https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 26.1.2018

Suomi sijoittui huippuosaajien houkuttelussa kansainvälisesti kuudenneksi

Suomi sijoittui kuudenneksi tutkimuksessa, jossa selvitettiin eri maiden kykyä kasvattaa huippuosaajia, houkutella heitä ulkomailta ja pitää heistä kiinni. Kaupunkitasolla Helsinki oli viides. Global Talent Competitiveness Index -tutkimus toteutettiin jo viidettä kertaa ja se julkaistiin Davosissa Maailman talousfoorumin yhteydessä.

globe

Global Talent Competitiveness Index -tutkimuksessa (GTCI) oli mukana 119 maata ja 90 kaupunkia, jotka on arvioitu sen mukaan, miten ne kasvattavat lahjakkuuksista huippuosaajia, houkuttelevat heitä muualta ja pitävät heistä kiinni. Tutkimuksen kolmen kärjen muodostivat tänä vuonna Sveitsi, Singapore ja USA. Suomi paransi sijoitustaan viime vuodesta kolmella pykälällä ja sijoittui kuudenneksi.

GTCI-tutkimuksessa parhaiten sijoittuneilla mailla oli useita yhteisiä tekijöitä: koulutusjärjestelmä, joka on rakennettu työelämän tarpeita ajatellen, lainsäädännön ja liike-elämän joustavuus, työllistämispolitiikka, joka yhdistää joustavuuden ja sosiaaliturvan sekä avoimuus niin sisäisesti kuin ulospäinkin.

Sulkia hattuun koulutusjärjestelmästä ja sisäisestä avoimuudesta

Tutkimuksen perusteella Suomella on vahva rooli nimenomaan kyvykkyyden ja lahjakkuuden kehittämisessä ja kasvattamisessa. Koulutusjärjestelmämme vastaa hyvin työelämän tarpeisiin ja ammatillisten ja teknisten taitojen osalta Suomi sai erinomaiset indeksipisteet.

- Suomi kasvattaa talentteja myös muiden maiden tarpeisiin: hyvin koulutetut ja sanansa pitävät suomalaiset ovat kansainvälisillä työmarkkinoilla hyvin kysyttyä työvoimaa, toteaa Adecco Finland Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Annala.

Omassa vertaisryhmässään eli eurooppalaisten korkean tulotason maiden joukossa Suomi pärjäsi keskimääräistä paremmin kaikissa tutkimusosioissa ja kaikkien eurooppalaisten maiden vertaisryhmässä vielä paremmin. Yhtenä merkittävänä vahvuutena Suomelle oli sisäinen avoimuus.

Avoimuus ulospäin on meille haaste

Tutkimuksessa todettiin, että Suomella on vaikeuksia houkutella talentteja ulkomailta. Parantamisen varaa on myös ulospäin suuntautuneisuudessa, jossa Suomen sijoitus oli 35:s.

- Haastava ilmasto, aidosti kansainvälisten yritysten vähäisyys ja kykymme markkinoida itseämme voivat vaikuttaa siihen, että aivovuoto ei suuntaudu Suomeen. Meillä on kaikki ainekset nousta tulevaisuudessa myös houkuttelevuuden mittarilla ylöspäin, Annala pohtii.

Kaupungeista ykköseksi sijoittui Zürich ja viiden parhaan joukossa olivat kaikki pohjoismaiset pääkaupungit Reykjavikia lukuun ottamatta. Helsinki sai huippupisteet elämän ja ympäristön laadussa sekä kotitalouksien internet-yhteyksien määrässä. Tutkimuksen ja kehityksen osalta Helsinki pärjäsi pisteiltään kolmen kärkeä paremmin.

Global Talent Competitiveness Index -tutkimuksen toteuttivat yhteistyössä HR-yritys Adecco Group, ranskalainen liike-elämän korkeakoulu INSEAD sekä viestintäyritys Tata Communications.

 

GTCI-tutkimus kokonaisuudessaan:

http://adec.co/GTCItutkimus18

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.