https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 20.10.2014

Suomi pyrkii etulyöntiasemaan IoT:ssä

FIMECCin koordinoima S-STEP-tutkimusohjelma on juuri saanut myönteisen rahoituspäätöksen Tekesistä. Lapin AMK:n teollisuuden ja luonnonvarojen osaamisala on mukana ohjelmassa.

Ohjelman kokonaisbudjetti on noin 25 miljoonaa euroa, josta tutkimuslaitosten osuus on noin vajaa 12 miljoonaa. S-STEP ohjelma osuu kahden merkittävän megatrendin risteyskohtaan. Samalla kun teollisen palveluliiketoiminnan merkitys kasvaa, kehittyy myös teollinen internet, joka yhdistää yhä enemmän tietotekniikkaa ja tiedonsiirtotekniikkaa tuotantolaitteisiin. Näiden trendien yhdistäminen voi merkitä Suomen teollisuudelle ja viennille huomattavaa etulyöntiasemaa.

S-STEP_program_structure[1]

Mahdollisuuksien hyödyntäminen riippuu kuitenkin siitä miten näiden trendien yhdistämiseen liittyvät teknologiset ja tieteelliset ongelmat kyetään ratkaisemaan. Juuri tämä on S-STEP-ohjelman ydin ja sillä on selkeä tavoite: kehittää teollista internet-teknologiaa, joka mahdollistaa parhaat palvelut suomalaiselle teollisuudelle.

Lapin AMKista ohjelmaan osallistuu Käynnissäpidon tutkimusryhmä, jonka tehtävänä on kehittää yhteistyössä tutkimus- ja yrityspartnereiden kanssa älykästä mobiililaitetta käyttö- ja kunnossapitohenkilöstön työn tueksi.

Älykkään mobiililaitteen avulla kunnossapitohenkilö saa suoraan kentältä juuri niitä tietoja, joita hän työtehtävänsä suorittamiseen tarvitsee.

– Voidaan sanoa, että mobiililaitteen käyttöliittymä toimii rajapintana ihmisen ja teollisen internetin välillä, toisin sanoen mobiililaite yhdistää ihmisen tuotantolaitteisiin, tietoverkkoihin ja tietojärjestelmiin entistä helpommin ja tehokkaammin. Tämä mahdollistaa kunnossapitopalvelujen kehittämisen vastaamaan yhä paremmin teollisuuden tarpeita, toteaa hankkeessa työskentelevä projekti-insinööri Ville Rauhala.

– Meitä lähin partneri on Vaasasta ja yrityspartnerimme on Jyväskylästä. Aluekehitys ei valitettavasti tällä kertaa suoraan toteudu, koska maakunnasta ei löytynyt mukaan lähtijöitä. Yhteydet ja osaaminen toki kasvavat hankkeessa ja niitä käytetään alueen yritysten ja opetuksen hyväksi, kertoo Lapin AMKin Tekniikan ja luonnonvara-alojen TKI-päällikkö Seppo Saari.

Tämän lisäksi Lapin AMKin Materiaalien käytettävyyden tutkimusryhmä on mukana kahdessa muussa SHOK-ohjelmassa Ruukin (SSAB:n) tutkimusalihankkijana.

– Lisäksi pyrimme mukaan ICT- ja rakennetun ympäristön SHOK-ohjelmiin, Seppo Saari paljastaa.

FIMECC Oy on innovaatioyritys, joka yhdistää teollisuuden näkemyksen tulevaisuuden kilpailukyvyn lähteistä ja tutkimuslaitosten tutkimusosaamisen. FIMECCin kone- ja metalliteollisuutta uudistava ja digitalisoiva tutkimusvolyymi on 430 miljoonaa euroa, ohjelmissa on mukana lähes 200 organisaatiota ja yli 2 200 henkilöä. FIMECCin vuorovaikutteiset työtilat eli FIMECC Factoryt sijaitsevat Tampereella, Turussa ja Aachenissa.

Lisätietoja S-STEP-ohjelmasta:  http://www.fimecc.com/content/s-step-smart-technologies-lifecycle-performance-0

Uusimmat artikkelit

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

2.5.2025 | Alan Uutiset

Suomen ensimmäisen CAM-tehtaan rakentaminen alkaa – Kotkassa juhlistettiin peruskiven muurausta

Beijing Easpringin litiumioniakkujen katodiaktiivimateriaalia valmistavan tehtaan odotetaan toimivan ensivaiheessa 60 000 tonnin vuosikapasiteetilla, ja työllistävän suoraan noin 270 henkilöä. 

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.