https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 15.9.2021

Teknisen Kaupan Liiton tj Markku Uitto: "Elämme voimakasta noususuhdannetta"

Talouden käänne näkyy selvästi nyt myös teknisessä kaupassa, kiittää Teknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Markku Uitto blogikirjoituksessaan.

tekninenkk

Vaikka odotukset vuodesta 2021 olivat vaisuja, talouden käänne talvella koronarokotusten alettua oli kuitenkin nopea ja poikkeuksellisen voimakas.

– Elämmekin yllättäen voimakasta noususuhdannetta, Uitto toteaa kirjoituksessaan.

Teknisen kaupan myynti kasvoi vuoden toisella neljänneksellä lähes 16 prosenttia edellisestä vuodesta. Luvut ylittivät kaikki odotukset, vaikka vastassa olikin viime vuoden pahin koronaneljännes (-7,6 prosenttia). Vuoden 2019 luvutkin ylittyivät siis reilusti.

– Ja vahvalta näyttää tilanne tästä eteenpäinkin. Saatuja tilauksia on enemmän kuin miesmuistiin.

Uiton mukaan nousukauden kulmakerrointa on jarruttanut yhä laajeneva materiaali- ja komponenttipula. Toimitusajat ovat edelleen pidentyneet ja pisimmillään koneita ja komponentteja luvataan vasta vuoden 2023 alkuun.

Pula puolijohteista on pysäyttänyt muun muassa ajoneuvotehtaita. Uiton mukaan moni teknisen kaupan yritys on pyrkinyt nostamaan varastotasoja ja haalimaan korvaavia tuotteita asiakkaiden tarvitsemien tuotteiden saatavuuden varmistamiseksi.

Kun kysyntä ylittää tarjonnan, hinnatkin nousevat

Uitto muistuttaa, että voimakkaita hinnannousuja on nähty muun muassa metallien ja komponenttien osalta. Konttipulan vuoksi merikuljetusten hinnat ovat ennätyskorkealla.

Teknisessä kaupassa haasteita tuottaa myös teknisten myyjien sekä asentajien ja mekaanikkojen löytyminen.

– Rekryilmoituksiin tulee vain muutamia hakemuksia ja palkkatoiveet sekä osaaminen/kokemus ovat monesti eri paria, hän kirjoittaa

Tässä taloustilanteessa pian käynnistyvät työehtosopimusneuvottelut ovat ”paljon vartijoita”, Uitto lisää.

Oman säväyksen neuvotteluihin tuo Metsäteollisuuden ja osittain Teknologiateollisuuden irtautuminen valtakunnallisista sopimuksista. Toisaalta olisi äärimmäisen tärkeää pidättäytyä vientivetoisessa palkankorotusmallissa.

–  Jos vuoden 2007 Sari Sairaanhoitaja tapaus toistuu, olisi sillä tuhoisia vaikutuksia Suomen kustannuskilpailukykyyn. Tämä voisi olla osaltaan laukaisemassa liikkeelle pitempiaikaisen inflaation ja nousevien korkojen aikakauden.

Uusimmat artikkelit

23.9.2021 | Alan Uutiset

Konkurssiaaltoa ei tullutkaan – miten suojautua asiakasyritysten maksuvaikeuksilta

Koronapandemian alkaessa ekonomistit ympäri maailman ennustivat kaikkien aikojen konkurssiaaltoa. Valtioiden nopeasti liikkeelle polkaisemat tukitoimet, lainojen lyhennysvapaat ja verottajan myöntämät lykkäykset ovat toistaiseksi suojanneet yrityksiä konkursseilta. Määräaikaiset lainsäädännön muutokset ja valtioiden tukitoimet ovat kuitenkin päättyneet kesällä 2021 tai päättyvät viimeistään kuluvan syksyn aikana.

Typpihapon luokituksen muuttuminen voi edellyttää kemikaaliturvallisuussäädösten mukaisia toimia

Typpihapolle on määritetty EU:ssa yhdenmukainen, sitova luokitus- ja merkintävaatimus. Muutos voi vaikuttaa tuotantolaitoksen vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin laajuuteen. Muutosta sovelletaan 1.3.2022 alkaen.

Jumiskon vesivoimalaitoksen peruskunnostuksesta lisää joustavuutta tuotantoon

Kemijärvellä sijaitsevan Jumiskon vesivoimalaitos on otettu peruskunnostuksen jälkeen jälleen käyttöön. Peruskunnostuksen ansiosta voimalaitoksen säätömahdollisuudet ja energiatehokkuus paranevat, Pohjolan Voima (PVO) kertoo lehdistötiedotteessa.

Vaasan yliopisto järjestää kansainvälisen älykkäiden energiajärjestelmien ja -teknologioiden SEST2021-konferenssin 6.–8.9.2021

Vaasan yliopisto järjestää 6.–8. syyskuuta 2021 kansainvälisen konferenssin älykkäistä energiajärjestelmistä ja -teknologioista. Kolmipäiväinen SEST2021 järjestetään koronapandemian vuoksi etäkonferenssina. Konferenssi on tarkoitettu akateemisille tutkijoille ja energia-alan ammattilaisille.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.