https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 30.11.2021

Suomussalmen kunta ja Digita sopimukseen vesihuollon digitalisoinnista

Suomussalmen kunnan vesilaitos vastaa vesihuoltolain mukaisesta vesihuollon järjestämisestä. Suomussalmi on solminut Digitan kanssa kymmenen vuoden sopimuksen vesihuollon digitalisoinnista Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvan IoT-verkon avulla.

water

Yhteistyön pilottivaihe kattaa meneillään olevan vuoden. Massavaihdot on määrä aloittaa ensi vuoden alusta ja koko mittaristokanta uusitaan seuraavan kolmen vuoden aikana.

- Tulemme uusimaan kolmen vuoden aikana kaikki 1900 mittariamme etäluettaviin mittareihin. Vuositasolla tämä tarkoittaa reilun 600 mittarin vaihtoa, kertoo Suomussalmen vesihuoltopäällikkö Jukka Malinen.

Suomussalmen kunnan vesilaitoksella on laaja toiminta-alue. Vesijohtoverkostoa on reilusti yli 100 kilometrin verran. Näin ollen digitaaliseen toimintaympäristöön siirtyminen on merkittävä askel kunnan vesilaitokselle. ”Työn tehostuminen, tiedon monipuolistuminen, sekä mahdollisuus seurata mittareiden lähettämää tietoa esimerkiksi vuotojen ja jäätymisten varalta ovat tärkeitä asioita. Arviolaskuista siirtyminen reaalilaskutukseen on myös merkittävää”, toteaa Malinen.

Yhteistyö Digitan kanssa on sujunut mallikkaasti ilman ongelmia Malisen mukaan. Malinen on myös avoin uusille digiratkaisuille.

- Kaikki on mennyt niin kuin on sovittu Digitan kanssa, enkä sulje pois mahdollisia uusia digiratkaisuja tulevaisuudessa, sanoo Malinen.

- Olemme erittäin iloisia alkavasta pitkäaikaisesta yhteistyöstä Suomussalmen kunnan vesilaitoksen kanssa. Projekti on edennyt suoraviivaisesti vesilaitoksen erinomaisen asiantuntemuksen ja selkeän tahtotilan ansiosta. Tulemme yhteistyössä mahdollistamaan digitalisaation hyödyt kunnan vesihuollolle, kertoo Digitan IoT-liiketoiminnan myyntipäällikkö Mona Miettinen

Uusimmat artikkelit

Konepajateollisuuden tehokkuuden edistäjä

Metallintyöstössä käytettävät lastuamisnesteet vaikuttavat suoraan konepajateollisuuden tuotannon tehokkuuteen, laatuun, ekologisuuteen sekä koneistajan työskentelyolosuhteisiin. Parhaimmillaan oikealla lastuamisnesteen valinnalla saadaan säästettyä aikaa, rahaa, koneita, ihmisiä ja luontoa.

11.8.2022 | Alan Uutiset

Kaivosteollisuusala koolle 25.−27.10.2022 FinnMateria-ammattimessuille

FinnMateria, Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen erikoismessut, järjestetään 25.−27.10.2022 Paviljongissa. ”Ammattimessuja odotetaan innolla, ja FinnMateria on lähes loppuunmyyty”, sanoo FinnMateria-messumyynnistä vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.