Alan Uutiset | 23.12.2018

Teollisuuden data-analytiikkayhtiölle 500 000 euroa kasvurahoitusta ja vahvistusta hallitukseen

Quva Oy keräsi 500 000 euron rahoituksen kasvun kiihdyttämiseen. Yksityishenkilöiltä kerättyä rahoituskierrosta täydentää Business Finlandin myöntämä tuotekehityslaina. Samalla yhtiö vahvisti hallitustaan kolmella uudella jäsenellä.

pexels-photo-373543.jpegekoaly

- Olemme laittaneet tekoälyn töihin parantamaan metsäteollisuuden tuotantoprosesseja ympäri maailmaa. Palvelumme Quva® Flow on saanut asiakkailtamme erinomaisen vastaanoton. Tarjoamme uutta, arvokasta tietoa tehtaan tuotannosta kaikille avainhenkilöille eli tuotantotyöntekijöille, prosessi-insinööreille ja tuotantojohtajille. Rahoituksen myötä saamme lisää vauhtia markkinointiin ja tuotekehitykseen, kertoo Quvan myynti- ja markkinointijohtaja Emil Ackerman.

- Etsimme fiksua rahaa eli sijoittajia, joilla on erityistä osaamista toimialastamme ja myös halua panostaa aikaansa. Olimme onnekkaita, kun löysimme näin loistavan tiimin! Leif Frilund tuo näkemystä ja verkostoja eurooppalaisista asiakkaista. Tom Anderzénin pitkä kokemus valmistavan teollisuuden tuotannon kehityksestä ja IT-järjestelmistä on meille arvokasta. Heikki Halmeen omakohtainen kokemus menestyvästä kasvuyrittäjyydestä ohjelmistoalalla vahvistaa hallitusta entisestään. Jorma Tirkkonen tuntee yhtiön hyvin ja jatkaa aiemmassa roolissaan hallituksen puheenjohtajana, kertoo Quvan toimitusjohtaja Olli Pasanen

Leif Frilund on kokenut kansainvälisen liiketoiminnan johtaja, joka on toiminut vuodesta 2007 pakkausmateriaaliyrityksen Walki Groupin toimitusjohtajana. Aiemmin Frilund on toiminut sveitsiläisen prosessi-instrumenttiyrityksen BTG Groupin toimitusjohtajana, johtotehtävissä Ahlströmillä ja toimitusjohtajana Albany Fennofelt Oy:ssä. Hänellä on laaja kokemus hallitustyöskentelystä eurooppalaisissa yksityisomistuksessa olevissa yhtiöissä.

Tom Anderzénilla on laaja kokemus Huhtamaki Oyj:n johtotehtävistä. Viimeisimpänä vastuualueenaan Anderzénilla oli liiketoiminnan kehitys ja strategia. Aiemmin hän on johtanut IT-organisaatioita mm. ABB:llä ja IBM:llä. Anderzén toimii hallitusammattilaisena ja palvelee useita yrityksiä liikkeenjohdon konsulttina.

Heikki Halme on monipuolinen digitalisaation ja disruptiivisten liiketoimintamallien kehittäjä. Halmeella on pitkä yrittäjätausta Solita Oy:n perustajana ja toimitusjohtajana. Hänellä on vankka kokemus startupeista ja kasvuyrityksistä erityisesti IT-alalta. Halme toimii hallitusammattilaisena ja sijoittajana.  

Quvan kehittämä tekoälypohjainen teknologia vähentää prosessiteollisuuden tuotannon hukkaa. Hyötyjä syntyy esimerkiksi reklamaatioiden vähentymisenä ja tehokkaampana raaka-aineiden käyttönä. Vuonna 2010 perustetun Quvan pilvipohjaista palvelua käytetään tällä hetkellä kymmenissä tuotantolinjoissa ympäri maailmaa. Quvalla työskentelee 15 data-analytiikan ammattilaista, jotka ovat toteuttaneet jo yli 150 tekoälyhanketta. Asiakkaita ovat mm. UPM, Stora Enso, Metsä Board, ja BillerudKorsnäs. Vuonna 2018 Quvan liikevaihto on noin miljoona euroa.

Uusimmat artikkelit

25.6.2019 | Alan Uutiset

”Sellumarkkinoilla normaali korjausliike” – hinta edelleen hyvällä tasolla, sanoo Metsä Groupin Hämälä

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ei kanna suurta huolta sellun hinnan viimeaikaisesta laskusuunnasta, sillä historiallisesti tarkasteltuna hintataso on edelleen ”hyvä”. Nykyinen hintataso ei myöskään vaikuta yhtiön arvioihin uuden Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan kannattavuudesta. Varsinainen investointipäätös laitoksesta tehdään kesällä 2020.

Ford hyödyntää tuotannossaan yli miljardi kertakäyttömuovipulloa vuodessa

Autonvalmistaja Ford on löytänyt nerokkaan tavan käyttää uudelleen miljoonia muovipulloja. Jokaisessa yhtiön valmistaman Ford EcoSportin mattojen valmistukseen on käytetty 470 kertakäyttöistä muovista juomapulloa.

19.6.2019 | Tutkimus ja koulutus

Kumppaniverkostoista aiheutuu ongelmia yli 80 % yrityksistä

Kumppaniverkostoista johtuvat toimitusketjujen häiriöt ja liiketoiminnan keskeytykset luovat yrityksille painetta investoida kumppaniverkoston riskienhallintaan. Suomalaista yritysjohtoa huolestuttavat erityisesti kumppaniverkoston vastuullisuus- ja kyberriskit.

Cobotit auttoivat metallisorvaamon kasvuun

Yhteistyörobotti eli cobotti nosti savonlinnalaisen alihankintakoneistamo Ket-Metin kustannuskilpailukykyä roimasti.

llmalämpöpumppumyynnin rajua kasvua ruokki helteinen viime kesä

Lämpöpumppujen myynti Suomessa kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 47 prosenttia. Eniten rynnivät ilmalämpöpumput lähes 70 prosentin kasvulla, mutta myös maalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myyntiluvut nousivat 10-15 prosenttia. 

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.