Alan Uutiset | 23.12.2018

Teollisuuden data-analytiikkayhtiölle 500 000 euroa kasvurahoitusta ja vahvistusta hallitukseen

Quva Oy keräsi 500 000 euron rahoituksen kasvun kiihdyttämiseen. Yksityishenkilöiltä kerättyä rahoituskierrosta täydentää Business Finlandin myöntämä tuotekehityslaina. Samalla yhtiö vahvisti hallitustaan kolmella uudella jäsenellä.

pexels-photo-373543.jpegekoaly

- Olemme laittaneet tekoälyn töihin parantamaan metsäteollisuuden tuotantoprosesseja ympäri maailmaa. Palvelumme Quva® Flow on saanut asiakkailtamme erinomaisen vastaanoton. Tarjoamme uutta, arvokasta tietoa tehtaan tuotannosta kaikille avainhenkilöille eli tuotantotyöntekijöille, prosessi-insinööreille ja tuotantojohtajille. Rahoituksen myötä saamme lisää vauhtia markkinointiin ja tuotekehitykseen, kertoo Quvan myynti- ja markkinointijohtaja Emil Ackerman.

- Etsimme fiksua rahaa eli sijoittajia, joilla on erityistä osaamista toimialastamme ja myös halua panostaa aikaansa. Olimme onnekkaita, kun löysimme näin loistavan tiimin! Leif Frilund tuo näkemystä ja verkostoja eurooppalaisista asiakkaista. Tom Anderzénin pitkä kokemus valmistavan teollisuuden tuotannon kehityksestä ja IT-järjestelmistä on meille arvokasta. Heikki Halmeen omakohtainen kokemus menestyvästä kasvuyrittäjyydestä ohjelmistoalalla vahvistaa hallitusta entisestään. Jorma Tirkkonen tuntee yhtiön hyvin ja jatkaa aiemmassa roolissaan hallituksen puheenjohtajana, kertoo Quvan toimitusjohtaja Olli Pasanen

Leif Frilund on kokenut kansainvälisen liiketoiminnan johtaja, joka on toiminut vuodesta 2007 pakkausmateriaaliyrityksen Walki Groupin toimitusjohtajana. Aiemmin Frilund on toiminut sveitsiläisen prosessi-instrumenttiyrityksen BTG Groupin toimitusjohtajana, johtotehtävissä Ahlströmillä ja toimitusjohtajana Albany Fennofelt Oy:ssä. Hänellä on laaja kokemus hallitustyöskentelystä eurooppalaisissa yksityisomistuksessa olevissa yhtiöissä.

Tom Anderzénilla on laaja kokemus Huhtamaki Oyj:n johtotehtävistä. Viimeisimpänä vastuualueenaan Anderzénilla oli liiketoiminnan kehitys ja strategia. Aiemmin hän on johtanut IT-organisaatioita mm. ABB:llä ja IBM:llä. Anderzén toimii hallitusammattilaisena ja palvelee useita yrityksiä liikkeenjohdon konsulttina.

Heikki Halme on monipuolinen digitalisaation ja disruptiivisten liiketoimintamallien kehittäjä. Halmeella on pitkä yrittäjätausta Solita Oy:n perustajana ja toimitusjohtajana. Hänellä on vankka kokemus startupeista ja kasvuyrityksistä erityisesti IT-alalta. Halme toimii hallitusammattilaisena ja sijoittajana.  

Quvan kehittämä tekoälypohjainen teknologia vähentää prosessiteollisuuden tuotannon hukkaa. Hyötyjä syntyy esimerkiksi reklamaatioiden vähentymisenä ja tehokkaampana raaka-aineiden käyttönä. Vuonna 2010 perustetun Quvan pilvipohjaista palvelua käytetään tällä hetkellä kymmenissä tuotantolinjoissa ympäri maailmaa. Quvalla työskentelee 15 data-analytiikan ammattilaista, jotka ovat toteuttaneet jo yli 150 tekoälyhanketta. Asiakkaita ovat mm. UPM, Stora Enso, Metsä Board, ja BillerudKorsnäs. Vuonna 2018 Quvan liikevaihto on noin miljoona euroa.

Uusimmat artikkelit

Tuuliturbiinin siiven eroosio-ongelma ratkesi tekoälyn avulla

Tuuliturbiinin siipimateriaalin eroosio sääolosuhteiden vaikutuksesta on ongelma, joka koskee koko tuulienergiasektoria. VTT:n antiAGE-projektissa materiaaliongelmaan löydettiin tekoälyn ja 3D-tulostuksen avulla toimiva ratkaisu.

Kaivostoiminta tehostuu uusien sensori-innovaatioiden avulla

Uusien röntgen- ja 3D-kuvantamisteknologiaan perustuvien sensorien sensorifuusiolla parannetaan mineraalivarojen 3D-mallinnusta ja tehostetaan arvometallien erottelua. VTT koordinoi sensorikehitystä yhdessä yritysten, kansainvälisten tutkimusinstituuttien sekä kaivosalan yhteisöjen kanssa X-Mine EU-projektissa. 

18.1.2019 | Tutkimus ja koulutus

T&k-kulut ajavat autonvalmistajia alliansseihin

Sähkö- ja robottiautojen kehittäminen on kallista puuhaa, samoin puhtaampien ajopelien rakentelu. Uusien autojen pilviä hipovat t&k-kustannukset pakottavat isotkin autonvalmistajat liittoumiin eli alliansseihin. Ford ja VW toimivat jo yhdessä, mikä lisää paineita vaikkapa Daimlerin ja BMW:n suuntiin.

17.1.2019 | Alan Uutiset

Kunnossapitopalveluihin erikoistunut Viafin Service ostaa Gasum Tekniikan

Gasum myy tytäryhtiönsä Gasum Tekniikka Oy:n teollisuuden kunnossapitokumppanille Viafin Service Oyj:lle. Yrityskauppa on osa Gasumin strategiaa keskittyä pohjoismaisten kaasumarkkinoiden ja energiainfrastruktuurin kehittämiseen. Kaupan odotetaan toteutuvan helmikuun loppuun 2019 mennessä. Yrityskaupassa Gasum Tekniikasta tulee osa Viafin Service-konsernia.

SKAL vaatii miljardin euron lisärahoitusta tiestölle; avaa keskustelun tavaraliikenteen päästövähennyksen keinoista

Kaasu on vaihtoehto kevyimmissä yhdistelmissä ja sähkö taajamien jakeluliikenteessä. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n laskelmien mukaan vielä vuonna 2045 yli 80 prosenttia maanteiden tavaraliikenteen energiankulutuksesta on kuitenkin nestemäistä dieseliä. Panostus uusiutuvista raaka-aineista valmistettuun dieseliin ja biokaasuun olisikin Suomen tavaraliikenteelle paras ympäristövalinta. 

Painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskeva ohje uudistettu

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uudistetun version painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskevasta ohjeesta. Ohjeessa kerrotaan, millaisia vaatimuksia painelaitesäädökset asettavat painelaitteiden käytönaikaisille korjaus- ja muutostöille.