https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 20.10.2014

Suomi pyrkii etulyöntiasemaan IoT:ssä

FIMECCin koordinoima S-STEP-tutkimusohjelma on juuri saanut myönteisen rahoituspäätöksen Tekesistä. Lapin AMK:n teollisuuden ja luonnonvarojen osaamisala on mukana ohjelmassa.

Ohjelman kokonaisbudjetti on noin 25 miljoonaa euroa, josta tutkimuslaitosten osuus on noin vajaa 12 miljoonaa. S-STEP ohjelma osuu kahden merkittävän megatrendin risteyskohtaan. Samalla kun teollisen palveluliiketoiminnan merkitys kasvaa, kehittyy myös teollinen internet, joka yhdistää yhä enemmän tietotekniikkaa ja tiedonsiirtotekniikkaa tuotantolaitteisiin. Näiden trendien yhdistäminen voi merkitä Suomen teollisuudelle ja viennille huomattavaa etulyöntiasemaa.

S-STEP_program_structure[1]

Mahdollisuuksien hyödyntäminen riippuu kuitenkin siitä miten näiden trendien yhdistämiseen liittyvät teknologiset ja tieteelliset ongelmat kyetään ratkaisemaan. Juuri tämä on S-STEP-ohjelman ydin ja sillä on selkeä tavoite: kehittää teollista internet-teknologiaa, joka mahdollistaa parhaat palvelut suomalaiselle teollisuudelle.

Lapin AMKista ohjelmaan osallistuu Käynnissäpidon tutkimusryhmä, jonka tehtävänä on kehittää yhteistyössä tutkimus- ja yrityspartnereiden kanssa älykästä mobiililaitetta käyttö- ja kunnossapitohenkilöstön työn tueksi.

Älykkään mobiililaitteen avulla kunnossapitohenkilö saa suoraan kentältä juuri niitä tietoja, joita hän työtehtävänsä suorittamiseen tarvitsee.

– Voidaan sanoa, että mobiililaitteen käyttöliittymä toimii rajapintana ihmisen ja teollisen internetin välillä, toisin sanoen mobiililaite yhdistää ihmisen tuotantolaitteisiin, tietoverkkoihin ja tietojärjestelmiin entistä helpommin ja tehokkaammin. Tämä mahdollistaa kunnossapitopalvelujen kehittämisen vastaamaan yhä paremmin teollisuuden tarpeita, toteaa hankkeessa työskentelevä projekti-insinööri Ville Rauhala.

– Meitä lähin partneri on Vaasasta ja yrityspartnerimme on Jyväskylästä. Aluekehitys ei valitettavasti tällä kertaa suoraan toteudu, koska maakunnasta ei löytynyt mukaan lähtijöitä. Yhteydet ja osaaminen toki kasvavat hankkeessa ja niitä käytetään alueen yritysten ja opetuksen hyväksi, kertoo Lapin AMKin Tekniikan ja luonnonvara-alojen TKI-päällikkö Seppo Saari.

Tämän lisäksi Lapin AMKin Materiaalien käytettävyyden tutkimusryhmä on mukana kahdessa muussa SHOK-ohjelmassa Ruukin (SSAB:n) tutkimusalihankkijana.

– Lisäksi pyrimme mukaan ICT- ja rakennetun ympäristön SHOK-ohjelmiin, Seppo Saari paljastaa.

FIMECC Oy on innovaatioyritys, joka yhdistää teollisuuden näkemyksen tulevaisuuden kilpailukyvyn lähteistä ja tutkimuslaitosten tutkimusosaamisen. FIMECCin kone- ja metalliteollisuutta uudistava ja digitalisoiva tutkimusvolyymi on 430 miljoonaa euroa, ohjelmissa on mukana lähes 200 organisaatiota ja yli 2 200 henkilöä. FIMECCin vuorovaikutteiset työtilat eli FIMECC Factoryt sijaitsevat Tampereella, Turussa ja Aachenissa.

Lisätietoja S-STEP-ohjelmasta:  http://www.fimecc.com/content/s-step-smart-technologies-lifecycle-performance-0

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.