https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 12.8.2022

Tehoreservi turvaa sähkön toimitusvarmuutta

Energiavirasto kertoo tiedotteessa käsittelevänsä parhaillaan seuraavan tehoreservikauden 1.11.2022-31.10.2023 tarjouksia ja pyrkii tekemään päätöksen elokuun loppuun mennessä. Tehoreserviin varatut voimalaitokset varautuvat tuottamaan sähköä, jos markkinaehtoinen sähköntuotanto ei riitä kattamaan kulutusta.

Hallinto

Tarvittavan tehoreservin määrä mitoitetaan siten, että saavutetaan valtioneuvoston päätöksen mukainen toimitusvarmuuden tavoitetaso. Valtioneuvosto vahvisti toimitusvarmuuden tavoitetason maaliskuussa 2022, tämän mukaan tehovajeen odotusarvo voi olla enintään 2,1 tuntia vuodessa, kertoo Energiavirasto.

Tehovajeella tarkoitetaan sitä, kuinka monta tuntia vuodessa tarjonta ei riitä kattamaan kaikkea sähkön kulutusta. Tämän perusteella Energiavirasto on määrittänyt Suomessa tarvittavaksi tehoreservin määräksi 600 MW.

Tehoreserviin laitokset valitaan Energiaviraston järjestämän tarjouskilpailun perusteella yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Tarjousten jättöaika seuraavalle tehoreservikaudelle (1.11.2022-31.10.2023) päättyi 30.7.2022. Energiavirasto käsittelee parhaillaan saatuja tarjouksia ja pyrkii tekemään hankintapäätöksen elokuun loppuun mennessä.

Tehoreservilaitos käyttöön 12 tunnissa talvikaudella

Järjestelmävastaava kantaverkonhaltija Fingrid Oyj tekee Energiaviraston valitsemien laitosten kanssa käyttösopimuksen ja huolehtii tehoreservin hallinnoinnista.

Tehoreservilain mukaan tehoreservissä toimiva laitos tulee talvikaudella (1.11–28.2) kyetä ottamaan käyttöön 12 tunnin kuluessa Fingridin antamasta käyttöönottokäskystä. Talvikauden ulkopuolella laitoksen on oltava käyttöönottovalmiudessa yhden kuukauden kuluessa käskyn antamisesta. 

Tehoreservilaitokset eivät voi osallistua markkinoille tehoreservikauden aikana - osallistumista rajoittaa EU:n lainsäädäntö. Laitoksille maksetaan ylläpitokorvaus niiden Energiavirastolle tekemän tarjouksen mukaisesti sekä korvataan mahdollisesta käyttöönotosta aiheutuvat kustannukset.

Edellinen tehoreservikausi oli 1.7.2020–30.6.2022 ja se koostui kolmesta voimalaitoksesta: Meri-Pori (440 MW), Naistenlahti 1 (129 MW) ja Kymijärvi KT (42 MW). Edellisen tehoreservikauden päätyttyä 30.6.2022 kyseisillä laitoksilla ei ole enää tehoreservin käyttösopimukseen liittyviä velvoitteita eli ne voivat vapaasti osallistua markkinoille.

Edellisen kerran tehoreserviä on käytetty Suomessa talvella 2009-2010.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3 käy täydellä teholla

Laitosyksikkö on nyt Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin sähköntuottaja.

28.9.2022 | Kumppaniartikkeli

Voimalaitosten vuosiseisokin seurantatutkimus auttaa tunnistamaan riskejä ja ennaltaehkäisemään häiriöitä

Fescon Oy palvelee voimalaitosasiakkaita erilaisin teknologiapalveluin, jota luotsaa Fesconin teknologiajohtaja Tapio Klasila yli 20-vuoden kokemuksellaan. Klasila on voimalaitosmateriaalien ja -järjestelmien rautainen ammattilainen ja hänen kokemuksensa on auttanut asiakkaita saavuttamaan merkittäviä etuja liiketoiminnassaan.

Konecranesin älytehdastutkimus palkittiin

Konecranesin tutkimuksessa on validoitu ja otettu käyttöön 15 erilaista teknistä ratkaisua neljässä eri maassa.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.