Alan Uutiset | 5.6.2019

”Teollisuus on Suomen ja EU:n hyvinvoinnin moottori” – Suomalainen teollisuustapahtuma MPD käynnistyi

Suomalainen teollisuustapahtuma MPD käynnistyi Tampereen TähtiAreenalla. Tapahtuman avasi Tampereen täpötäydellä TähtiAreenalla Tomas Hedenborg, MPD:n järjestelytoimikunnan puheenjohtaja ja ja Euroopan valmistavan teollisuuden kattojärjestön Orgalimin presidentti.

hedenborg

Tomas Hedenborg, the Chair of the MPD Organizing Committee and the President of the European Technology Industries association Orgalim, opening the MPD 2019 industry event at the crowded TähtiAreena in Tampere.

Niin Eurooppa kuin koko maailmakin ovat suurten murrosten kourissa. Kaikin tavoin koveneva kilpailu luo tilanteen, jossa teollisuuden kilpailukyky edellyttää entistä enemmän ymmärrystä ja panostusta poliittisilta päättäjiltä niin Suomessa kuin koko EU:ssakin.

- Suomi on saamassa uuden hallituksen, jolle toivotamme todella vilpittömästi menestystä. Sitä tarvitaan niin Suomessa kuin EU:ssakin, jota tuleva hallitus osaltaan pian johtaa. Kaikkein tärkeintä olisi tajuta, että teollisuuden merkitys hyvinvoinnin peruspilarina ei ole vähentynyt. Päinvastoin, se on vain kasvanut. Juuri digitalisoituva teollisuus mahdollistaa kilpailukykymme maailmassa, jossa vain rohkeat panostukset innovointiin voivat turvata tulevaisuutemme, toteaa MPD:n juhlallisesti avannut Tomas Hedenborg, MPD:n järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

- EU-puheenjohtajuus tuo näkyvyyttä myös Suomen omille toimille innovoinnin tukemisessa. Hallitusohjelmassa on hyviä muotoiluja innovaation tärkeydestä, näiden ajatusten pitää heijastua nyt konkreettisiin päätöksiin. Sama tilanne on EU:ssa: Uusi komissio ja parlamentti ovat jäsenmaiden kera avainasemassa siinä, että innovatiivisuuteen perustuva kilpailukyky on lähtökohtana olennaisissa linjauksissa. Tämä on todella tärkeää myös ilmastolle. Puhdas teollisuus ja puhtaammat teknologiat ovat tehokkain ase ilmastonmuutosta vastaan, muistuttaa Hedenborg.

Tutkimus avainasemassa

MPD:n avajaistilaisuudessa valottivat tulevaisuuden näkymiä myös työ- ja elinkeinoministeriön Innovaatiot ja yritysrahoitusosaston osastopäällikkö Ilona Lundström ja uuden yhdistyneen Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls.

Lundström kiitti avajaistilaisuudessa Suomen hallituksen puolesta MPD:tä tärkeästä työstä ja samalla muistutti tutkimuksen merkityksestä. 

- Eurooppa tuottaa 30 prosenttia koko maailman tutkimuksesta. Se on loistava tulos, mutta ei riitä. Tutkimuksen tulokset on skaalattava bisnekseen ja skaalattava muutenkin, Lundström painotti.

- Tampere on avoimen innovoinnin vahva edistäjä ja monipuolinen yhteistyö niin tutkijoiden kuin tutkimuksen soveltajien kesken on välttämätöntä, korosti taas rehtori Walls puheenvuorossaan, toivottaen samalla omalta osaltaan MPD:n osallistujat tervetulleiksi Tampereelle.

Tampereelle on saapunut liki 1000 digitalisoituvan teollisuuden huippuvaikuttajaa 23 eri maasta. Pääteemana  tapahtumassa on ekosysteemitalous. Ennätykseen päästiin myös MPD-yhteistyössä, MPD:tä on ollut rakentamassa 70 huippuluokan teollista ja innovatiivista asiantuntemusta edustavaa kumppaniyritystä ja organisaatiota.

Uusimmat artikkelit

Fortumin Loviisan voimalaitoksen vuosihuolto 2019 alkaa, vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuolto alkaa sunnuntaina 18. elokuuta laitoksen kakkosyksiköstä, minkä jälkeen huolletaan ykkösyksikkö. Tänä vuonna molemmilla laitos yksiköillä on vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki. Vuosihuoltojen arvioidaan kestävän yhteensä noin 35 vuorokautta.

14.8.2019 | Alan Uutiset

Vinkkejä lastuamisnesteiden käsittelyn tehostamiseen ja muita tärppejä Kunnossapidon osto-oppaasta

Tehostamalla lastuamisnesteiden käsittelyä voidaan saavuttaa runsaasti hyötyjä. Näin voidaan esimerkiksi vähentää suunnittelemattomia käyttökatkoja ja pidentää työkalujen ja koneiden käyttöikää. Noudattamalla Fuchs Oil Finland Oy:n vinkkejä voit pitää tuotannon tehokkaana ja tasaisena. Lue aiheesta lisää tästä

SSAB:n Raahen tehtaalla testattiin onnistuneesti fossiilisen hiilen korvaamista biohiilellä

SSAB:n Raahen terästehtaalla on testattu viimeksi kuluneen vuoden aikana kahteen otteeseen biohiilen käyttöä masuunin raaka-aineena. Testeissä fossiilisesta injektiohiilestä eli PCI-hiilestä korvattiin ensin 4 prosenttia ja sitten 10 prosenttia biohiilellä. Testien perusteella biohiilen 10 prosentin osuus on mahdollinen, mikä vähentäisi fossiilisesta hiilestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä 100 000 tonnia vuodessa. 

Tuore selvitys sen vahvisti: hyvä johtaminen lisää kannattavuutta

Hyvä johtaminen ja esimiestyö lisäävät selkeästi yritysten kannattavuutta. Teknologiateollisuuden työhyvinvointihankkeessa tehty selvitys osoitti, että kannattavuudessa voi olla jopa useiden prosenttiyksiköiden eroja johtamisesta riippuvista syistä. Hyvällä johtamisella on myönteinen vaikutus myös työmotivaatioon ja työhön sitoutumiseen.

26.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konesali törrötti keskellä rakennustyömaata, 5000 opiskelijan LAMK nousi ympärille

Lahden ammattikorkeakoulu LAMK:in neljä erillistä kampusta yhdistyivät saman katon alle syksyllä 2018. Uusi kampus saneerattiin vanhan huonekalutehtaan tiloihin ja se palvelee viittätuhatta tekniikan, designin, liiketalouden, matkailun ja sote-alan opiskelijaa 24 tuntia vuorokaudessa.

Langh Tech toimitti skrubberit Chiosin uuteen tankkeriin

Suomalainen Langh Tech on toimittanut rikkipesurit kreikkalaisen Chios Navigationin uuteen 50 000 dwt:n tuotetankkeriin, joka luovutettiin äskettäin korealaiselta Hyundai Mipon telakalta.

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.