https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 12.10.2017

Teknologia 17 esitteli älykkäät innovaatiot ja tulevaisuuden teknologiat

Messukeskuksessa 10.–12.10. pidetty Teknologia 17 -tapahtumakokonaisuus esitteli kolmen päivän ajan teollisen tuotannon uusia teknologioita, jotka hyödyntävät mm. robotiikkaa, tekoälyä ja esineiden internetiä.  Tulevaisuuden älykkäät ratkaisut keräsivät alustavien tietojen mukaan yhteensä lähes 14 500 kiinnostunutta messukävijää.

kunnossapito17_yleiskuvat_5

Teknologia17-tapahtuman tunnelmia. (Kuvaaja: Heikki Jokinen)

Sekä näytteilleasettajien että kävijöiden määrä oli Teknologian 17 -tapahtuman historiassa ennätyksellinen. Mukana oli lähes 450 näytteilleasettajayritystä, jotka tarjosivat monipuolisia demoja ja ohjelmaa omilla osastoillaan.
Tapahtumakokonaisuudessa olivat Automaatio, Elkom, Hydrauliikka & Pneumatiikka, MecaTec, Levytyö, Kunnossapito, Robosteam ja LOGYiSCM (11.–12.10.). Teknologia 19 järjestetään Messukeskuksessa 8.-10.10.2019.

Kehityksen tahti kiihtyy

Saksalainen teknologiayritys SICK esitteli messuilla pienoiskokoon rakennetun, teollista internetiä hyödyntävän tulevaisuuden tehtaan, jossa ihminen ja robotti työskentelevät yhdessä. Siinä hyödynnettiin robotin ohjauksessa ohjelmoitavia kameroita, antureita, RFID-luku-/kirjoituslaitteita ja älykkäitä turvaratkaisuja.

– Ihmisen ja robottien yhteistyö kehittyy suurin harppauksin. Lähitulevaisuudessa käyttöön otettavissa teollisuuden 4.0-ratkaisuissa tuotannon älykkyys on viety niin pitkälle, ettei robotteja tarvitse enää eristää ihmisistä, kertoi SICK Finlandin toimitusjohtaja Ari Rämö.
– Älykäs tehdas maksaa ostohetkellä enemmän kuin perusratkaisut, mutta sen elinkaarikustannus jää perusratkaisuja pienemmäksi. Tämä on suuri mahdollisuus suomalaiselle teolliselle tuotannolle, Rämö jatkoi.

Myös Teknisen Kaupan Liiton Prosessiautomaatiojaoston keskeiset yritykset olivat mukana messuilla. Teollisuuden tilauskanta on lisääntynyt alkuvuonna ja lähiajankin odotukset ovat hyvät. Positiivinen maailmanmarkkina ja kasvunäkymät lisäävät nyt tarvetta suunnitelmallisuuteen ja ennakointiin muun muassa automaatioliiketoimintaan liittyvissä hankinnoissa. Kotimarkkina tukee tätä kehitystä, sillä mm. rakentaminen lisääntyy tänä vuonna.

Monipuolista ohjelmaa ja palkittuja innovaatioita

Innovaatio-alueella esittäytyivät startup-yritykset, korkeakoulut, verkostoituminen, opiskelijat ja keksinnöt. Digitaalisen maailman mahdollisuuksista syntyi vilkasta keskustelua mm. Teknologiateollisuus ry:n toimialajohtaja Ville Peltolan seminaarialustuksen jälkeen.

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kehitetty kustannustehokas ratkaisu julkisen sähkönjakeluverkon kehittämiseen palkittiin Suomen Messusäätiön 10 000 euron Teknologia-palkinnolla. Pienjännitteiseen tasasähköön (LVDC) perustuvaa sähkönjakelujärjestelmää on tutkittu pitkään yhteistyössä alan teollisuuden kanssa.

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n ja Suomen Messusäätiön yritysinnovaatiopalkinnon sai puolestaan Efora Oy:n digiloikka. Aalto-yliopiston järjestämän Challenge Breaker -kilpailun voittajaksi valikoitui Protopaja team 9, ryhmä Helvar, joka esitteli videollaan langatonta omaa energiaa tuottavaa valosensoria.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.