https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.11.2023

Teknologia 23 startup-kilpailun voiton vei on VitalSigns – kunniamaininnan sai Finnadvance

Molemmat yritykset kehittävät terveysteknologiaan. Raadin mukaan startup-kilpailun voittajan VitalSignsin ratkaisu mahdollistaa hoitosuoritteiden nopeuttamisen ja tehostamisen helpolla tavalla.

teknomessu1

Teknologia 23 -startup-kilpailun voitti VitalSigns. Palkinnon vastaanotti Teknologia-messuilla tiistaina 8.11. yrityksen co-founder Thomas Andreae. Kuva: Pekka Hannila / Messukeskus

Teknologia-messujen startup-kilpailu järjestettiin nyt kolmannen kerran. Raadin mukaan taso oli laadukkain koskaan, ja kisaan ilmoittautui mukaan yli 20 korkeatasoista teknologia-alan startupia. Raati valitsi finaaliin kuusi hyvää bisnesideaa erilaisilta markkinoilta, jotka ovat kaikki liiketoiminnaltaan skaalautuvia. Startupeissa oli mukana laaja joukko monikansallisia tiimejä, joiden kaikkien huippuosaamista raati arvosti vahvasti.

Teknologia-alan startup-yrityksille suunnatun kilpailun on voittanut VitalSigns, joka kehittänyt lääkinnällisen laitetteen havaitsemaan, mittamaan ja analysoimaan ihmisten biosignaaleja. Kunniamaininta osoitettiin Finnadvancen kehittämille organ-on-chip-alustoille, jotka mahdollistavat yhä yksilökohtaisemman lääkehoidon suunnittelun.

Palkinnot jaettiin Teknologia 23 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Startup-kilpailun voittajalle lahjoitettiin Suomen Messusäätiön myöntämä 10 000 euron palkinto.

VitalSignsin tavoitteena on virtaviivaistaa potilaan hoitoaikojalääkärin vastaanottoa ja parantaa diagnostista tarkkuutta. Yrityksen kehittämä lääkinnällinen laite pystyy samanaikaisesti havaitsemaan mittaamaan ja analysoimaan useita biosignaaleja samalla kun se dokumentoi tulokset automaattisesti ja ehdottaa diagnoosia lääkäreille. Laitetta, sen sovellusta ja tekoälypohjaista analyysiä voivat käyttää myös esimerkiksi kuluttajat kotona, telelääketieteen alustat sekä eläinlääketiede.

Finnadvancen kehittämien alustojen tavoitteena on nopeuttaa lääkekehitystä ja mahdollistaa kullekin yksilölle henkilökohtaisesti räätälöity lääkehoito. Alusta perustuu laboratoriossa kasvatetuille ihmisen elimistä kehitetyille siruille. Kehitetty teknologia voi korvata eläinkokeet ja avata tietä yhä yksilökohtaisempaan lääkehoitoon ja kestävämpään tulevaisuuteen lääketieteessä.

Startup-kilpailun finaalissa oli VitalSignsin ja Finnadvancen lisäksi lisäksi neljä muuta startupia: Coldins, Datafarm, Nelinor ja Onit Sport.

Startup-kilpailun raati koostui teknologia-alan asiantuntijaorganisaatioiden edustajista: Antti Lehtimäki ja Elina Koivumäki FIBANista, Veli-Matti Kankaanpää ELKOMIT ry:stä, Ossi Ojainmaa Finnish Fluid Power Association ry:stä, Nina Lehtinen Suomen Robotiikkayhdistys ry:stä, Jan Sucksdorff Teknisen Kaupan Liitosta, Erkki Mäkelä Promaint ry:stä, Marko Vuorio Automaatioseurasta, Jouni Partanen FIRPAsta, Tatiana Pospelova Women in Techista ja CEO Maria Bique CyberCoachista

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.