Alan Uutiset | 23.12.2018

Teollisuuden data-analytiikkayhtiölle 500 000 euroa kasvurahoitusta ja vahvistusta hallitukseen

Quva Oy keräsi 500 000 euron rahoituksen kasvun kiihdyttämiseen. Yksityishenkilöiltä kerättyä rahoituskierrosta täydentää Business Finlandin myöntämä tuotekehityslaina. Samalla yhtiö vahvisti hallitustaan kolmella uudella jäsenellä.

pexels-photo-373543.jpegekoaly

- Olemme laittaneet tekoälyn töihin parantamaan metsäteollisuuden tuotantoprosesseja ympäri maailmaa. Palvelumme Quva® Flow on saanut asiakkailtamme erinomaisen vastaanoton. Tarjoamme uutta, arvokasta tietoa tehtaan tuotannosta kaikille avainhenkilöille eli tuotantotyöntekijöille, prosessi-insinööreille ja tuotantojohtajille. Rahoituksen myötä saamme lisää vauhtia markkinointiin ja tuotekehitykseen, kertoo Quvan myynti- ja markkinointijohtaja Emil Ackerman.

- Etsimme fiksua rahaa eli sijoittajia, joilla on erityistä osaamista toimialastamme ja myös halua panostaa aikaansa. Olimme onnekkaita, kun löysimme näin loistavan tiimin! Leif Frilund tuo näkemystä ja verkostoja eurooppalaisista asiakkaista. Tom Anderzénin pitkä kokemus valmistavan teollisuuden tuotannon kehityksestä ja IT-järjestelmistä on meille arvokasta. Heikki Halmeen omakohtainen kokemus menestyvästä kasvuyrittäjyydestä ohjelmistoalalla vahvistaa hallitusta entisestään. Jorma Tirkkonen tuntee yhtiön hyvin ja jatkaa aiemmassa roolissaan hallituksen puheenjohtajana, kertoo Quvan toimitusjohtaja Olli Pasanen

Leif Frilund on kokenut kansainvälisen liiketoiminnan johtaja, joka on toiminut vuodesta 2007 pakkausmateriaaliyrityksen Walki Groupin toimitusjohtajana. Aiemmin Frilund on toiminut sveitsiläisen prosessi-instrumenttiyrityksen BTG Groupin toimitusjohtajana, johtotehtävissä Ahlströmillä ja toimitusjohtajana Albany Fennofelt Oy:ssä. Hänellä on laaja kokemus hallitustyöskentelystä eurooppalaisissa yksityisomistuksessa olevissa yhtiöissä.

Tom Anderzénilla on laaja kokemus Huhtamaki Oyj:n johtotehtävistä. Viimeisimpänä vastuualueenaan Anderzénilla oli liiketoiminnan kehitys ja strategia. Aiemmin hän on johtanut IT-organisaatioita mm. ABB:llä ja IBM:llä. Anderzén toimii hallitusammattilaisena ja palvelee useita yrityksiä liikkeenjohdon konsulttina.

Heikki Halme on monipuolinen digitalisaation ja disruptiivisten liiketoimintamallien kehittäjä. Halmeella on pitkä yrittäjätausta Solita Oy:n perustajana ja toimitusjohtajana. Hänellä on vankka kokemus startupeista ja kasvuyrityksistä erityisesti IT-alalta. Halme toimii hallitusammattilaisena ja sijoittajana.  

Quvan kehittämä tekoälypohjainen teknologia vähentää prosessiteollisuuden tuotannon hukkaa. Hyötyjä syntyy esimerkiksi reklamaatioiden vähentymisenä ja tehokkaampana raaka-aineiden käyttönä. Vuonna 2010 perustetun Quvan pilvipohjaista palvelua käytetään tällä hetkellä kymmenissä tuotantolinjoissa ympäri maailmaa. Quvalla työskentelee 15 data-analytiikan ammattilaista, jotka ovat toteuttaneet jo yli 150 tekoälyhanketta. Asiakkaita ovat mm. UPM, Stora Enso, Metsä Board, ja BillerudKorsnäs. Vuonna 2018 Quvan liikevaihto on noin miljoona euroa.

Uusimmat artikkelit

25.3.2019 | Alan Uutiset

SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalle autoteollisuuden IATF 16949:2016 -sertifiointi

DNV GL sertifiointilaitos on arvioinut SSAB:n Hämeenlinnan tehtaan toimintaa. Tehtaalle on myönnetty autoteollisuuden IATF 16949:2016 – sertifikaatti. IATF 16949:2016 -standardissa määritellään autoteollisuuden laadunhallintajärjestelmän vaatimukset.

Fortumin ratkaisu nostaa akkujen kierrätysasteen yli 80 prosenttiin

Yhteiskunnan sähköistyminen lisää tulevaisuudessa merkittävästi tarvetta akuille. Fortum on kehittänyt ratkaisun, jonka ansiosta yli 80 prosenttia sähköauton akusta pystytään jatkossa kierrättämään. Ratkaisu palauttaa akussa olevat arvokkaat metallit kiertoon ja pienentää sähköauton akkujen ympäristörasitusta vähentämällä koboltin, nikkelin sekä muiden harvinaisten metallien louhinnan tarvetta.

Mittava hyökkäys norjalaiseen alumiiniyhtiöön, siirtyy manuaalisiin operaatioihin

Yksi maailman suurimmista alumiinin valmistajista, norjalaisyhtiö Norsk Hydro ASA on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa maanantaina alkaneiden kyberhyökkäysten vuoksi.

15.3.2019 | Kumppaniartikkeli

Konecranesin asiakasportaali on kunnossapitopalvelun tiedonlähde

Konecranes tuo teollisen internetin edut asiakkaiden ulottuville yourKONECRANES-asiakasportaalin kautta. Asiakasportaali yhdistää laitteiden reaaliaikaisen käyttö- ja kuntotiedon järjestelmällisen kunnossapidon tuottamaan tietoon. Portaalin uusimpana ominaisuutena on online-raportointinäkymä, jonka kautta asiakkaat saavat reaaliajassa tiedot valmistuneesta huollosta digitaalisessa muodossa.

Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.

LST Etävalvonta auttaa vähentämään tuotannon hallitsemattomia käyttökatkoja

LST Teollisuuspalvelu esittelee Uusi Teollisuus -messuilla langattoman kunnonvalvontapalvelun LST Etävalvonta -palvelun, joka on tärkeä osa teollisuuden riskienhallintaa.

12.3.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Konecranes ilmoitti perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.