Alan Uutiset | 6.9.2019

Teboil Maxpo 2019 -messuilla esillä kattava öljytuotteiden kokonaispalvelu

Teboil tarjoaa maansiirtoalan ammattilaisille kattavan öljytuotteiden kokonaispalvelun. Maxpo-messujen sisänäyttelytilassa osastolla Sa5 ovat tavattavissa sekä voitelu- että polttoaineiden asiantuntijat.

teboil

Teboil tekee jatkuvaa tuotekehitystä tarjotakseen huippulaatuisia tuotteita asiakkaiden tarpeisiin. Voiteluainevalikoimassa messu-uutuutena on raskaaseen maansiirtokäyttöön tarkoitettu Teboil Fluid TO-4 Synthetic -voimansiirtoöljy. Tuote on synteettinen vaihteisto- ja vetopyörästö-öljy raskaille työkoneille. Öljy on suunniteltu käytettäväksi koneissa, jotka työskentelevät äärimmäisen raskaissa ja vaativissa olosuhteissa, niin arktisen kylmässä kuin paahtavan kuumassakin ympäristössä.

Tavanomaisiin SAE 50 -vaihteistoöljyihin verrattuna uutuusöljyn käyttölämpötila-alue on laajempi. Yhtiön mukaan juoksevuusominaisuuksiensa ansioista tämä öljy sopii käytettäväksi myös useissa kohteissa, joissa koneenvalmistaja suosittaa SAE 30 -luokan öljyn käyttöä, jolloin erilaisten öljylaatujen sekä kausiöljynvaihtojen tarve vähenee. Joissain tapauksissa uutuusöljyllä voidaan korvata myös SAE 10W -viskositeettiluokan öljy. 

- Öljyn jähmepiste on poikkeuksellisen alhainen -45 °C, minkä vuoksi se antaa tehokkaan voitelusuojan heti koneen käynnistyksestä alkaen myös arktisen kylmissä olosuhteissa. Hyvät juoksevuusominaisuudet auttavat lisäksi vähentämään voimansiirron häviöitä sekä parantamaan polttoainetaloutta, tuoteryhmäpäällikkö Juha-Pekka Riihimäki toteaa.

- Samaan aikaan erinomaiset kuumaominaisuudet sekä öljyn kyky vastustaa ohentumista säilyttävät öljyn komponentteja suojaavat ominaisuudet kaikkein ankarimmissakin työskentelytilanteissa”, Riihimäki toteaa.

Öljyn kitkaominaisuudet ovat yhteensopivia useiden märkäjarruissa käytettyjen kitkamateriaalien kanssa, joka mahdollistaa jarrujen tehokkaan, tarkan ja tunnokkaan toiminnan ilman häiritsevää ääntä.

Synteettinen perusöljypohja ja lisäaineistus takaavat öljyn suorituskyvyn säilymisen suunnitellun vaihtovälin ajan myös erittäin raskaissa olosuhteissa. Valmistuksessa käytettävä tehokas lisäaineistus suojaa komponentteja luotettavasti kulumista vastaan. Öljyllä on erinomainen viskositeetin pysyvyys ja hapettumiskestävyys, minkä ansiosta öljy säilyttää ominaisuutensa pitkilläkin vaihtoväleillä.

- Tuotenimensä mukaisesti öljy on suunniteltu erityisesti raskaisiin työkoneisiin, joissa on vaatimuksena TO-4-suorituskykyluokan öljy. Teboil Fluid TO-4 Synthetic SAE 50 ylittää lisäksi Allison C4- ja Komatsu MicroClutch -vaatimukset.

Uutiskirje täydentää teknistä tukea

Teboil kertoo panostavansa tuoteteknisen tuen kehittämiseen. Voiteluainetietoa aletaan jakaa myös sähköpostin välityksellä.

- Kaksi vuotta sitten julkistimme raskaan kaluston ammattilaisille suunnatun Teboil Heavy Duty -nettisivuston (teboil-voiteluaineet.fi/hd), jonka sisältö päivittyy säännöllisesti. Nyt ryhdymme julkaisemaan uutiskirjettä, joka antaa ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa voiteluaineiden käyttäjille, Teboilin voiteluaineliiketoiminnasta vastaava johtaja Jukka Luotonen kertoo.

- Uutiskirjeen sisältö on suunnattu ensisijassa henkilöille, jotka ammatissaan käsittelevät, käyttävät tai myyvät voiteluaineita, mutta kirjeen sisältö kiinnostaa varmasti myös teknisesti orientoituneita ajoneuvoharrastajia, Luotonen jatkaa.

Teboil-voiteluaineiden uutiskirje tulee ilmestymään noin neljästi vuodessa ja sen voi tilata omaan sähköpostiinsa teboil-voiteluaineet.fi/tilaa-uutiskirje. 

Uusimmat artikkelit

20.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikan kiihdytysohjelma RIMA käynnisti avoimen haun alan yrityksille

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance), on julkistanut ensimmäisen avoimen haun 8,1 miljoonan euron vapaalla omalla pääomarahoituksella pienille, keskisuurille ja hieman isommille yrityksille. RIMA eurooppalainen kiihdytysohjelma tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikalle, 

Neste ja Niemi yhteistyöhön - muuttojen kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %

Muutto- ja logistiikka-alan yritys Niemi Palvelut ottaa käyttöönsä 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen dieselautoissaan ja luopuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uudistuksen myötä Niemen asiakkaiden muuttojen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 prosenttia.

19.9.2019 | Alan Uutiset

Viafin Service Oyj käynnistää erikoiskunnossapitoliiketoiminnan

Viafin Service Oyj (”Viafin Service”) kertoo käynnistävänsä strategiansa mukaisesti uuden erikoiskunnossapitoliiketoiminnan ja, että yhtiön Etelä-Suomen tulosyksikön johtajana aloittaa Jani Toivonen. Toivonen siirtyy tehtävään Maintpartner Expert Services Oy:stä, jossa hän on toiminut Maintpartnerin Etelä-Suomen palvelupäällikkönä.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Kemissä raivataan jo uuden biotuotetehtaan pohjaa

Metsä Groupin Kemin tehdasalueella raivataan jo tonttia uudelle biotuotetehtaalle, joka sijoittuu nykyisen sellutehtaan viereen.

Dronejen käyttömahdollisuuksissa vain avaruus rajana

Dronet esittelivät monipuolisia hyödyntämismahdollisuuksiaan laajassa kansainvälisessä Drone Tournament -kilpailussa. Tavoitteena oli lisäksi houkutella uusia toimijoita alalle ja kehittää innovaatioita. Business Finland oli mukana yhteistyössä.