Alan Uutiset | 15.6.2018

Tampereen Automaatiosähkö Oy osaksi Insta-perhettä

Suomalainen sähköautomaation, digitaalisen tietoturvan ja puolustusteknologian asiantuntijakonserni Insta Group Oy on ostanut Tampereen Automaatiosähkö Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa vahvistaa Instan asemaa Suomen johtavana automaatioasennusten palveluyrityksenä ja tukee Instan kyvykkyyttä myös kansainvälisiin, mittaviin hankkeisiin.

turvallinen_verkko-1020x460,c

Sähköautomaation, digitaalisen tietoturvan ja puolustusteknologian asiantuntijakonserni Insta Group Oy on ostanut 15.6.2018 solmitulla kaupalla tamperelaisen, teollisuuden sähkö- ja automaatioasennuksiin sekä koneautomaatioprojekteihin erikoistuneen Tampereen Automaatiosähkö Oy:n koko osakekannan. Tampereen Automaatiosähkö Oy tulee yhdessä Insta Automation Oy:n kanssa muodostamaan entistä kilpailukykyisemmän ja kyvykkäämmän sähköautomaation täyden palvelun yrityksen, joka kykenee sekä kansallisesti että kansainvälisesti yhä vaativampiin ja mittavampiin hankkeisiin.

Tampereen Automaatiosähkössä työskentelee yli viisikymmentä teollisuusautomaation ja sähköistyksen ammattilaista, ja se on erityisen tunnettu vankasta asennusosaamisestaan. Sen liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa. Osakekannan myyjät ovat Tampereen Automaatiosähkössä työskenteleviä henkilöomistajia, jotka haluavat varmistaa yhtiön toiminnan jatkuvuuden ja kehittymismahdollisuudet kansainvälistyvässä kilpailussa.

- Toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi halusimme löytää yhteistyökumppanin, jonka arvomaailma ja toimintaperiaatteet ovat lähellä omiamme. Perheyhtiönä ja arvostettuna automaatiotalona Insta tarjoaa henkilöstöllemme hyvät kehittymismahdollisuudet ja tukevan selkänojan kasvuun, Tampereen Automaatiosähkön johtaja Matti Kulmala kertoo. Kulmala ja yhtiön muut aiemmat henkilöomistajat jatkavat Instan palveluksessa yrityskaupan jälkeenkin.

- Yrityskaupalla lnsta Automation vahvistaa asemaansa instrumentointi- ja automaatioasennusten markkinajohtajana. Sen myötä lisäämme myös kyvykkyyttämme mittakaavaltaan kasvaneisiin ja kansainvälistyviin projekteihin. Tampereen Automaatiosähkö Oy:n osaaminen koneautomaation modernisoinneissa täydentää myös erinomaisesti Insta Automationin sähköautomaation Asset Management -palveluvalikoimaa, Insta Automation Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtinen toteaa.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista.

Uusimmat artikkelit

Metsä Tissuen Mäntän tehdas siirtyy LNG:n käyttöön pehmopaperituotannossa

LNG-yhtiö Skangas Oy ja Metsä Tissue Oyj ovat solmineet sopimuksen nesteytetyn maakaasun (LNG) toimittamisesta Mäntän pehmopaperitehtaalle tuotannon prosesseihin. Mäntän tehdas käyttää jatkossa nesteytettyä maakaasua paperin kuivausprosessissa korvaamaan nestekaasun käytön. Polttoaineen vaihtaminen nestekaasusta LNG:lle parantaa kilpailukykyä ja vähentää yhtiön hiilidioksidipäästöjä.

Älytela vähentää seisokkeja

Paperikoneiden seisokit tuovat kustannuksia, kun tehdas tai tuotantolaitos pysähtyy. Turhia seisokkeja voidaan kuitenkin myös välttää. Uusin kotimainen innovaatio, etäluettava ja älykäs levitystela, tuo merkittäviä säästöjä. Se mahdollistaa täysin ennakoivan huollon, mittaamalla ja hallitsemalla esimerkiksi kosteutta sekä seuraamalla lämpötilaa ja rasvan laatua ja kuntoa.

24.9.2018 | Alan Uutiset

Metso ja Rotator edustajasopimukseen murskaus- ja seulontalaitosten myynnistä Suomessa

Metso avaa uuden myyntikanavan pienten Lokotrack- murskaus- ja seulontalaitosten myynnille Suomessa. Tehdyn edustajasopimuksen mukaan Rotator Oy myy ja huoltaa jatkossa Metson oman myyntiyhtiön rinnalla pienimpiä, erityisesti urakointikäyttöön suunniteltuja tela-alustaisia murskaus- ja seulontalaitoksia.

19.9.2018 | Tutkimus ja koulutus

Tulevaisuudessa kauppa ennustaa kuluttajan ostokäyttäytymisen paremmin kuin kuluttaja itse

Pohjoismainen vähittäiskauppa elää yhtä historiansa haasteellisinta aikaa. Tämä tulee esiin EY:n pohjoismaisen vähittäiskaupan tulevaisuutta arvioivan  Future of Nordic Retail  -raporttisarjan uusimmassa versiossa. Raportti perustuu kaupan asiantuntijoiden haastatteluihin sekä työpajoihin, ja siinä korostuu erityisesti pohjoismaisten kauppiaiden lisääntynyt paine seurata Yhdysvalloissa ja Kiinassa tapahtuvaa kehitystä.

Tuulienenergian etähavainnoinnille on tarvetta

Vaisalan, maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittaratkaisuja tarjoava yritys avaa uuden toimintakeskuksen Birminghamiin Englantiin tarjotaakseen Triton-tuuliluotainta käyttäville asiakkailleen kattavampia tukipalveluja.

Kemijoki Oy jatkaa sopimusta Lieksan seudun vesivoimalaitosten käytöstä ja kunnossapidosta Maintpartnerin kanssa

Kemijoki Oy jatkaa Lieksanjoessa sijaitsevien Lieksankosken ja Pankakosken vesivoimalaitostensa paikalliskäyttöä ja kunnossapitoa koskevaa sopimusta Maintpartnerin kanssa. Maintpartner on vastannut laitosten käytöstä ja kunnossapidosta vuodesta 2008.