston professorien perustaman NIBS-ajatushautomon  Suuryritystutkimuksen , joka mittaa suomalaisten suuryritysten näkemyksiä liiketoiminnan ja talouden kehityksestä. Vastaajayritysten yhteenlaskettu liikevaihto on viimeisimpien tilinpäätöstietojen perusteella yli 204 miljardia euroa. 

Tutkimuksen mukaan Kiinan nousu koetaan osin uhkana ja riippuvuuksiin suhtaudutaan varauksella. Venäjän sulkeutuminen puolestaan on jo saanut aikaan tarpeen uusille markkina-alueille niin kysynnän kuin tuotannon sijoittumisen osalta.

Suuryritykset investoivat edelleen tuotantokapasiteetin ja tuotantotilojen lisäykseen ja kehitykseen. Panoksia tuotantoon aiotaan kasvattaa yli viisi prosenttia viime vuodesta. 

suuryritystutkimus001

Lähde: OP suuryritystutkimus. Raportin graafeissa esitetyt prosentit eivät välttämättä summaudu sataan pyöristyksistä johtuen

Voimakkaimmin tuotannon uskotaan vähentyvän Venäjän lisäksi Kiinassa.Suuryritykset ennakoivat tuotannon lisääntyvän erityisesti Suomessa, muualla euroalueella ja Yhdysvalloissa.

– Tuomalla tuotantoa lähemmäs suuryritykset pystyvät arvioimaan ja ennakoimaan paremmin riskejä sekä reagoimaan nopeammin toimitusketjujen ongelmatilanteisiin, kertoo OP Yrityspankin Business Lead Antti Niemelä.

– Kuten viime viikkojen otsikoista olemme saaneet lukea, on Suomi vahvoilla vihreän siirtymän investoinneissa. Lisäksi suuryritykset kokevat mahdollisen Nato-jäsenyyden parantavan Suomen houkuttelevuutta investointikohteena, Niemelä lisää.

Panostukset vastuullisuuteen nousevat

Tutkimukseen vastanneista yrityksistä peräti 42 prosenttia kertoo joutuneensa jo vaihtamaan alihankkijoita kasvaneiden vastuullisuusvelvoitteiden vuoksi. Lisäksi 45 prosenttia kertoo tulevansa tekemään muutoksia alihankintaketjuunsa lähitulevaisuudessa.

suuryritystutkimus002

Lähde: OP suuryritystutkimus. Raportin graafeissa esitetyt prosentit eivät välttämättä summaudu sataan pyöristyksistä johtuen.

– Viimeistään nyt kannattaa pk-yritysten päivittää toimintansa uusien vastuullisuusvaatimusten tasalle. Ne, joiden liiketoiminta kestää läpivalaisun, ovat tulevana vuonna vahvoilla, kun toimitusketjuja järjestetään uudelleen, Niemelä sanoo.

Suuryritystutkimus

Tutkimukseen vastasi 199 henkilöä yhteensä 139 suomalaisesta tai Suomessa toimivasta suuryrityksestä, ja vastaajia ovat etenkin toimitusjohtajat, talous- ja rahoitusjohtajat sekä liiketoimintajohtajat. Vastaajayritysten yhteenlaskettu liikevaihto on viimeisimpien vahvistettujen tilinpäätöstietojen perusteella yli 204 miljardia euroa. Aineisto kerättiin syksyllä 2022. Suuryritystutkimusta on toteutettu vuodesta 2012 saakka.

Suuryritystutkimus

Uusimmat artikkelit

23.3.2023 | Alan Uutiset

Outokumpu ja Fortum selvittävät pienydinvoiman toteuttamisen mahdollisuuksia Suomessa

Outokumpu ja Fortum tutkivat mahdollisuuksia ruostumattoman terästeollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Kuusakoski rakentaa ensimmäisen hiilivapaan teräksenkierrätyslaitoksen Kemin Veitsiluotoon

Investointi lisää Kuusakosken metallipitoisten jätteiden kierrätyskapasiteettia neljänneksellä ja vastaa kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa. 

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Fortumin jätteenpolton pilotointi onnistui – seuraava askel on fossiilivapaan muovin valmistuksen testaus

Yhtiön viime vuonna julkaisema jätteenpolttosektorin Carbon2x-konseptin tavoitteena on muuntaa kierrättämällä jätteenpoltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt muoveiksi.

23.2.2023 | Tutkimus ja koulutus

Uusien polttoaineteknologioiden kaupallistamista nopeutetaan toteuttamalla kaikille avoin simulointialusta

GECFD-tutkimushankkeessa luodaan avoimesti saataville tuleva simulaatio- ja yhteistyöalusta vihreiden polttoaineiden vaatimien uusien teknologioiden kehitykseen ja niiden käytön mallintamiseen.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.