https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 16.5.2024

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

867212e1c0f518df_800x800ar

Pjelax-tuulipuistossa on 56 tuulivoimalaa. Kuva: Fortum

Pjelax-tuulipuiston avajaisia vietettiin tiistaina 14. toukokuuta. Närpiön ja Kristiinankaupungin alueille sijoittuva tuulipuisto tuottaa vuosittain yli terawattitunnin tuulisähköä, joka on noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta. Fortum ja Helen omistavat tuulipuiston yhdessä, osuuksin 60 prosenttia ja 40 prosenttia. Helen ostaa noin puolet tuulipuiston sähköntuotannosta sen elinkaaren loppuun saakka.

– Pjelaxin 380 megawattia tuplaa Fortumin operoiman tuulivoimakapasiteetin. Tuulivoimalla on tärkeä rooli muun päästöttömän sähköntuotantomme rinnalla. Strategiamme mukaisesti tarjoamme puhdasta sähköä Pohjoismaissa ja autamme sähköistyvää teollisuutta vähentämään päästöjään, Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo toteaa.

– Pjelaxin tuulipuisto on Helenin ja Fortumin merkittävä yhteisponnistus uusiutuvan sähköntuotannon kasvattamiseksi. Suomelle tuulivoimatuotanto tuo kilpailuetua, lisääntyvä tarjonta alentaa asiakkaiden sähkön hintaa ja mahdollistaa puhtaan sähkön kulutukseen perustuvat investoinnit,” kertoo Helenin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Tuulivoimapuiston infra- ja maarakennustöistä vastasivat Suvic Oy sekä närpiöläinen Simons Infra Oy. Tuulivoimaloiden massiiviset erikoiskuljetukset tapahtuivat Kaskisten sataman kautta, josta ajettiin yhteensä 728 erikoiskuljetusta eli 13 kuljetusta jokaista tuulivoimalaa kohti. Aluetaloudelliset vaikutukset tulevat näkymään kuntien maanvuokratuotoissa sekä kiinteistöverotuloissa, jotka ovat yhteensä miljoonia euroja vuosittain.

b7377a08de2ffa3c_800x800ar

Tuulivoimaloiden massiiviset erikoiskuljetukset tapahtuivat Kaskisten sataman kautta. Kuva: Fortum

Pjelaxin tuulipuiston rakentaminen käynnistyi tammikuussa 2022, ja se valmistui tavoiteaikataulussa hyvässä yhteistyössä yli 400 maanomistajan, useiden paikallisten yrittäjien, järjestöjen ja virkamiesten kanssa. Fingrid ja turbiinitoimittaja Nordex ovat myös vaikuttaneet merkittävästi hankkeen sujuvaan läpimenoon. 

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.