https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.3.2023

Suomen ensimmäinen geotermistä lämpöä kaukolämpöverkkoon tuottava laitos käynnistyi

Vantaan Energian rakennuttamassa pilottilaitoksessa tutkitaan maalämmöllä tuotetun lämmön mahdollisuuksia kaukolämmön tuotannossa ja soveltuvuutta kausivarastoksi.

ISO-VANTAA

Vantaan Energian geoterminen lämpölaitos - Havainnekuva

Laitos on valmistumishetkellään Suomen ensimmäinen geoterminen lämpölaitos, jossa geoterminen maalämpö ohjataan kaukolämpöverkkoon ja myydään sieltä asiakkaille.

Laitoksen rakentamisesta on vastannut Quantitative Heat.

Vantaan Varistossa sijaitseva geolämpölaitos tuottaa noin 1400 MWh lämpöä. Tämä vastaa volyymiltään noin 35 perinteistä maalämpökaivoa.

Alkuperäisen rakennussuunnitelman mukaan QHeatin oli tarkoitus porata yksi maaperän lämpöenergiaa hyödyntävä kahden kilometrin syvyinen lämpökaivo. Vantaan Energian mukaan muun muassa kallioperän haasteiden takia alkuperäinen suunnitelma korvattiin kolmella 800 metriä syvällä kaivolla.

– Variston pilottiprojektista saimme arvokasta oppia syvien georeikien poraamisesta. Tekniikan ja kannattavuuden osalta on vielä haasteita, mutta tämänkin projektin aikana kuljimme valtavan kehitysmatkan ja viimeinen geolämpökaivo syntyi kuudessa viikossa, Vantaan Energian energiapalveluliiketoiminnan johtaja Matti Wallin kertoo.

Variston laitoksessa tutkitaan myös geotermisen lämpölaitoksen soveltuvuutta kaukolämmön energiavarastoksi, joka mahdollistaisi energian kausivaihteluiden tasaamisen.

– Geoterminen lämpö on erinomainen lisä muiden Uusiolämpö-tuotteidemme rinnalle ja on innovatiivinen tapa tuottaa uusiutuvaa lämpöä yhtenä ratkaisuna kohti tavoitettamme olla hiilinegatiivinen energiayhtiö vuoteen 2030 mennessä.

– Vantaan Energia on rohkea energia-alan muutoksentekijä, joka hakee aktiivisesti uusia ratkaisuja saavuttaakseen ilmastotavoitteensa. QHeatin missiona on olla mukana vauhdittamassa yhteiskunnan siirtymistä puhtaaseen energiaan, sanoo QHeatin toimitusjohtaja Erika Salmenvaara.

Uusimmat artikkelit

23.3.2023 | Alan Uutiset

Outokumpu ja Fortum selvittävät pienydinvoiman toteuttamisen mahdollisuuksia Suomessa

Outokumpu ja Fortum tutkivat mahdollisuuksia ruostumattoman terästeollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Kuusakoski rakentaa ensimmäisen hiilivapaan teräksenkierrätyslaitoksen Kemin Veitsiluotoon

Investointi lisää Kuusakosken metallipitoisten jätteiden kierrätyskapasiteettia neljänneksellä ja vastaa kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa. 

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Fortumin jätteenpolton pilotointi onnistui – seuraava askel on fossiilivapaan muovin valmistuksen testaus

Yhtiön viime vuonna julkaisema jätteenpolttosektorin Carbon2x-konseptin tavoitteena on muuntaa kierrättämällä jätteenpoltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt muoveiksi.

23.2.2023 | Tutkimus ja koulutus

Uusien polttoaineteknologioiden kaupallistamista nopeutetaan toteuttamalla kaikille avoin simulointialusta

GECFD-tutkimushankkeessa luodaan avoimesti saataville tuleva simulaatio- ja yhteistyöalusta vihreiden polttoaineiden vaatimien uusien teknologioiden kehitykseen ja niiden käytön mallintamiseen.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.