https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 29.6.2023

Suomen suurinta kattoasenteista aurinkovoimalaa asennetaan Tokmannin uuteen logistiikkakeskukseen Mäntsälään

Voimalan lopulliseksi tehoksi tulee 1,7 MWp, ja aurinkosähköä laitteisto tulee tuottamaan noin 1,4 GWh vuodessa. 

a343bdd08ef6421b_800x800ar

Mäntsälään rakentuvan uuden logistiikkakeskuksen katolle asennetaani 4 000 aurinkopaneelia. Kuva: Tokmanni

Tokmannin Mäntsälään rakennettavan Moreeni-logistiikkakeskuksen katolle asennetaan parhaillaan 4 000 aurinkopaneelista koostuvaa, Suomen suurinta kattoasenteista aurinkovoimalaa. Aurinkovoimala on pinta-alaltaan reilun kahden jalkapallokentän kokoinen.

Suuri noin 55 0000 bruttoneliömetrin kokoinen Moreeni-logistiikkakeskus on Tokmannin kaikkien aikojen suurin yksittäinen investointi.

Aurinkovoimalan asennukset aloitettiin huhtikuussa, ja valmista tulee olemaan syksyllä. Voimalan lopulliseksi tehoksi tulee 1,7 MWp, ja aurinkosähköä laitteisto tulee tuottamaan noin 1,4 GWh vuodessa. Tuotetulla sähköllä voitaisiin kattaa esimerkiksi yli 550 pienen kerrostaloasunnon vuosittainen sähkönkulutus (2 500 kWh/vuosi). CO2-päästöjä voimala vähentää arviolta 128 tonnia vuosittain.

Moreenin voimala on Suomen suurin kattoasenteinen voimala, mutta lisäksi se kuuluu myös Suomen suurimpien voimaloiden joukkoon. Yli yhden MWp:n aurinkovoimaloita on Suomessa asennettu noin kymmenen. Moreenin voimalan asentaa Tokmannin aurinkosähkökumppani Solarigo Systems Oy.

Tokmanni asennuttaa aurinkovoimalan mahdollisuuksien mukaan vanhoihin ja uusiin Tokmanni-myymälöihinsä.

– Tokmanni on vuodesta 2016 alkaen systemaattisesti lisännyt aurinkovoimaloita myymälöidensä katoille. Tällä hetkellä jo yli joka neljännen Tokmanni-myymälän katolla on päästötöntä sähköä tuottava aurinkovoimala. Kesäkuukausien aikana aurinkovoimaloilla tuotetaan selvästi yli puolet kyseisten myymälöiden sähkönkulutuksesta. Vuositasolla ja koko Tokmanni-ketjun sähkönkulutuksesta Tokmannien katoilla olevilla aurinkovoimaloilla tuotetaan arviolta jo yli 10 prosenttia, myymäläverkostosta ja konseptista vastaava johtaja Harri Koponen sanoo.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.