https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 29.6.2023

Suomen suurinta kattoasenteista aurinkovoimalaa asennetaan Tokmannin uuteen logistiikkakeskukseen Mäntsälään

Voimalan lopulliseksi tehoksi tulee 1,7 MWp, ja aurinkosähköä laitteisto tulee tuottamaan noin 1,4 GWh vuodessa. 

a343bdd08ef6421b_800x800ar

Mäntsälään rakentuvan uuden logistiikkakeskuksen katolle asennetaani 4 000 aurinkopaneelia. Kuva: Tokmanni

Tokmannin Mäntsälään rakennettavan Moreeni-logistiikkakeskuksen katolle asennetaan parhaillaan 4 000 aurinkopaneelista koostuvaa, Suomen suurinta kattoasenteista aurinkovoimalaa. Aurinkovoimala on pinta-alaltaan reilun kahden jalkapallokentän kokoinen.

Suuri noin 55 0000 bruttoneliömetrin kokoinen Moreeni-logistiikkakeskus on Tokmannin kaikkien aikojen suurin yksittäinen investointi.

Aurinkovoimalan asennukset aloitettiin huhtikuussa, ja valmista tulee olemaan syksyllä. Voimalan lopulliseksi tehoksi tulee 1,7 MWp, ja aurinkosähköä laitteisto tulee tuottamaan noin 1,4 GWh vuodessa. Tuotetulla sähköllä voitaisiin kattaa esimerkiksi yli 550 pienen kerrostaloasunnon vuosittainen sähkönkulutus (2 500 kWh/vuosi). CO2-päästöjä voimala vähentää arviolta 128 tonnia vuosittain.

Moreenin voimala on Suomen suurin kattoasenteinen voimala, mutta lisäksi se kuuluu myös Suomen suurimpien voimaloiden joukkoon. Yli yhden MWp:n aurinkovoimaloita on Suomessa asennettu noin kymmenen. Moreenin voimalan asentaa Tokmannin aurinkosähkökumppani Solarigo Systems Oy.

Tokmanni asennuttaa aurinkovoimalan mahdollisuuksien mukaan vanhoihin ja uusiin Tokmanni-myymälöihinsä.

– Tokmanni on vuodesta 2016 alkaen systemaattisesti lisännyt aurinkovoimaloita myymälöidensä katoille. Tällä hetkellä jo yli joka neljännen Tokmanni-myymälän katolla on päästötöntä sähköä tuottava aurinkovoimala. Kesäkuukausien aikana aurinkovoimaloilla tuotetaan selvästi yli puolet kyseisten myymälöiden sähkönkulutuksesta. Vuositasolla ja koko Tokmanni-ketjun sähkönkulutuksesta Tokmannien katoilla olevilla aurinkovoimaloilla tuotetaan arviolta jo yli 10 prosenttia, myymäläverkostosta ja konseptista vastaava johtaja Harri Koponen sanoo.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.