https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 17.3.2022

Teknisen Kaupan myynti 4Q 2021: Myynti nousi ennätyslukemiin

Teknisen Kaupan jäsenyritysten myynti kasvoi vuoden viimeisellä neljänneksellä yli 21 prosenttia vuodentakaisesta. Vuonna 2021 Teknisen Kaupan myynti kohosi kaikkien aikojen ennätykseensä, reiluun 11 miljardiin euroon. Vuoteen 2020 verrattuna myynti kasvoi 14 prosenttia.

teknkltto

Erityisesti raaka-ainekaupassa vuoden viimeisellä neljänneksellä nähtiin hurja yli 70 prosentin nousu edellisestä vuodesta. Teollisuuden tuotteissa ja palveluissa myynti kasvoi yli 17 prosenttia. Rakentamisen tuotteiden ja palveluiden myynti vauhdittui viimeisellä neljänneksellä 16 prosentin kasvuun. Kuluttajatuotteissa kasvua kertyi vajaat kolme prosenttia. Kaikkien toimialojen myynti lisääntyi vuoden 2021 aikana.

– Tapahtumarikas vuosi päättyi poikkeukselliseen kovaan viimeiseen neljännekseen. Isompiinkin kehityslukuihin olisi varmasti päästy, jos tuotteiden saatavuus olisi ollut lähelläkään normaalia tasoa. Toisaalta monella yrityksellä tilauskirjat ovat täynnä, mikä ennakoi kasvun jatkuvan vähintäänkin kuluvana vuonna. Raaka-ainekaupassa teräksen hurja hinnannousu selittää merkittävän osan myynnin kehityksestä. Toki volyymikehityskin on ollut hyvää, sanoo Teknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Markku Uitto tiedotteessa.

Tuotteiden saatavuusongelmat ja toimitusviiveet jatkuivat 

Raaka-ainekaupasta alkuvuonna liikkeelle lähtenyt hintojen voimakas nousu laajeni käytännössä kaikille toimialoille vuoden edetessä. Pula osaavasta henkilöstöstä paheni vuoden mittaan, ja erityisesti koneiden ja laitteiden asentajista ja huoltohenkilöstöstä on huutava pula jäsenyrityksissä. Ammatillisen osaamisen ja ammatillisen opetuksen arvostusta tulisikin nostaa yhteiskunnassamme. Ammatinvaihtajien muuntokoulutusta ja työperäistä maahanmuuttoa tulisi niin ikään tehostaa ja nopeuttaa.

– Jäsenyritysten odotukset alkaneesta vuodesta ovat hyvät. Huolet liittyvät aiemmin mainittujen tekijöiden lisäksi inflaation edelleen kiihtymiseen, korkojen nousuun ja geopolitiikan luomaan epävarmuuteen, Uitto toteaa.

Uusimmat artikkelit

21.6.2022 | Alan Uutiset

ESG näkyy nyt ylimmän johdon agendalla - yli kolmannes eurooppalaisista yrityksistä palkannut kestävän kehityksen johtajan

Vuonna 2021 kansainvälisissä yrityksissä nimitettiin enemmän kestävän kehityksen johtajia kuin viitenä edellisenä vuotena yhteensä, ilmenee PwC:n globaalin strategiakonsultointiin erikoistuneen yksikön Strategy&:n tutkimuksesta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

Automatisointi lievittää logistiikan työvoimapulaa

Finn-ID:n toimitusjohtaja Janne Pyrrö ja teknologiajohtaja Kari Hänninen kertovat, että esimerkiksi logistiikka-alalla robottien harteille voidaan ulkoistaa uuvuttavat ja toisteiset tehtävät.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.