https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 10.10.2017

Teknologia-palkinto Lappeenrannan teknillisen yliopiston työryhmälle

Kustannustehokas ratkaisu julkisen sähkönjakeluverkon kehittämiseen palkittiin Teknologia-palkinnolla Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kehitetty innovaatio ”Pienjännitteinen tasasähkönjakelujärjestelmä julkiseen sähkönjakeluun” sai Suomen Messusäätiön myöntämän Teknologia-palkinnon. Ensimmäistä kertaa jaettu palkinto on summaltaan 10 000 euroa. Palkinto julkistettiin tänään Messukeskuksessa avautuneen Teknologia 17 -tapahtuman yhteydessä.

palkinto.2jpg

TkT Pasi Nuutinen (vas.) ja DI Tero Kaipia vastaanottivat Teknologia-palkinnon. Kuva Kimo Brandt.

Tutkimusryhmässä olivat professori Jarmo Partanen, professori Pertti Silventoinen, TkT Andrey Lana, TkT Pasi Nuutinen, TkT Pasi Peltoniemi, TkT Antti Pinomaa, DI Tero Kaipia, DI Janne Karppanen ja DI Aleksi Mattsson.

Laatua, joustavuutta ja kustannustehokkuutta sähkönjakeluun älykkäillä LVDC-verkoilla

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (LUT) on vuodesta 2005 alkaen tutkittu pienjännitteiseen tasasähköön (LVDC) perustuvaa sähkönjakelujärjestelmää yhteistyössä alan teollisuuden kanssa. Tavoitteena on ollut kehittää nykyistä vaihtosähkönjakelutekniikkaa kustannustehokkaampi vaihtoehto julkisten sähkönjakeluverkkojen uusimiseen vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia.

– Tutkimustyön tuloksena on syntynyt innovaatio aktiivisesta LVDC-jakelusta, jossa historiasta tuttu tasasähkö on yhdistetty moderniin tehoelektroniikkaan, verkkotekniikkaan ja tietojärjestelmiin. LVDC:n liiketoimintapotentiaali Suomessa on 40–60 miljoonaa euroa vuodessa ja sen arvioitu maailmanlaajuinen vuosittainen markkinapotentiaali lasketaan miljardeissa, kertoo professori Jarmo Partanen.

Merkittävä kotimainen innovaatio

Palkintoraati kiitteli innovaation ajankohtaisuutta ja taloudellista merkitystä. Ratkaisu madaltaa sähkön siirtokustannuksia ja palvelee hyvin kotimaista sähköntuotantoa.

– Innovaatio mahdollistaa sähkönjakeluverkkojen rakentamisen nykyistä edullisemmin, parantaa sähkönjakelun luotettavuutta ja myrskyvarmuutta. Lisäksi samankaltaisille teknologioille on myös useita muita käyttökohteita, mm. laivoissa, kiinteistöissä, sähköautojen latausjärjestelmissä, totesi palkintoraadin sihteerinä toiminut myyntiryhmäpäällikkö Marcus Bergström Messukeskuksesta.

Asiantuntijaraadissa olivat toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry, toiminnanjohtaja Marko Vuorio, Automaatioseura ry, toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpää, ELKOMIT ry, asiamies Jan Sucksdorff, Teknisen Kaupan Liitto ry ja varapuheenjohtaja Harri Lehtola, Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistys ry.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.