https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 12.10.2017

Teknologia 17 esitteli älykkäät innovaatiot ja tulevaisuuden teknologiat

Messukeskuksessa 10.–12.10. pidetty Teknologia 17 -tapahtumakokonaisuus esitteli kolmen päivän ajan teollisen tuotannon uusia teknologioita, jotka hyödyntävät mm. robotiikkaa, tekoälyä ja esineiden internetiä.  Tulevaisuuden älykkäät ratkaisut keräsivät alustavien tietojen mukaan yhteensä lähes 14 500 kiinnostunutta messukävijää.

kunnossapito17_yleiskuvat_5

Teknologia17-tapahtuman tunnelmia. (Kuvaaja: Heikki Jokinen)

Sekä näytteilleasettajien että kävijöiden määrä oli Teknologian 17 -tapahtuman historiassa ennätyksellinen. Mukana oli lähes 450 näytteilleasettajayritystä, jotka tarjosivat monipuolisia demoja ja ohjelmaa omilla osastoillaan.
Tapahtumakokonaisuudessa olivat Automaatio, Elkom, Hydrauliikka & Pneumatiikka, MecaTec, Levytyö, Kunnossapito, Robosteam ja LOGYiSCM (11.–12.10.). Teknologia 19 järjestetään Messukeskuksessa 8.-10.10.2019.

Kehityksen tahti kiihtyy

Saksalainen teknologiayritys SICK esitteli messuilla pienoiskokoon rakennetun, teollista internetiä hyödyntävän tulevaisuuden tehtaan, jossa ihminen ja robotti työskentelevät yhdessä. Siinä hyödynnettiin robotin ohjauksessa ohjelmoitavia kameroita, antureita, RFID-luku-/kirjoituslaitteita ja älykkäitä turvaratkaisuja.

– Ihmisen ja robottien yhteistyö kehittyy suurin harppauksin. Lähitulevaisuudessa käyttöön otettavissa teollisuuden 4.0-ratkaisuissa tuotannon älykkyys on viety niin pitkälle, ettei robotteja tarvitse enää eristää ihmisistä, kertoi SICK Finlandin toimitusjohtaja Ari Rämö.
– Älykäs tehdas maksaa ostohetkellä enemmän kuin perusratkaisut, mutta sen elinkaarikustannus jää perusratkaisuja pienemmäksi. Tämä on suuri mahdollisuus suomalaiselle teolliselle tuotannolle, Rämö jatkoi.

Myös Teknisen Kaupan Liiton Prosessiautomaatiojaoston keskeiset yritykset olivat mukana messuilla. Teollisuuden tilauskanta on lisääntynyt alkuvuonna ja lähiajankin odotukset ovat hyvät. Positiivinen maailmanmarkkina ja kasvunäkymät lisäävät nyt tarvetta suunnitelmallisuuteen ja ennakointiin muun muassa automaatioliiketoimintaan liittyvissä hankinnoissa. Kotimarkkina tukee tätä kehitystä, sillä mm. rakentaminen lisääntyy tänä vuonna.

Monipuolista ohjelmaa ja palkittuja innovaatioita

Innovaatio-alueella esittäytyivät startup-yritykset, korkeakoulut, verkostoituminen, opiskelijat ja keksinnöt. Digitaalisen maailman mahdollisuuksista syntyi vilkasta keskustelua mm. Teknologiateollisuus ry:n toimialajohtaja Ville Peltolan seminaarialustuksen jälkeen.

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kehitetty kustannustehokas ratkaisu julkisen sähkönjakeluverkon kehittämiseen palkittiin Suomen Messusäätiön 10 000 euron Teknologia-palkinnolla. Pienjännitteiseen tasasähköön (LVDC) perustuvaa sähkönjakelujärjestelmää on tutkittu pitkään yhteistyössä alan teollisuuden kanssa.

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n ja Suomen Messusäätiön yritysinnovaatiopalkinnon sai puolestaan Efora Oy:n digiloikka. Aalto-yliopiston järjestämän Challenge Breaker -kilpailun voittajaksi valikoitui Protopaja team 9, ryhmä Helvar, joka esitteli videollaan langatonta omaa energiaa tuottavaa valosensoria.

Uusimmat artikkelit

9.1.2025 | Alan Uutiset

Outokummun Kemin kaivoksen malmivarat ovat 95 prosentia aiemmin arvioitua suuremmat

Päivitetyn kaivoksen malmivarojen ja mineraalivarantojen arvion mukaan kaivosalueen maaperässä on runsaasti kromimalmia, mikä pidentää kaivoksen käyttöikää merkittävästi.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.