https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.11.2023

Teknologia 23 startup-kilpailun voiton vei on VitalSigns – kunniamaininnan sai Finnadvance

Molemmat yritykset kehittävät terveysteknologiaan. Raadin mukaan startup-kilpailun voittajan VitalSignsin ratkaisu mahdollistaa hoitosuoritteiden nopeuttamisen ja tehostamisen helpolla tavalla.

teknomessu1

Teknologia 23 -startup-kilpailun voitti VitalSigns. Palkinnon vastaanotti Teknologia-messuilla tiistaina 8.11. yrityksen co-founder Thomas Andreae. Kuva: Pekka Hannila / Messukeskus

Teknologia-messujen startup-kilpailu järjestettiin nyt kolmannen kerran. Raadin mukaan taso oli laadukkain koskaan, ja kisaan ilmoittautui mukaan yli 20 korkeatasoista teknologia-alan startupia. Raati valitsi finaaliin kuusi hyvää bisnesideaa erilaisilta markkinoilta, jotka ovat kaikki liiketoiminnaltaan skaalautuvia. Startupeissa oli mukana laaja joukko monikansallisia tiimejä, joiden kaikkien huippuosaamista raati arvosti vahvasti.

Teknologia-alan startup-yrityksille suunnatun kilpailun on voittanut VitalSigns, joka kehittänyt lääkinnällisen laitetteen havaitsemaan, mittamaan ja analysoimaan ihmisten biosignaaleja. Kunniamaininta osoitettiin Finnadvancen kehittämille organ-on-chip-alustoille, jotka mahdollistavat yhä yksilökohtaisemman lääkehoidon suunnittelun.

Palkinnot jaettiin Teknologia 23 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Startup-kilpailun voittajalle lahjoitettiin Suomen Messusäätiön myöntämä 10 000 euron palkinto.

VitalSignsin tavoitteena on virtaviivaistaa potilaan hoitoaikojalääkärin vastaanottoa ja parantaa diagnostista tarkkuutta. Yrityksen kehittämä lääkinnällinen laite pystyy samanaikaisesti havaitsemaan mittaamaan ja analysoimaan useita biosignaaleja samalla kun se dokumentoi tulokset automaattisesti ja ehdottaa diagnoosia lääkäreille. Laitetta, sen sovellusta ja tekoälypohjaista analyysiä voivat käyttää myös esimerkiksi kuluttajat kotona, telelääketieteen alustat sekä eläinlääketiede.

Finnadvancen kehittämien alustojen tavoitteena on nopeuttaa lääkekehitystä ja mahdollistaa kullekin yksilölle henkilökohtaisesti räätälöity lääkehoito. Alusta perustuu laboratoriossa kasvatetuille ihmisen elimistä kehitetyille siruille. Kehitetty teknologia voi korvata eläinkokeet ja avata tietä yhä yksilökohtaisempaan lääkehoitoon ja kestävämpään tulevaisuuteen lääketieteessä.

Startup-kilpailun finaalissa oli VitalSignsin ja Finnadvancen lisäksi lisäksi neljä muuta startupia: Coldins, Datafarm, Nelinor ja Onit Sport.

Startup-kilpailun raati koostui teknologia-alan asiantuntijaorganisaatioiden edustajista: Antti Lehtimäki ja Elina Koivumäki FIBANista, Veli-Matti Kankaanpää ELKOMIT ry:stä, Ossi Ojainmaa Finnish Fluid Power Association ry:stä, Nina Lehtinen Suomen Robotiikkayhdistys ry:stä, Jan Sucksdorff Teknisen Kaupan Liitosta, Erkki Mäkelä Promaint ry:stä, Marko Vuorio Automaatioseurasta, Jouni Partanen FIRPAsta, Tatiana Pospelova Women in Techista ja CEO Maria Bique CyberCoachista

Uusimmat artikkelit

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

18.11.2024 | Alan Uutiset

Gasum lähtee Tanskan biokaasumarkkinoille

Gasum ostaa Hærup Biogas ApS:n biokaasulaitoksen. Tanska on houkutteleva paikka biokaasun tuotannolle vahvan maataloussektorinsa ansiosta – raaka-ainetta riittää. Maa on Euroopan neljänneksi suurin biokaasun tuottaja.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.