https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 12.8.2022

Tehoreservi turvaa sähkön toimitusvarmuutta

Energiavirasto kertoo tiedotteessa käsittelevänsä parhaillaan seuraavan tehoreservikauden 1.11.2022-31.10.2023 tarjouksia ja pyrkii tekemään päätöksen elokuun loppuun mennessä. Tehoreserviin varatut voimalaitokset varautuvat tuottamaan sähköä, jos markkinaehtoinen sähköntuotanto ei riitä kattamaan kulutusta.

Hallinto

Tarvittavan tehoreservin määrä mitoitetaan siten, että saavutetaan valtioneuvoston päätöksen mukainen toimitusvarmuuden tavoitetaso. Valtioneuvosto vahvisti toimitusvarmuuden tavoitetason maaliskuussa 2022, tämän mukaan tehovajeen odotusarvo voi olla enintään 2,1 tuntia vuodessa, kertoo Energiavirasto.

Tehovajeella tarkoitetaan sitä, kuinka monta tuntia vuodessa tarjonta ei riitä kattamaan kaikkea sähkön kulutusta. Tämän perusteella Energiavirasto on määrittänyt Suomessa tarvittavaksi tehoreservin määräksi 600 MW.

Tehoreserviin laitokset valitaan Energiaviraston järjestämän tarjouskilpailun perusteella yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Tarjousten jättöaika seuraavalle tehoreservikaudelle (1.11.2022-31.10.2023) päättyi 30.7.2022. Energiavirasto käsittelee parhaillaan saatuja tarjouksia ja pyrkii tekemään hankintapäätöksen elokuun loppuun mennessä.

Tehoreservilaitos käyttöön 12 tunnissa talvikaudella

Järjestelmävastaava kantaverkonhaltija Fingrid Oyj tekee Energiaviraston valitsemien laitosten kanssa käyttösopimuksen ja huolehtii tehoreservin hallinnoinnista.

Tehoreservilain mukaan tehoreservissä toimiva laitos tulee talvikaudella (1.11–28.2) kyetä ottamaan käyttöön 12 tunnin kuluessa Fingridin antamasta käyttöönottokäskystä. Talvikauden ulkopuolella laitoksen on oltava käyttöönottovalmiudessa yhden kuukauden kuluessa käskyn antamisesta. 

Tehoreservilaitokset eivät voi osallistua markkinoille tehoreservikauden aikana - osallistumista rajoittaa EU:n lainsäädäntö. Laitoksille maksetaan ylläpitokorvaus niiden Energiavirastolle tekemän tarjouksen mukaisesti sekä korvataan mahdollisesta käyttöönotosta aiheutuvat kustannukset.

Edellinen tehoreservikausi oli 1.7.2020–30.6.2022 ja se koostui kolmesta voimalaitoksesta: Meri-Pori (440 MW), Naistenlahti 1 (129 MW) ja Kymijärvi KT (42 MW). Edellisen tehoreservikauden päätyttyä 30.6.2022 kyseisillä laitoksilla ei ole enää tehoreservin käyttösopimukseen liittyviä velvoitteita eli ne voivat vapaasti osallistua markkinoille.

Edellisen kerran tehoreserviä on käytetty Suomessa talvella 2009-2010.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.