Alan Uutiset | 6.9.2019

Teboil Maxpo 2019 -messuilla esillä kattava öljytuotteiden kokonaispalvelu

Teboil tarjoaa maansiirtoalan ammattilaisille kattavan öljytuotteiden kokonaispalvelun. Maxpo-messujen sisänäyttelytilassa osastolla Sa5 ovat tavattavissa sekä voitelu- että polttoaineiden asiantuntijat.

teboil

Teboil tekee jatkuvaa tuotekehitystä tarjotakseen huippulaatuisia tuotteita asiakkaiden tarpeisiin. Voiteluainevalikoimassa messu-uutuutena on raskaaseen maansiirtokäyttöön tarkoitettu Teboil Fluid TO-4 Synthetic -voimansiirtoöljy. Tuote on synteettinen vaihteisto- ja vetopyörästö-öljy raskaille työkoneille. Öljy on suunniteltu käytettäväksi koneissa, jotka työskentelevät äärimmäisen raskaissa ja vaativissa olosuhteissa, niin arktisen kylmässä kuin paahtavan kuumassakin ympäristössä.

Tavanomaisiin SAE 50 -vaihteistoöljyihin verrattuna uutuusöljyn käyttölämpötila-alue on laajempi. Yhtiön mukaan juoksevuusominaisuuksiensa ansioista tämä öljy sopii käytettäväksi myös useissa kohteissa, joissa koneenvalmistaja suosittaa SAE 30 -luokan öljyn käyttöä, jolloin erilaisten öljylaatujen sekä kausiöljynvaihtojen tarve vähenee. Joissain tapauksissa uutuusöljyllä voidaan korvata myös SAE 10W -viskositeettiluokan öljy. 

- Öljyn jähmepiste on poikkeuksellisen alhainen -45 °C, minkä vuoksi se antaa tehokkaan voitelusuojan heti koneen käynnistyksestä alkaen myös arktisen kylmissä olosuhteissa. Hyvät juoksevuusominaisuudet auttavat lisäksi vähentämään voimansiirron häviöitä sekä parantamaan polttoainetaloutta, tuoteryhmäpäällikkö Juha-Pekka Riihimäki toteaa.

- Samaan aikaan erinomaiset kuumaominaisuudet sekä öljyn kyky vastustaa ohentumista säilyttävät öljyn komponentteja suojaavat ominaisuudet kaikkein ankarimmissakin työskentelytilanteissa”, Riihimäki toteaa.

Öljyn kitkaominaisuudet ovat yhteensopivia useiden märkäjarruissa käytettyjen kitkamateriaalien kanssa, joka mahdollistaa jarrujen tehokkaan, tarkan ja tunnokkaan toiminnan ilman häiritsevää ääntä.

Synteettinen perusöljypohja ja lisäaineistus takaavat öljyn suorituskyvyn säilymisen suunnitellun vaihtovälin ajan myös erittäin raskaissa olosuhteissa. Valmistuksessa käytettävä tehokas lisäaineistus suojaa komponentteja luotettavasti kulumista vastaan. Öljyllä on erinomainen viskositeetin pysyvyys ja hapettumiskestävyys, minkä ansiosta öljy säilyttää ominaisuutensa pitkilläkin vaihtoväleillä.

- Tuotenimensä mukaisesti öljy on suunniteltu erityisesti raskaisiin työkoneisiin, joissa on vaatimuksena TO-4-suorituskykyluokan öljy. Teboil Fluid TO-4 Synthetic SAE 50 ylittää lisäksi Allison C4- ja Komatsu MicroClutch -vaatimukset.

Uutiskirje täydentää teknistä tukea

Teboil kertoo panostavansa tuoteteknisen tuen kehittämiseen. Voiteluainetietoa aletaan jakaa myös sähköpostin välityksellä.

- Kaksi vuotta sitten julkistimme raskaan kaluston ammattilaisille suunnatun Teboil Heavy Duty -nettisivuston (teboil-voiteluaineet.fi/hd), jonka sisältö päivittyy säännöllisesti. Nyt ryhdymme julkaisemaan uutiskirjettä, joka antaa ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa voiteluaineiden käyttäjille, Teboilin voiteluaineliiketoiminnasta vastaava johtaja Jukka Luotonen kertoo.

- Uutiskirjeen sisältö on suunnattu ensisijassa henkilöille, jotka ammatissaan käsittelevät, käyttävät tai myyvät voiteluaineita, mutta kirjeen sisältö kiinnostaa varmasti myös teknisesti orientoituneita ajoneuvoharrastajia, Luotonen jatkaa.

Teboil-voiteluaineiden uutiskirje tulee ilmestymään noin neljästi vuodessa ja sen voi tilata omaan sähköpostiinsa teboil-voiteluaineet.fi/tilaa-uutiskirje. 

Uusimmat artikkelit

Energia-alan päästövähennykset eivät riipu hiilinieluista, omat teot avainasemassa

Energiatuotannon tie puhtaaseen energiajärjestelmään ei ole riippuvainen metsien hiilinieluista, vaan alan omista päästövähennyksistä, toteaa  Energiateollisuus ry lehdistötiedotteessa.

20.11.2019 | Alan Uutiset

Fossiilisten polttoaineiden tuotanto on karkaamassa ilmastotavoitteista

Tänään julkaistu kansainvälinen raportti osoittaa, että Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita on entistä vaikeampi saavuttaa, mikäli valtioiden kaavailemat kivihiilen, öljyn ja maakaasun tuotantomäärät vuoteen 2030 mennessä toteutuvat. Selvityksen perusteella valtiot aikovat tuottaa fossiilisia polttoaineita yli kaksinkertaisen määrän ilmastotavoitteisiin nähden. Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteena on rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen.

20.11.2019 | Tutkimus ja koulutus

Pelimoottori-, AR- ja VR-teknologioiden hyötykäyttö yleistyy – yrityksille tilaisuus kokeilla uutta teknologiaa

Alun perin tietokonepelien kehitystyön helpottamiseksi rakennettuja pelimoottoreita käytetään yhä enemmän myös hyötykäyttöön elinkeinoelämässä. Hämeen ammattikorkeakoulussa pyritään tukemaan tätä kehitystä hakemalla yrityksiä, joilla olisi kiinnostusta kokeilla uusia teknologioita.

EOS esittelee uusia ratkaisuja metallien 3D-tulostukseen

EOS esittelee formnext 2019 -messuilla tuotantovalmiin EOS Shared Modules -ratkaisun. Useista laitteisto- ja ohjelmistomoduuleista koostuva ratkaisu helpottaa ja suoraviivaistaa työnkulkua ennen varsinaista valmistusprosessia, prosessin aikana ja sen jälkeen. EOS Shared Modules mahdollistaa korkealaatuisten metalliosien valmistuksen tehokkaasti, skaalautuvasti ja kannattavasti etenkin käytettäessä rinnakkain useita 3D-tulostusjärjestelmiä. Järjestelmän odotetaan tulevan myyntiin viimeistään vuoden 2020 jälkipuoliskolla.

Teollisuuden tarkastukset kustannustehokkaasti ja turvallisesti

Viasor Oy palkittiin Teknologia 19-tapahtuman yhteydessä Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n ja Suomen Messusäätiön vuoden 2019 yritysinnovaatiopalkinnolla. Lokakuussa 2018 perustettu yhtiö on kehittänyt droneja hyödyntävän ratkaisun vaikeasti lähestyttävien kohteiden, kuten säiliöiden, kunnon tarkastukseen. Droneilla tehtävät seinämän paksuusmittaukset mahdollistavat käsin suoritettuja mittauksia laajemman otannan kustannustehokkaalla ja turvallisella tavalla.

8.11.2019 | Kumppaniartikkeli

KL-Lämmön osaaminen tulppaa teollisten laitteiden rahareiät

Teollisuuden järjestelmissä kiertää nesteiden lisäksi yllättävän paljon rahaa. Ainakin kun ajatellaan Motivan takavuosina vetämää energiatehokkuuden tutkimusta, jonka mukaan tehoton lämmönsiirto aiheuttaa suomalaisille teollisuusyrityksille 500 miljoonan euron vuosittaiset kustannukset. Tässä on suurten kiinteistöjen omistajille taas yksi hyvä syy pitää järjestelmät kunnossa.

Honeywell Analytics tuottaa tehokkaammin joustavien mobiilirobottien avulla

Kolme tanskalaisen Mobile Industrial Robotsin (MiR) robottia siirtävät automaattisesti materiaaleja ja tuotteita koko matkan tuotannossa Honeywell Analyticsilla Englannissa. Robotit auttavat siinä, että yritys voi työskennellähelposti ja ketterästi tuotantoprosesseissaan.