https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 29.6.2023

Suomen suurinta kattoasenteista aurinkovoimalaa asennetaan Tokmannin uuteen logistiikkakeskukseen Mäntsälään

Voimalan lopulliseksi tehoksi tulee 1,7 MWp, ja aurinkosähköä laitteisto tulee tuottamaan noin 1,4 GWh vuodessa. 

a343bdd08ef6421b_800x800ar

Mäntsälään rakentuvan uuden logistiikkakeskuksen katolle asennetaani 4 000 aurinkopaneelia. Kuva: Tokmanni

Tokmannin Mäntsälään rakennettavan Moreeni-logistiikkakeskuksen katolle asennetaan parhaillaan 4 000 aurinkopaneelista koostuvaa, Suomen suurinta kattoasenteista aurinkovoimalaa. Aurinkovoimala on pinta-alaltaan reilun kahden jalkapallokentän kokoinen.

Suuri noin 55 0000 bruttoneliömetrin kokoinen Moreeni-logistiikkakeskus on Tokmannin kaikkien aikojen suurin yksittäinen investointi.

Aurinkovoimalan asennukset aloitettiin huhtikuussa, ja valmista tulee olemaan syksyllä. Voimalan lopulliseksi tehoksi tulee 1,7 MWp, ja aurinkosähköä laitteisto tulee tuottamaan noin 1,4 GWh vuodessa. Tuotetulla sähköllä voitaisiin kattaa esimerkiksi yli 550 pienen kerrostaloasunnon vuosittainen sähkönkulutus (2 500 kWh/vuosi). CO2-päästöjä voimala vähentää arviolta 128 tonnia vuosittain.

Moreenin voimala on Suomen suurin kattoasenteinen voimala, mutta lisäksi se kuuluu myös Suomen suurimpien voimaloiden joukkoon. Yli yhden MWp:n aurinkovoimaloita on Suomessa asennettu noin kymmenen. Moreenin voimalan asentaa Tokmannin aurinkosähkökumppani Solarigo Systems Oy.

Tokmanni asennuttaa aurinkovoimalan mahdollisuuksien mukaan vanhoihin ja uusiin Tokmanni-myymälöihinsä.

– Tokmanni on vuodesta 2016 alkaen systemaattisesti lisännyt aurinkovoimaloita myymälöidensä katoille. Tällä hetkellä jo yli joka neljännen Tokmanni-myymälän katolla on päästötöntä sähköä tuottava aurinkovoimala. Kesäkuukausien aikana aurinkovoimaloilla tuotetaan selvästi yli puolet kyseisten myymälöiden sähkönkulutuksesta. Vuositasolla ja koko Tokmanni-ketjun sähkönkulutuksesta Tokmannien katoilla olevilla aurinkovoimaloilla tuotetaan arviolta jo yli 10 prosenttia, myymäläverkostosta ja konseptista vastaava johtaja Harri Koponen sanoo.

Uusimmat artikkelit

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

18.11.2024 | Alan Uutiset

Gasum lähtee Tanskan biokaasumarkkinoille

Gasum ostaa Hærup Biogas ApS:n biokaasulaitoksen. Tanska on houkutteleva paikka biokaasun tuotannolle vahvan maataloussektorinsa ansiosta – raaka-ainetta riittää. Maa on Euroopan neljänneksi suurin biokaasun tuottaja.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.