https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 12.10.2017

Teknologia 17 esitteli älykkäät innovaatiot ja tulevaisuuden teknologiat

Messukeskuksessa 10.–12.10. pidetty Teknologia 17 -tapahtumakokonaisuus esitteli kolmen päivän ajan teollisen tuotannon uusia teknologioita, jotka hyödyntävät mm. robotiikkaa, tekoälyä ja esineiden internetiä.  Tulevaisuuden älykkäät ratkaisut keräsivät alustavien tietojen mukaan yhteensä lähes 14 500 kiinnostunutta messukävijää.

kunnossapito17_yleiskuvat_5

Teknologia17-tapahtuman tunnelmia. (Kuvaaja: Heikki Jokinen)

Sekä näytteilleasettajien että kävijöiden määrä oli Teknologian 17 -tapahtuman historiassa ennätyksellinen. Mukana oli lähes 450 näytteilleasettajayritystä, jotka tarjosivat monipuolisia demoja ja ohjelmaa omilla osastoillaan.
Tapahtumakokonaisuudessa olivat Automaatio, Elkom, Hydrauliikka & Pneumatiikka, MecaTec, Levytyö, Kunnossapito, Robosteam ja LOGYiSCM (11.–12.10.). Teknologia 19 järjestetään Messukeskuksessa 8.-10.10.2019.

Kehityksen tahti kiihtyy

Saksalainen teknologiayritys SICK esitteli messuilla pienoiskokoon rakennetun, teollista internetiä hyödyntävän tulevaisuuden tehtaan, jossa ihminen ja robotti työskentelevät yhdessä. Siinä hyödynnettiin robotin ohjauksessa ohjelmoitavia kameroita, antureita, RFID-luku-/kirjoituslaitteita ja älykkäitä turvaratkaisuja.

– Ihmisen ja robottien yhteistyö kehittyy suurin harppauksin. Lähitulevaisuudessa käyttöön otettavissa teollisuuden 4.0-ratkaisuissa tuotannon älykkyys on viety niin pitkälle, ettei robotteja tarvitse enää eristää ihmisistä, kertoi SICK Finlandin toimitusjohtaja Ari Rämö.
– Älykäs tehdas maksaa ostohetkellä enemmän kuin perusratkaisut, mutta sen elinkaarikustannus jää perusratkaisuja pienemmäksi. Tämä on suuri mahdollisuus suomalaiselle teolliselle tuotannolle, Rämö jatkoi.

Myös Teknisen Kaupan Liiton Prosessiautomaatiojaoston keskeiset yritykset olivat mukana messuilla. Teollisuuden tilauskanta on lisääntynyt alkuvuonna ja lähiajankin odotukset ovat hyvät. Positiivinen maailmanmarkkina ja kasvunäkymät lisäävät nyt tarvetta suunnitelmallisuuteen ja ennakointiin muun muassa automaatioliiketoimintaan liittyvissä hankinnoissa. Kotimarkkina tukee tätä kehitystä, sillä mm. rakentaminen lisääntyy tänä vuonna.

Monipuolista ohjelmaa ja palkittuja innovaatioita

Innovaatio-alueella esittäytyivät startup-yritykset, korkeakoulut, verkostoituminen, opiskelijat ja keksinnöt. Digitaalisen maailman mahdollisuuksista syntyi vilkasta keskustelua mm. Teknologiateollisuus ry:n toimialajohtaja Ville Peltolan seminaarialustuksen jälkeen.

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kehitetty kustannustehokas ratkaisu julkisen sähkönjakeluverkon kehittämiseen palkittiin Suomen Messusäätiön 10 000 euron Teknologia-palkinnolla. Pienjännitteiseen tasasähköön (LVDC) perustuvaa sähkönjakelujärjestelmää on tutkittu pitkään yhteistyössä alan teollisuuden kanssa.

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n ja Suomen Messusäätiön yritysinnovaatiopalkinnon sai puolestaan Efora Oy:n digiloikka. Aalto-yliopiston järjestämän Challenge Breaker -kilpailun voittajaksi valikoitui Protopaja team 9, ryhmä Helvar, joka esitteli videollaan langatonta omaa energiaa tuottavaa valosensoria.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.