https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 13.9.2013

Taistelu tuotepiratismia vastaa n 26 tonnia väärennettyjä laakereita tuhottiin

Saksassa tuhottiin 26 tonnia väärennettyjä laakereita. Tuhotun erän nimellisarvo oli yli miljoona euroa. Vuonna 2007 tuhottiin noin 40 tonnia väärennettyjä laakereita, ja lukuisia vastaavia kampanjoita on toteutettu ympäri maailman.

Tänä vuonna tuhotut INAja FAG-merkkiset, ulkohalkaisijaltaan jopa 1,40 m suuruiset laakerit olivat peräisin lähinnä eurooppalaisten laakerijälleenmyyjien toimitiloihin tehdyistä ratsioista, mm. Italiasta ja Iso-Britanniasta. Mutta mukana oli myös Saksasta löydettyjä väärennöksiä:

– Merkki- ja tuotepiratismi eivät ole ainoastaan kiinalainen tai kaakkoiseurooppalainen ilmiö, vaan sitä esiintyy myös täällä lähialueillamme, toteaa Ingrid Bichelmeir-Böhn, joka johtaa Schaeffler-konsernin globaalia tuotepiratismin vastaista työryhmää.

– Väärennettyjen luksus- ja kuluttajatuotteiden lisäksi Saksan ja Euroopan markkinoille tulvii entistä enemmän myös väärennettyjä teollisuustuotteita, jotka ovat turvallisuuden kannalta kriittisiä, kuten vierintälaakerit.

Tuhotut kara-, kuula- ja neulalaakerit sekä pallomaiset rullalaakerit olivat vain osa takavarikoiduista väärennöksistä. Suurin osa väärennöksistä hävitetään löytömaassa paikallisten viranomaisten valvonnan alla.

Schaeffler tutkii vierintälaakeripiratismia ja väärennettyjen laakereiden kauppaa maailmanlaajuisesti ja ilmiantaa paljastuneet tapaukset. Seurauksena voi olla siviilioikeudellisia vaatimuksia, kuten vahingonkorvauksia ja väärennettyjen laakereiden luovuttaminen tuhottavaksi. Mutta pahimmassa tapauksessa voi tulla myös rikosoikeudellisia seuraamuksia, kuten sakko- ja/ tai vankeusrangaistuksia. Väärennöksistä yrityksille aiheutuvaa taloudellista vahinkoa on vaikea määrittää. Menetettyjen myyntitulojen lisäksi huonolaatuiset väärennökset heikentävät yrityskuvaa. Huomattavia lisäkuluja syntyy myös tutkimustyöstä, laakeriväärennösten takavarikoinnista ja niiden tuhoamisesta.

Laakerivalmistajien lisäksi piratismista kärsivät tietenkin loppuasiakkaat ja yritykset, joiden tuotteet sisältävät laakereita. Tuore tapaus Sveitsistä osoitti jälleen kerran, että turvallisuuden kannalta kriittisen laakerin rikkoutuminen voi aiheuttaa huomattavia vahinkoja. Kyseinen yritys huomasi asiakasreklamaation jälkeen, että koneeseen oli asennettu huollossa väärennetty lieriörullalaakeri. Kone ylikuumeni jo puolen vuoden kuluttua, vaikka sitä huollettiin säännöllisesti. Laitos huomasi ongelman ajoissa, mutta korjauskustannukset olivat silti noin 17 000 €, mikä on monta kertaa enemmän kuin laakerin arvo.

Väärennetyt suurlaakerit

Väärennetyt suurlaakerit tehdään käyttökelvottomiksi leikkauspolttimella. Kuvssa on pallomainen rullalaakeri, jonka ulkohalkaisija on 1,40 metriä.

Erityyppisiä ja erikoisia

Erityyppisiä ja erikokoisia väärennettyjä vierintälaakereita tuhottiin nimellisarvoltaan yli miljoonan euron edestä.

Yhdistykset, kuten esimerkiksi World Bearing Association (www.stopfakebearings. com), German Anti-Counterfeiting Association (www.markenpiraterie-apm.de) ja Quality Brands Protection Committee (www.qbpc. org.cn), informoivat väärennettyjen teollisuustuotteiden riskeistä. Ne tekevät yhteistyötä asianomaisten viranomaisten kanssa tavoitteenaan luoda oikeudelliset ja organisatoriset edellytykset taistella tehokkaasti väärennöksiä vastaan ja siten suojella valmistajia ja käyttäjiä.

Periaatteessa teollisuus voi suojautua väärennöksiltä vain ostamalla laakerit 100-prosenttisen luotettavasta lähteestä, toisin sanoen valmistajalta tai valtuutetulta jälleenmyyjältä.

Uusimmat artikkelit

Konepajateollisuuden tehokkuuden edistäjä

Metallintyöstössä käytettävät lastuamisnesteet vaikuttavat suoraan konepajateollisuuden tuotannon tehokkuuteen, laatuun, ekologisuuteen sekä koneistajan työskentelyolosuhteisiin. Parhaimmillaan oikealla lastuamisnesteen valinnalla saadaan säästettyä aikaa, rahaa, koneita, ihmisiä ja luontoa.

11.8.2022 | Alan Uutiset

Kaivosteollisuusala koolle 25.−27.10.2022 FinnMateria-ammattimessuille

FinnMateria, Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen erikoismessut, järjestetään 25.−27.10.2022 Paviljongissa. ”Ammattimessuja odotetaan innolla, ja FinnMateria on lähes loppuunmyyty”, sanoo FinnMateria-messumyynnistä vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.