https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 13.9.2013

Taistelu tuotepiratismia vastaa n 26 tonnia väärennettyjä laakereita tuhottiin

Saksassa tuhottiin 26 tonnia väärennettyjä laakereita. Tuhotun erän nimellisarvo oli yli miljoona euroa. Vuonna 2007 tuhottiin noin 40 tonnia väärennettyjä laakereita, ja lukuisia vastaavia kampanjoita on toteutettu ympäri maailman.

Tänä vuonna tuhotut INAja FAG-merkkiset, ulkohalkaisijaltaan jopa 1,40 m suuruiset laakerit olivat peräisin lähinnä eurooppalaisten laakerijälleenmyyjien toimitiloihin tehdyistä ratsioista, mm. Italiasta ja Iso-Britanniasta. Mutta mukana oli myös Saksasta löydettyjä väärennöksiä:

– Merkki- ja tuotepiratismi eivät ole ainoastaan kiinalainen tai kaakkoiseurooppalainen ilmiö, vaan sitä esiintyy myös täällä lähialueillamme, toteaa Ingrid Bichelmeir-Böhn, joka johtaa Schaeffler-konsernin globaalia tuotepiratismin vastaista työryhmää.

– Väärennettyjen luksus- ja kuluttajatuotteiden lisäksi Saksan ja Euroopan markkinoille tulvii entistä enemmän myös väärennettyjä teollisuustuotteita, jotka ovat turvallisuuden kannalta kriittisiä, kuten vierintälaakerit.

Tuhotut kara-, kuula- ja neulalaakerit sekä pallomaiset rullalaakerit olivat vain osa takavarikoiduista väärennöksistä. Suurin osa väärennöksistä hävitetään löytömaassa paikallisten viranomaisten valvonnan alla.

Schaeffler tutkii vierintälaakeripiratismia ja väärennettyjen laakereiden kauppaa maailmanlaajuisesti ja ilmiantaa paljastuneet tapaukset. Seurauksena voi olla siviilioikeudellisia vaatimuksia, kuten vahingonkorvauksia ja väärennettyjen laakereiden luovuttaminen tuhottavaksi. Mutta pahimmassa tapauksessa voi tulla myös rikosoikeudellisia seuraamuksia, kuten sakko- ja/ tai vankeusrangaistuksia. Väärennöksistä yrityksille aiheutuvaa taloudellista vahinkoa on vaikea määrittää. Menetettyjen myyntitulojen lisäksi huonolaatuiset väärennökset heikentävät yrityskuvaa. Huomattavia lisäkuluja syntyy myös tutkimustyöstä, laakeriväärennösten takavarikoinnista ja niiden tuhoamisesta.

Laakerivalmistajien lisäksi piratismista kärsivät tietenkin loppuasiakkaat ja yritykset, joiden tuotteet sisältävät laakereita. Tuore tapaus Sveitsistä osoitti jälleen kerran, että turvallisuuden kannalta kriittisen laakerin rikkoutuminen voi aiheuttaa huomattavia vahinkoja. Kyseinen yritys huomasi asiakasreklamaation jälkeen, että koneeseen oli asennettu huollossa väärennetty lieriörullalaakeri. Kone ylikuumeni jo puolen vuoden kuluttua, vaikka sitä huollettiin säännöllisesti. Laitos huomasi ongelman ajoissa, mutta korjauskustannukset olivat silti noin 17 000 €, mikä on monta kertaa enemmän kuin laakerin arvo.

Väärennetyt suurlaakerit

Väärennetyt suurlaakerit tehdään käyttökelvottomiksi leikkauspolttimella. Kuvssa on pallomainen rullalaakeri, jonka ulkohalkaisija on 1,40 metriä.

Erityyppisiä ja erikoisia

Erityyppisiä ja erikokoisia väärennettyjä vierintälaakereita tuhottiin nimellisarvoltaan yli miljoonan euron edestä.

Yhdistykset, kuten esimerkiksi World Bearing Association (www.stopfakebearings. com), German Anti-Counterfeiting Association (www.markenpiraterie-apm.de) ja Quality Brands Protection Committee (www.qbpc. org.cn), informoivat väärennettyjen teollisuustuotteiden riskeistä. Ne tekevät yhteistyötä asianomaisten viranomaisten kanssa tavoitteenaan luoda oikeudelliset ja organisatoriset edellytykset taistella tehokkaasti väärennöksiä vastaan ja siten suojella valmistajia ja käyttäjiä.

Periaatteessa teollisuus voi suojautua väärennöksiltä vain ostamalla laakerit 100-prosenttisen luotettavasta lähteestä, toisin sanoen valmistajalta tai valtuutetulta jälleenmyyjältä.

Uusimmat artikkelit

25.1.2022 | Alan Uutiset

Tuulivoimatilastot 2021: Tuulivoiman rakentamisessa takana ennätyksellinen vuosi

Suomeen rakennettiin viime vuonna ennätysmäärä uutta tuulivoimaa, vaikka osa rakenteilla olevista projekteista viivästyi ja valmistuu siten vasta tämän vuoden puolella. Rakentamistahti kiihtyy vuosikymmenen puoliväliä kohti mentäessä. Tuulivoima kattaa kymmenisen prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta, mikä on jälleen noussut koronaa edeltävälle tasolle, selviää tuoreista tilastoista.

25.1.2022 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Sanktiot haittaavat logistiikkatoimintojen ulkoistamista ja alan kehittymistä Iranissa

Logistiikkatoimintojen ulkoistaminen kolmansille osapuolille eli 3PL-kumppaneille voisi tuoda tuntuvia hyötyjä iranilaisille yrityksille. Isona haasteena logistiikkakumppanuuksien ja logistiikka-alan kehittymiselle Iranissa ovat kuitenkin maalle asetetut taloudelliset sanktiot sekä valtion tuen puute, käy ilmi Daniel Sahebin Vaasan yliopiston tuotantotalouden alan väitöskirjasta.

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

Laser puolitti rekka-auton peruuttamiseen käytettävän ajan

Kuljetus- ja varastointipalveluja tarjoava yritys Ajomestarit Oy on ottanut Essityn pehmopaperivaraston lastauslaiturilla käyttöön laserit, jotka helpottavat yhdistelmäajoneuvokuljettajien työtä. Laser piirtää maahan vihreän viivan, jota kuljettaja seuraa peruuttaessaan pari-kolmekymmentä metristä autoa lastauslaituriin. 

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa

Fazer kertoo suunnittelevansa investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

17.11.2021 | Kumppaniartikkeli

Fescon tarjoaa ympäristöystävällistä kuonaa hiekkapuhalluksen korvaajaksi

Patentoitu kvartsivapaa masuunikuona eli Granuli otettiin käyttöön korvaavana tuotteena perinteiselle luonnohiekalle. Hyödyt ovat merkittävät ympäristölle ja ihmisten terveydelle.