https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 18.4.2016

Tehokkaampaa jätehuoltoa uusilla jätesäkeillä, -autoilla ja -putkistoilla

Jätehuolto on perinteinen ympäristötekniikan alue, jossa haetaan jatkuvasti uusia, ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Uusilla innovaatioilla voidaan esimerkiksi kehittää jätteiden keräämistä ja käsittelyä, vähentää kuljetuksia sekä tehostaa jätteiden hyötykäyttöä ja kierrätystä. Patentti- ja rekisteihallituksen (PRH:n) mukaan viime aikoina on patentoitu useita jätehuoltoa kehittäviä keksintöjä. Keksintöjä on tehty esimerkiksi jätteen keräämiseen liittyen.

Molok Oy:n vedenpitävä jätesäkki on suunniteltu erityisesti biojätteiden lajitteluun jätepisteiden syväsäiliöissä. Säkki on edullinen valmistaa eikä se vuoda tai hajoa nesteen vaikutuksesta pakkasella kuten kovamuovisäiliöt, joten biojäte saadaan kerättyä aiempaa edullisemmin, luotettavammin ja helpommin. (Patentin numero 123695; alkuperäinen hakija Lassila & Tikanoja Oyj)

Ab Närpes Trä & Metall on puolestaan kehittänyt jäteauton, jonka avulla lajiteltuja jätteitä voidaan kerätä jätepisteistä tehokkaammin. Sen sijaan, että autoon kerättäisiin vain yhtä jätetyyppiä kerrallaan, erilliset keräyssäiliöt mahdollistavat sen, että autoon voidaan kerätä jätteitä erikokoisista ja eri jätettä sisältävistä säiliöistä. Säiliöt voidaan myös tyhjentää erikseen, joten ratkaisu vähentää kuljetuksia sekä keräys- että tyhjennysvaiheissa. (Patentin numero 125180)

MariCap Oy on tehnyt parannuksia maan alla putkistoissa tapahtuvaan jätteiden siirtoon. Yritys käyttää järjestelmässään halkaisijaltaan pienempiä putkia kuin aiemmin on käytetty. Näin kulutetaan vähemmän energiaa imun avulla tapahtuvassa jätteen siirrossa ja putkien asentaminen maahan on helpompaa. Siirtoputkistoja voidaan myös käyttää jätteiden välivarastoina ja samalla putkistolla voidaan siirtää erilaisia jätteitä vuoron perään. Maanalainen järjestelmä vähentää jäteautoilla tehtäviä jätekuljetuksia sekä ympäristön melu- ja hajuhaittoja. Järjestelmää voidaan käyttää esimerkiksi uusilla asuinalueilla. (Patentin numero 124837)

Noin yhdeksän prosenttia Patentti- ja rekisteihallituksen (PRH:n) saamista patenttihakemuksista liittyy cleantechiin.

Uusimmat artikkelit

9.1.2025 | Alan Uutiset

Outokummun Kemin kaivoksen malmivarat ovat 95 prosentia aiemmin arvioitua suuremmat

Päivitetyn kaivoksen malmivarojen ja mineraalivarantojen arvion mukaan kaivosalueen maaperässä on runsaasti kromimalmia, mikä pidentää kaivoksen käyttöikää merkittävästi.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.