https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.12.2015

Suomen ABB varustaa maailman kehittyneimmän jäänmurtajan sähköistyksen, automaation ja ruoripotkurijärjestelmän

Suomen ABB toimittaa sähköistyksen, integroidun automaatiojärjestelmän, neljä Azipod® -ruoripotkurikäyttöjärjestelmää sekä turboahtimet tekniikaltaan maailman kehittyneimpään jäänmurtajaan. Satamajäänmurtaja on suomalaisen Aker Arcticin kehittämä täysin uusi aluskonsepti ja suunniteltu ankariin satamien jääolosuhteisiin ja erittäin paksuun ahtojäähän. Alus rakennetaan Viipurin telakalla Venäjällä.

aker

ABB:n teknologia soveltuu ankariin jääolosuhteisiin ja tuo satamajäänmurtajan toimintaan tehokkuutta ja joustavuutta sekä vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä. Jäänmurtaja hyödyntää ABB:n tasavirtaverkkoteknologiaa, joka säästää merkittävästi energiaa. Lisäksi se säästää tilaa ja vähentää melua ja tärinää. Tasavirtaverkon ansiosta laivan dieselmoottoreiden nopeutta voidaan säätää polttoaineen kulutuksen optimoimiseksi. Jääolosuhteissa tämä on ratkaisevan tärkeää.

Jäänmurtajan keulaan ja perään asennetaan kaksi Azipod-ruoripotkuria, joiden avulla murtajan operoitavuus, ohjattavuus ja jäänhallinta parantuvat merkittävästi. 360 astetta kääntyvien ruoripotkurien ansiosta laivaa voidaan ohjata sekä keula että perä edellä.

Jäänmurtajan moottoriin asennettu kaksivaiheinen turboahdinjärjestelmä tehostaa polttoaineen säästöä ja myös toiminnan joustavuutta. Turboahdin ylittää 75 prosentin hyötysuhteen tällä hetkellä ainoana järjestelmänä suuria koneita valmistavassa teollisuudessa.

– Toimitus on hieno esimerkki suomalaisen meriteknologian osaamisen huipputasosta ja yhteistyöstä. Uudessa aluskonseptissa ABB:n ja Aker Arcticin meriteknologiaosaamisella on synnytetty jotain täysin uutta, joka vastaa asiakkaidemme tarpeisiin tehokkuudesta, kustannussäästöistä ja ympäristöystävällisyydestä, liiketoimintajohtaja Juha Koskela ABB:ltä sanoo.

Helsingin Vuosaaressa ja Haminassa toimiva ABB:n liiketoimintayksikkö vastaa maailmanlaajuisesti meriteollisuuden ratkaisujen kehittämisestä ABB:llä.

Azipod-propulsiojärjestelmä on Suomen ABB:n innovaatio. Se perustuu sähkövoimalla pyöritettäviin potkureihin ja pystyakselinsa ympäri pyörivään ruoripotkurilaitteeseen. Azipod-potkurilaitteita on myyty kokonaisteholtaan yli 4500 MW.

Lisätietoja: www.abb.com/fi

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.