https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 30.11.2021

Suomussalmen kunta ja Digita sopimukseen vesihuollon digitalisoinnista

Suomussalmen kunnan vesilaitos vastaa vesihuoltolain mukaisesta vesihuollon järjestämisestä. Suomussalmi on solminut Digitan kanssa kymmenen vuoden sopimuksen vesihuollon digitalisoinnista Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvan IoT-verkon avulla.

water

Yhteistyön pilottivaihe kattaa meneillään olevan vuoden. Massavaihdot on määrä aloittaa ensi vuoden alusta ja koko mittaristokanta uusitaan seuraavan kolmen vuoden aikana.

- Tulemme uusimaan kolmen vuoden aikana kaikki 1900 mittariamme etäluettaviin mittareihin. Vuositasolla tämä tarkoittaa reilun 600 mittarin vaihtoa, kertoo Suomussalmen vesihuoltopäällikkö Jukka Malinen.

Suomussalmen kunnan vesilaitoksella on laaja toiminta-alue. Vesijohtoverkostoa on reilusti yli 100 kilometrin verran. Näin ollen digitaaliseen toimintaympäristöön siirtyminen on merkittävä askel kunnan vesilaitokselle. ”Työn tehostuminen, tiedon monipuolistuminen, sekä mahdollisuus seurata mittareiden lähettämää tietoa esimerkiksi vuotojen ja jäätymisten varalta ovat tärkeitä asioita. Arviolaskuista siirtyminen reaalilaskutukseen on myös merkittävää”, toteaa Malinen.

Yhteistyö Digitan kanssa on sujunut mallikkaasti ilman ongelmia Malisen mukaan. Malinen on myös avoin uusille digiratkaisuille.

- Kaikki on mennyt niin kuin on sovittu Digitan kanssa, enkä sulje pois mahdollisia uusia digiratkaisuja tulevaisuudessa, sanoo Malinen.

- Olemme erittäin iloisia alkavasta pitkäaikaisesta yhteistyöstä Suomussalmen kunnan vesilaitoksen kanssa. Projekti on edennyt suoraviivaisesti vesilaitoksen erinomaisen asiantuntemuksen ja selkeän tahtotilan ansiosta. Tulemme yhteistyössä mahdollistamaan digitalisaation hyödyt kunnan vesihuollolle, kertoo Digitan IoT-liiketoiminnan myyntipäällikkö Mona Miettinen

Uusimmat artikkelit

25.1.2022 | Alan Uutiset

Tuulivoimatilastot 2021: Tuulivoiman rakentamisessa takana ennätyksellinen vuosi

Suomeen rakennettiin viime vuonna ennätysmäärä uutta tuulivoimaa, vaikka osa rakenteilla olevista projekteista viivästyi ja valmistuu siten vasta tämän vuoden puolella. Rakentamistahti kiihtyy vuosikymmenen puoliväliä kohti mentäessä. Tuulivoima kattaa kymmenisen prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta, mikä on jälleen noussut koronaa edeltävälle tasolle, selviää tuoreista tilastoista.

25.1.2022 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Sanktiot haittaavat logistiikkatoimintojen ulkoistamista ja alan kehittymistä Iranissa

Logistiikkatoimintojen ulkoistaminen kolmansille osapuolille eli 3PL-kumppaneille voisi tuoda tuntuvia hyötyjä iranilaisille yrityksille. Isona haasteena logistiikkakumppanuuksien ja logistiikka-alan kehittymiselle Iranissa ovat kuitenkin maalle asetetut taloudelliset sanktiot sekä valtion tuen puute, käy ilmi Daniel Sahebin Vaasan yliopiston tuotantotalouden alan väitöskirjasta.

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

Laser puolitti rekka-auton peruuttamiseen käytettävän ajan

Kuljetus- ja varastointipalveluja tarjoava yritys Ajomestarit Oy on ottanut Essityn pehmopaperivaraston lastauslaiturilla käyttöön laserit, jotka helpottavat yhdistelmäajoneuvokuljettajien työtä. Laser piirtää maahan vihreän viivan, jota kuljettaja seuraa peruuttaessaan pari-kolmekymmentä metristä autoa lastauslaituriin. 

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa

Fazer kertoo suunnittelevansa investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

17.11.2021 | Kumppaniartikkeli

Fescon tarjoaa ympäristöystävällistä kuonaa hiekkapuhalluksen korvaajaksi

Patentoitu kvartsivapaa masuunikuona eli Granuli otettiin käyttöön korvaavana tuotteena perinteiselle luonnohiekalle. Hyödyt ovat merkittävät ympäristölle ja ihmisten terveydelle.