Alan Uutiset | 15.6.2018

Tampereen Automaatiosähkö Oy osaksi Insta-perhettä

Suomalainen sähköautomaation, digitaalisen tietoturvan ja puolustusteknologian asiantuntijakonserni Insta Group Oy on ostanut Tampereen Automaatiosähkö Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa vahvistaa Instan asemaa Suomen johtavana automaatioasennusten palveluyrityksenä ja tukee Instan kyvykkyyttä myös kansainvälisiin, mittaviin hankkeisiin.

turvallinen_verkko-1020x460,c

Sähköautomaation, digitaalisen tietoturvan ja puolustusteknologian asiantuntijakonserni Insta Group Oy on ostanut 15.6.2018 solmitulla kaupalla tamperelaisen, teollisuuden sähkö- ja automaatioasennuksiin sekä koneautomaatioprojekteihin erikoistuneen Tampereen Automaatiosähkö Oy:n koko osakekannan. Tampereen Automaatiosähkö Oy tulee yhdessä Insta Automation Oy:n kanssa muodostamaan entistä kilpailukykyisemmän ja kyvykkäämmän sähköautomaation täyden palvelun yrityksen, joka kykenee sekä kansallisesti että kansainvälisesti yhä vaativampiin ja mittavampiin hankkeisiin.

Tampereen Automaatiosähkössä työskentelee yli viisikymmentä teollisuusautomaation ja sähköistyksen ammattilaista, ja se on erityisen tunnettu vankasta asennusosaamisestaan. Sen liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa. Osakekannan myyjät ovat Tampereen Automaatiosähkössä työskenteleviä henkilöomistajia, jotka haluavat varmistaa yhtiön toiminnan jatkuvuuden ja kehittymismahdollisuudet kansainvälistyvässä kilpailussa.

- Toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi halusimme löytää yhteistyökumppanin, jonka arvomaailma ja toimintaperiaatteet ovat lähellä omiamme. Perheyhtiönä ja arvostettuna automaatiotalona Insta tarjoaa henkilöstöllemme hyvät kehittymismahdollisuudet ja tukevan selkänojan kasvuun, Tampereen Automaatiosähkön johtaja Matti Kulmala kertoo. Kulmala ja yhtiön muut aiemmat henkilöomistajat jatkavat Instan palveluksessa yrityskaupan jälkeenkin.

- Yrityskaupalla lnsta Automation vahvistaa asemaansa instrumentointi- ja automaatioasennusten markkinajohtajana. Sen myötä lisäämme myös kyvykkyyttämme mittakaavaltaan kasvaneisiin ja kansainvälistyviin projekteihin. Tampereen Automaatiosähkö Oy:n osaaminen koneautomaation modernisoinneissa täydentää myös erinomaisesti Insta Automationin sähköautomaation Asset Management -palveluvalikoimaa, Insta Automation Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtinen toteaa.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista.

Uusimmat artikkelit

15.2.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tampereen yliopisto panostaa tekoälyn soveltamiseen teollisuudessa

Tekoälyn tuomaa murrosta rummutetaan paljon, mutta hyödyntämättömiä sovellusmahdollisuuksia Suomen teollisuudessa on edelleen merkittävästi. Tätä potentiaalia kartoitetaan Tampereen yliopiston ja yritysten käynnistämässä kaksivuotisessa MIDAS-tekoälyprojektissa.  

11.2.2019 | Alan Uutiset

Uusi verkkotyökalu organisaatioille tekoälykypsyyden testaamiseen

VTT:n kehittämän verkkotyökalun avulla organisaatiot voivat selvittää tekoälyvalmiutensa. Työkalua esitellään tänään 11.2.2019 klo 17 alkavassa AI Monday -tilaisuudessa Helsingin keskuskirjasto Oodissa.

Tulevaisuuden toimivat väylät edellyttävät monipuolisia rahoituskeinoja ja merkittävää rahoitustason nostoa

Liikennejärjestelmän kehittäminen edellyttää pitkäjänteisiä rahoituspäätöksiä sekä riittävää liikenneverkon kunnossapidon ja kehittämisen rahoitustasoa, sanoi Väylän pääjohtaja Kari Wihlman viraston ensimmäisessä sidosryhmätilaisuudessa tänään perjantaina 8.2. Finlandiatalolla.

Energiayhtiö Gasum siirtyi käyttämään 100 %:sti uusiutuvaa sähköä

Energiayhtiö Gasum on siirtynyt käyttämään uusiutuvaa sähköä kaikessa toiminnassaan vuoden 2018 alusta alkaen. Kaikki yhtiön käyttämä sähkö 150 GWh on tuotettu Pohjoismaisella vesivoimalla. 

Elintarvikealalle Suomen ensimmäinen materiaalitehokkuuden sitoumus

Suomen ensimmäinen materiaalitehokkuuden sitoumus julkistettiin 8.2.2019. Elintarviketeollisuuden, kaupan ja pakkausalan sekä kolmen ministeriön välisellä sitoumuksella vähennetään ruoan valmistuksen, jakelun ja kulutuksen ympäristövaikutuksia vuosina 2019–2021. 

VTT kehitti uudentyyppisen laitteen hankalien jätemateriaalien prosessointiin

VTT:n kehittämällä lieriöekstruuderilla on hyvät mahdollisuudet mullistaa kierrätettävien materiaalien käsittelyä ja siten edistää kiertotalousliiketoimintaa. Se soveltuu esimerkiksi hankalien tekstiili- ja muovijätteiden ja hävikkiruoan pelletointiin. Laitteen ensimmäinen prototyyppi ylitti jo ensimmäisissä testeissä tutkijoiden ja teollisen ohjausryhmän odotukset. VTT etsii parhaillaan tekniikalle kaupallistajaa.