Alan Uutiset | 15.6.2018

Tampereen Automaatiosähkö Oy osaksi Insta-perhettä

Suomalainen sähköautomaation, digitaalisen tietoturvan ja puolustusteknologian asiantuntijakonserni Insta Group Oy on ostanut Tampereen Automaatiosähkö Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa vahvistaa Instan asemaa Suomen johtavana automaatioasennusten palveluyrityksenä ja tukee Instan kyvykkyyttä myös kansainvälisiin, mittaviin hankkeisiin.

turvallinen_verkko-1020x460,c

Sähköautomaation, digitaalisen tietoturvan ja puolustusteknologian asiantuntijakonserni Insta Group Oy on ostanut 15.6.2018 solmitulla kaupalla tamperelaisen, teollisuuden sähkö- ja automaatioasennuksiin sekä koneautomaatioprojekteihin erikoistuneen Tampereen Automaatiosähkö Oy:n koko osakekannan. Tampereen Automaatiosähkö Oy tulee yhdessä Insta Automation Oy:n kanssa muodostamaan entistä kilpailukykyisemmän ja kyvykkäämmän sähköautomaation täyden palvelun yrityksen, joka kykenee sekä kansallisesti että kansainvälisesti yhä vaativampiin ja mittavampiin hankkeisiin.

Tampereen Automaatiosähkössä työskentelee yli viisikymmentä teollisuusautomaation ja sähköistyksen ammattilaista, ja se on erityisen tunnettu vankasta asennusosaamisestaan. Sen liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa. Osakekannan myyjät ovat Tampereen Automaatiosähkössä työskenteleviä henkilöomistajia, jotka haluavat varmistaa yhtiön toiminnan jatkuvuuden ja kehittymismahdollisuudet kansainvälistyvässä kilpailussa.

- Toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi halusimme löytää yhteistyökumppanin, jonka arvomaailma ja toimintaperiaatteet ovat lähellä omiamme. Perheyhtiönä ja arvostettuna automaatiotalona Insta tarjoaa henkilöstöllemme hyvät kehittymismahdollisuudet ja tukevan selkänojan kasvuun, Tampereen Automaatiosähkön johtaja Matti Kulmala kertoo. Kulmala ja yhtiön muut aiemmat henkilöomistajat jatkavat Instan palveluksessa yrityskaupan jälkeenkin.

- Yrityskaupalla lnsta Automation vahvistaa asemaansa instrumentointi- ja automaatioasennusten markkinajohtajana. Sen myötä lisäämme myös kyvykkyyttämme mittakaavaltaan kasvaneisiin ja kansainvälistyviin projekteihin. Tampereen Automaatiosähkö Oy:n osaaminen koneautomaation modernisoinneissa täydentää myös erinomaisesti Insta Automationin sähköautomaation Asset Management -palveluvalikoimaa, Insta Automation Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtinen toteaa.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista.

Uusimmat artikkelit

Posti ja Vaisala keräävät tekoälyllä tietoa teiden kunnosta

Suomen Posti ja Vaisala yhdistävät voimansa teiden ja katujen kuntoa mittaavan tekoälylaitteiston käyttöönotossa ja kaupallistamisessa. Vaisalan kehittämä RoadAI -järjestelmä antaa tiestön kunnosta ja liikenneoloista tosiaikaisen tilannekuvan Postin jakeluautojen kameroiden ja Vaisalan antureiden kautta. Pitkällä tähtäyksellä kimppa kehittää älyliikennettä Suomessa.

HYBRIT-laitos tahkoaa terästä ilman fossiilisia polttoaineita

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sai lapionpistollaan kunnian avata fossiilittomasti terästä tuottavan HYBRIT -laitoksen pilottivaiheen rakentamisen tänään Luulajassa.

20.6.2018 | Alan Uutiset

Energiavirasto: Uusiutuvan sähkön tuotannon kilpailutus toteutuu syksyllä

Uusiutuvan sähkön tuotantoa kilpailutetaan syksyllä 2018. Energiavirasto järjestää marras-joulukuussa tarjouskilpailun, jonka perusteella uusiutuvia energialähteitä hyödyntäviä sähkön tuotantoinvestointeja hyväksytään preemiojärjestelmään.

Uusi teknologiakeskus avattu Kuopioon, kehittää uutta kromausmenetelmää Suomessa

Uudenlaista kromipinnoitusteknologiaa Suomessa kehittävä teknologiakeskus on avattu Kuopioon. Sen perustamista edelsi miljoonan euron rahoituskierros, jonka kuopiolainen kasvuyritys Savroc Oy keräsi rakentaakseen keskuksen ja kiihdyttääkseen teknologian kansainvälistymistä. TripleHard-pinnoite on jo patentoitu kansainvälisillä markkinoilla. Vastaavaa menetelmää ei ole maailmanmarkkinoilla. 

15.6.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt -kilpailun voittajaksi AEL:n työturvallisuuskoulutuksen malli

Opetushallitus järjesti keväällä 2018 kilpailun, jossa etsittiin hyviä käytäntöjä, joilla oppilaitokset kehittävät turvallisuusosaamista ja turvallisia toimintatapoja yhteistyössä työelämän kanssa. Kilpailun voittajaksi valittiin Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n työturvallisuuskoulutuksen malli kiertotaloustoimijoille. Voittaja julkistettiin Koulutusalan johtamisen foorumissa 11. kesäkuuta.

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen