https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 7.3.2016

Teboililta uusi hydrauliikkaöljy pohjoismaisiin oloihin

Teboil on erikoistunut valmistamaan pohjoisiin olosuhteisiin soveltuvia tuotteita. Haminan voiteluainelaboratorion tuotekehityksen tuloksena on syntynyt uusi Teboil Hydraulic Oil Scandic 32 -erikoishydrauliikkaöljy. Suunnittelun lähtökohtana ovat olleet raskaasti kuormitetut korkeapainehydrauliikkajärjestelmät, jotka työskentelevät voimakkaasti vaihtelevissa lämpötiloissa arktisesta kylmyydestä kesähelteeseen.

Uutuusöljyn tyypillisiä käyttökohteita ovat nosturijärjestelmät, puutavarakuormaimet ja henkilönostimet sekä päällirakennehydrauliikka. Lisäksi se on erinomainen valinta ulkokäytössä toimiviin hydrauliikkajärjestelmiin, joiden tulee olla toimintakuntoisia ilman lämmityskäyttöä kuten esimerkiksi puristimiin ja nostosiltoihin.

– Uutuustuotteen kehittäminen lähti liikkeelle asiakaskunnan tarpeista ja toiveista. Otamme tuotekehityksessämme aktiivisesti huomioon asiakkaidemme muuttuvat tarpeet, tuoteryhmäpäällikkö Ari Holmila toteaa.

Hydrauliikkaöljyn viskositeettiluokka on ISO VG 32 ja sen jähmepiste on huiman alhainen -60 °C. Se soveltuu erityisen hyvin laitteisiin, joita käytettäessä ei ole mahdollisuutta tai aikaa lämmityskäyttöön. Sen tasapainoiset juoksevuusominaisuudet ja tehokas lisäaineistus takaavat sen, että laitteistot toimivat luotettavasti, nopeasti ja täsmällisesti haasteellisissa pohjoismaisissa keliolosuhteissa. Tuote antaa myös hydrauliikkajärjestelmän komponenteille erinomaisen kulumis- ja korroosiosuojan.

Teboil Hydraulic Oil Scandic 32 on valmistettu korkealaatuisista erikoisjalostetuista perusöljyistä. Erinomaisten viskositeettiominaisuuksiensa ansiosta se soveltuu erittäin laajalle käyttölämpötila-alueelle ja sillä on mahdollisuus korvata käyttökohteesta riippuen ISO VG 15-, 22- tai jopa 46-luokan öljyjä.
– Uudella erikoisöljyllämme saadaan hydrauliikkajärjestelmälle paremmat suorituskykyominaisuudet normaalikäyttölämpö-tila-alueilla kuin kylmiin olosuhteisiin räätälöidyillä ISO VG 15- ja 22-öljyillä, Holmila toteaa.

Tavanomaisen hydrauliikkaöljyn optimaalinen viskositeettialue on melko kapea: liian ohuesta öljystä aiheutuu ohivuotoja ja liian jähmeä öljy aiheuttaa vastuksia. Molemmat tekijät heikentävät järjestelmien tehokkuutta ja lisäävät polttoaineen kulutusta. Uutuusöljyn keskeisenä vahvuutena on viskositeetin säilyminen ihanteellisena erittäin laajalla lämpötila-alueella.

Hydrauliikkaöljyä valittaessa on otettava huomioon useita eri seikkoja. Varsinkin tämän talven aikana öljyjen kylmäominai-suudet ovat korostuneet.

– Hydrauliikkaöljyä valittaessa on muistettava, että ISO 
VG -viskositeettiarvo kertoo vain öljyn viskositeetin 
40 °C lämpötilassa. Luokitustapa eroaa siis merkittävästi moottoriöljyjen SAE-viskositeettiluokista, joissa otetaan huomioon ominaisuudet kylmässä ja kuumassa. Samaan ISO VG-luokkaan kuuluvien tuotteiden kylmäviskositeeteilla voi olla valtavat erot, Holmila neuvoo.

Jähmepisteitä vertailemalla saa peruskäsityksen erilaisten hydrauliikkaöljyjen ominaisuuksista kylmässä. Toisena perehtymisen arvoisena lukuarvona on viskositeetti-indeksi, joka kuvaa öljyn viskositeetin muutosta lämpötilan kylmetessä ja kuumetessa. Mitä suurempi viskositeetti-indeksin arvo on, sitä vähemmän öljy muuttaa viskositeettiaan. Teboil Hydraulic Oil Scandic 32 -öljyn viskositeetti-indeksi on erittäin korkea 305.

Lisätietoja: Teboil-voiteluaineneuvonta 020 470 0916.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.