https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 1.10.2015

TCS:n tutkimus: 80 prosenttia yrityksistä kasvatti liikevaihtoaan investoimalla teolliseen internetiin

Teolliseen internetiin (IoT, Internet of Things) tehdyt investoinnit nostivat liikevaihtoa keskimäärin 15,6 prosenttia, ja markkinajohtajille nostetta syntyi peräti 64 prosentin verran. Tata Consultancy Servicesin (TCS) globaaliin IoT-tutkimukseen vastanneet 795 monikansallisen yrityksen johtajaa nostivat esiin teollisen internetin valtavat taloudelliset mahdollisuudet mutta myös liiketoimintamallien muuttamiseen liittyvät haasteet.

Maailman suurimmat yritykset etsivät kuumeisesti myyntiä ja tuotekehitystä kiihdyttä- viä innovaatioita. Selvitykseen osallistuneet yritykset käyttävät keskimäärin 86 miljoonaa dollaria IoT-hankkeisiin vuonna 2015 ja ennustavat sijoitusten kasvavan 103 miljoonaan dollariin vuoden 2018 loppuun mennessä.

Mobiilipalvelut ovat IoT-investointien tärkein kohde, mutta toimialojen välillä on suuria eroja. Esimerkiksi valmistavassa teollisuudessa panostetaan erityisesti antureihin.

– Täällä Pohjoismaissa olemme vasta IoTtaipaleen alussa. Alueemme edelläkävijäyritykset muodostavat paraikaa teollisen internetin strategioita. Nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä monet samalla pohtivat, kannattaako teknologiastrategiaa hakata kiveen. Etumatka kilpailijoihin voi kadota parissa kuukaudessa, TCS:n digitaalisesta transformaatiosta vastaava johtaja Tommi Mäkinen kertoo.

– Johtavat skandinaaviset organisaatiot aikovat hyödyntää teollista internetiä tarjontansa optimointiin. Monille tämä tarkoittaa myös liiketoimintamallien ja arvoketjujen uudistamista, jolloin pienistäkin IoT-projekteista voi syntyä merkittäviä kehitysohjelmia. Tällaiset onnistumiset tulevat määrittämään teollisen internetin voittajat, Mäkinen sanoo.

Pohjoismaissa useita IoT-hankkeita on suunnattu automaation ja operatiivisen toiminnan kehittämiseen. Johtavat organisaatiot kehittävät myös älylaitteita ja -palveluita, joilla haetaan liiketoiminnan kasvua ja tarjonnan hinnoittelun parantamista.

Teollisen internetin kansainvälisen luonteen vuoksi kehityksen ulkopuolelle ei voi jäädä. Johtavat pohjoismaiset organisaatiot ymmärtävät tämän, mutta TCS:n selvityksessä paljastui myös merkittäviä haasteita IoT-taipaleella.

Erityisesti yrityskulttuurin ja henkilöstön ajatusmallien muuttaminen, teolliseen internetiin vihkiytyneiden johtajien löytäminen sekä teknologiaan liittyvät epävarmuudet, kuten kehitystyön ulkoistaminen ja turvallisuuden varmistaminen, aiheuttavat yrityksille päänvaivaa.

Panostukset teolliseen internetiin kuitenkin kannattavat. Noin joka kymmenes vastaaja totesi liikevaihdon kasvaneen yli 30 prosenttia. Edelläkävijät erottuvat edukseen ja johtava kahdeksan prosentin ryhmä nosti liikevaihtoaan teolliseen internetiin sijoitetun pääoman avulla peräti 64 prosenttia.

Lisätietoja: www.tcs.com

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.