https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 10.10.2017

Teknologia-palkinto Lappeenrannan teknillisen yliopiston työryhmälle

Kustannustehokas ratkaisu julkisen sähkönjakeluverkon kehittämiseen palkittiin Teknologia-palkinnolla Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kehitetty innovaatio ”Pienjännitteinen tasasähkönjakelujärjestelmä julkiseen sähkönjakeluun” sai Suomen Messusäätiön myöntämän Teknologia-palkinnon. Ensimmäistä kertaa jaettu palkinto on summaltaan 10 000 euroa. Palkinto julkistettiin tänään Messukeskuksessa avautuneen Teknologia 17 -tapahtuman yhteydessä.

palkinto.2jpg

TkT Pasi Nuutinen (vas.) ja DI Tero Kaipia vastaanottivat Teknologia-palkinnon. Kuva Kimo Brandt.

Tutkimusryhmässä olivat professori Jarmo Partanen, professori Pertti Silventoinen, TkT Andrey Lana, TkT Pasi Nuutinen, TkT Pasi Peltoniemi, TkT Antti Pinomaa, DI Tero Kaipia, DI Janne Karppanen ja DI Aleksi Mattsson.

Laatua, joustavuutta ja kustannustehokkuutta sähkönjakeluun älykkäillä LVDC-verkoilla

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (LUT) on vuodesta 2005 alkaen tutkittu pienjännitteiseen tasasähköön (LVDC) perustuvaa sähkönjakelujärjestelmää yhteistyössä alan teollisuuden kanssa. Tavoitteena on ollut kehittää nykyistä vaihtosähkönjakelutekniikkaa kustannustehokkaampi vaihtoehto julkisten sähkönjakeluverkkojen uusimiseen vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia.

– Tutkimustyön tuloksena on syntynyt innovaatio aktiivisesta LVDC-jakelusta, jossa historiasta tuttu tasasähkö on yhdistetty moderniin tehoelektroniikkaan, verkkotekniikkaan ja tietojärjestelmiin. LVDC:n liiketoimintapotentiaali Suomessa on 40–60 miljoonaa euroa vuodessa ja sen arvioitu maailmanlaajuinen vuosittainen markkinapotentiaali lasketaan miljardeissa, kertoo professori Jarmo Partanen.

Merkittävä kotimainen innovaatio

Palkintoraati kiitteli innovaation ajankohtaisuutta ja taloudellista merkitystä. Ratkaisu madaltaa sähkön siirtokustannuksia ja palvelee hyvin kotimaista sähköntuotantoa.

– Innovaatio mahdollistaa sähkönjakeluverkkojen rakentamisen nykyistä edullisemmin, parantaa sähkönjakelun luotettavuutta ja myrskyvarmuutta. Lisäksi samankaltaisille teknologioille on myös useita muita käyttökohteita, mm. laivoissa, kiinteistöissä, sähköautojen latausjärjestelmissä, totesi palkintoraadin sihteerinä toiminut myyntiryhmäpäällikkö Marcus Bergström Messukeskuksesta.

Asiantuntijaraadissa olivat toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry, toiminnanjohtaja Marko Vuorio, Automaatioseura ry, toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpää, ELKOMIT ry, asiamies Jan Sucksdorff, Teknisen Kaupan Liitto ry ja varapuheenjohtaja Harri Lehtola, Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistys ry.

Uusimmat artikkelit

9.1.2025 | Alan Uutiset

Outokummun Kemin kaivoksen malmivarat ovat 95 prosentia aiemmin arvioitua suuremmat

Päivitetyn kaivoksen malmivarojen ja mineraalivarantojen arvion mukaan kaivosalueen maaperässä on runsaasti kromimalmia, mikä pidentää kaivoksen käyttöikää merkittävästi.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.