https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 24.11.2015

Swedish Steel Prize 2015 -palkinto Ponsselle uuden sukupolven Scorpion-harvesterin ansiosta

Tämän vuoden kansainvälisen Swedish Steel Prize -palkinnon voittaja on suomalainen Ponsse. Palkinto myönnettiin yrityksen uuden sukupolven Scorpion-harvesterista. Ponsse on hyödyntänyt erikoislujaa terästä vallankumouksellisessa suunnitteluratkaisussaan, joka parantaa sekä suorituskykyä että mukavuutta.

ponsse-scorpion-11

Ponsse Scorpionissa on symmetrinen nosturipuomi, ja käyttäjä istuu kaikkien liikkeiden keskipisteessä.

– Tässä uudessa suunnitteluratkaisussaan Ponsse on parantanut merkittävästi käyttäjän ergonomiaa, ja sen lisäksi myös toiminnallisuutta, turvallisuutta ja tuottavuutta, kertoo tuomariston puheenjohtaja ja SSAB:n markkinakehityksestä vastaava johtaja Gregoire Parenty.

Harvesterit ovat pysyneet melko samanlaisina kymmeniä vuosia. Niiden perinteisissä suunnitteluratkaisuissa on panostettu toiminnallisuuteen eikä käytettävyyteen. Suomalainen Ponsse päätti, että rakentamalla uuden harvesterin käyttäjälähtöisesti ja ergonomiaan keskittyen he voisivat parantaa samalla myös sekä suorituskykyä että mukavuutta.

Ponsse Scorpionissa on symmetrinen nosturipuomi, ja käyttäjä istuu kaikkien liikkeiden keskipisteessä. Se tarjoaa käyttäjälle täydellisen näkyvyyden ja mahdollistaa mukavan ja tehokkaan työskentelyn.

Koska nostureiden varsissa on käytetty erikoislujaa Strenx 700 MC Plus -terästä, rungossa Strenx 700 -terästä ja nosturin teräpäässä Hardox 450 -terästä, on Scorpionin kokonaispainosta saatu alhainen, mikä helpottaa ohjattavuutta epätasaisessa maastossa.
Alhaisemman painon ansiosta koneen laakereiden määrää voitiin kasvattaa, minkä ansiosta Scorpion on ainutlaatuisen vakaa. Lisäksi polttoaineen kulutus on aiempaa alhaisempi, ja puomin liikkeet ovat nopeampia.

Swedish Steel Prize myönnettiin 17. kertaa peräkkäin kolmipäiväisessä tapahtumassa, jossa 700 osallistujaa eri puolilta maailmaa kokoontui jakamaan uusimpia erikoislujaan teräkseen liittyviä löytöjä. Ehdolla Swedish Steel Prize 2015 -palkinnon saajiksi olivat myös brasilialainen Facil System, eteläafrikkalainen Milotek ja saksalainen Terex Cranes. SSAB alkoi jakaa Swedish Steel Prize -palkintoa vuonna 1999 inspiroidakseen ja levittääkseen tietoa erikoislujasta teräksestä ja siitä, kuinka sitä voidaan käyttää vahvempien, kevyempien ja kestävämpien tuotteiden valmistukseen.

www.steelprize.com

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.