https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 28.1.2015

Teollisen internetin liiketoiminta vauhdittuu Tekesin TUTL-rahoituksella

Itä-Suomen yliopiston prosessi-informatiikan tutkimusryhmä on saanut Tekesin TUTL-rahoituksen teollisuuden älykkään ohjelmistoratkaisun ja sen liiketoimintakonseptin kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Puolitoistavuotisen InDiGO!-hankkeen kokonaisrahoitus on 334 000 euroa.

artikkelikuva

Esineiden ja asioiden internet (Internet of Things, IoT) ja siihen kiinteästi liittyvä teollinen internet on yksi kaupallisesti merkittävimmistä teknologiatrendeistä, jotka toteutuvat lähivuosina. Esineiden internet koostuu verkon kautta toistensa kanssa viestivistä esineistä, laitteista ja asioista. Sen soveltaminen teollisuudessa tarkoittaa tuotantolaitteiden, ihmistyön ja analytiikan tehokasta yhdistämistä, mitä hyödynnetään teollisissa prosesseissa, prosessilaitteissa sekä teollisuuden palveluliiketoiminnassa.

Koneiden ja laitteiden nopea kehitys, uudet anturiteknologiat ja mitta- ja tuotantolaitteisiin integroitu älykkyys ovat luoneet uusia mahdollisuuksia teollisen internetin kehittämiseen uudentyyppisen liiketoiminnan välineeksi, joka tarjoaa ratkaisuja teollisuuden prosessien seurantaan ja optimointiin. Älykkäät mitta- ja tuotantolaitteet, prosessit sekä ohjelmistotyökalut voidaan liittää toimimaan älykkäiden tehtaiden osana.

– Alustavassa asiakastarpeiden tiedustelussa on tullut esiin, että teollisen internetin analyysitason ratkaisut ovat tulevaisuudessa merkittävä osa liiketoimintaa, ja InDiGO!:n tyyppinen konsepti onkin nähty monissa teollisuusyrityksissä erittäin positiivisessa valossa. Esimerkiksi tuotteiden tai prosessilaitteiden osalta kilpailu vaikkapa aasialaisten valmistajien kanssa ei ole enää välttämättä järkevää. Sen sijaan kilpailuvalttina voidaan tarjota niin sanottu älykäs laite tai tuote, joka sisältää esimerkiksi kehittynyttä diagnostiikkaa ja siihen liittyvää raportointia, ja jolle on huomattavasti vaikeampaa kehittää kilpailevia ratkaisuja, tutkimusjohtaja Yrjö Hiltunen kertoo.

Prosesseihin ja laitteisiin integroitava älykkyys voidaan toteuttaa erityisillä ohjelmistoratkaisuilla ja palveluilla, joiden avulla voidaan aktivoida laitevalmistajia ja palvelujen tuottajia hyödyntämään teollisen internetin uusia mahdollisuuksia.

– Olemme havainneet, että eri teollisuusaloilla on paljon sellaisia prosessilaitteita, prosesseja ja tuotteita, joiden toimintaan olisi mahdollista saada lisäarvoa ja tehokkuutta integroimalla niihin älykästä analytiikkaa ja kykyä raportoida itsenäisesti omasta tilastaan, hankkeen projektipäällikkönä toimiva tutkijatohtori Mika Liukkonen sanoo.

Ympäristötieteen laitoksella noin kymmenen vuotta toimineella prosessi-informatiikan tutkimusryhmällä on runsaasti kokemusta sekä ohjelmistokehityksestä että älykkäistä menetelmistä eri teollisuuden aloilla, kuten sellu-, energia- ja kemianteollisuudessa. Tutkimusryhmä on tuottanut useita keksintöjä, joita on sekä lisensoitu olemassa oleville elinkeinoelämän toimijoille että hyödynnetty uusissa spin off -yrityksissä. InDiGO!-hankkeessa valmisteltava ohjelmisto perustuu osittain aiemmin kehitettyihin ja teollisuudessa testattuihin komponentteihin.

TUTL-rahoitusta (Tutkimusideoista uutta tietoa ja liiketoimintaa) saanut InDiGO!-hanke on valmisteltu läheisessä yhteistyössä yliopiston yrittäjyys- ja innovaatiopalveluiden yrityskehitysasiantuntija Matti Höydön kanssa.

Lisätietoja: www.uef.fi

Uusimmat artikkelit

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

2.5.2025 | Alan Uutiset

Suomen ensimmäisen CAM-tehtaan rakentaminen alkaa – Kotkassa juhlistettiin peruskiven muurausta

Beijing Easpringin litiumioniakkujen katodiaktiivimateriaalia valmistavan tehtaan odotetaan toimivan ensivaiheessa 60 000 tonnin vuosikapasiteetilla, ja työllistävän suoraan noin 270 henkilöä. 

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.