https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 6.5.2020

Teräspalveluyhtiö Feon ostaa uusikaupunkilaisen AluSteelin

Suomalainen teräspalveluyhtiö Feon on ostanut Uudessakaupungissa toimivan AluSteelin. Järjestelyn tarkoitus on kasvattaa Feon yhdeksi Suomen suurimmista teräspalveluyrityksistä. Toimitusjohtaja Petri Kalliokoski arvioi, että kauppa piristää suomalaista terästukkuliiketoimintaa, joka kamppailee ylitarjonnan ja koronakriisin synkentämien talousnäkymien kanssa.

Feon_27

Kotimaisen terästeollisuuden kenttä muuttuu. Suomalaisen Onvest Oy:n omistama terästukkuyritys Feon Oy on ostanut Uudessakaupungissa toimivan AluSteel Oy:n. Kaupasta sovittiin vapun alla. Yhtiöiden yhteenlasketun liikevaihdon uskotaan kasvavan yli sadan miljoonan euron.

AluSteel on erikoistunut teräslevyjen tukkukauppaan ja esikäsittelypalveluihin. Feon puolestaan on pitkien terästuotteiden markkinajohtaja. Toimitusjohtaja Petri Kalliokosken mukaan Feonin tavoitteena on kasvaa yhdeksi Suomen johtavimmista teräspalvelualan yrityksistä. Hän kertoo, että AluSteelin tuotteet ja palvelut täydentävät Feonin nykyistä valikoimaa.

-Olemme hyvä yhdistelmä, koska meillä ei ole päällekkäisiä tuotteita. Kaupan myötä pystymme palvelemaan molempien yritysten asiakkaita eli rakennusalan yrityksiä sekä kone- ja laitevalmistajia nykyistä laajemmin. Haluamme, että heillä on mahdollisuus hankkia kaikki tarvittavat terästuotteet samasta osoitteesta helposti ja luotettavasti”, kertoo Kalliokoski.

Terästukkukauppa sähköistyy

Perinteisellä teräsalalla verkkokauppa ei ole ollut kovin yleinen, mutta Kalliokosken mukaan alan digitalisoitumisessa on nähty merkittäviä kehitysaskelia viimeisen vuoden aikana. Samoin koronakriisi tuo muutoksia kaupankäyntiin.

- Ala ei ole juurikaan muuttunut viime vuosina ja nyt kaikki kaupankäynti tapahtuukin etänä. On entistä tärkeämpää, että asiakas pystyy hankkimaan terästä sähköisesti, tehokkaasti ja helposti. Feon on ollut tuomassa verkkokauppaa alalle ja panostanut siihen voimakkaasti jo viime vuodet. Hyödyt näkyvät nyt, Kalliokoski sanoo.

Suomalainen terästeollisuus on kamppaillut viime aikoina globaalin kilpailutilanteen ja terästuotteiden ylitarjonnan kanssa.

- Suomen markkinatilanne vaatii rakenteellisia järjestelyjä. Tämä kauppa piristää koko alaa, sillä parannamme kotimaisten asiakkaidemme kilpailukykyä tarjoamalla tuotteet nopeasti ja kustannustehokkaasti. Pystymme myös tuomaan uusia vaihtoehtoja markkinoille. 

Strategian mukainen kasvu jatkuu tulevaisuudessa

AluSteelille kauppa takaa mahdollisuuden kehittää toimintaansa myös tulevaisuudessa.

- Feon ja sen taustalla oleva suomalainen, vakavarainen perheyritys Onvest ovat hyviä omistajia. Tämä kauppa takaa meille edellytykset kehittää toimintaamme. Se mahdollistaa myös nykyistä laajemman myyntiverkoston, sanoo AluSteelin toimitusjohtaja Pekka Putro.

Feonin Petri Kalliokosken mukaan uudet yritysostot ovat mahdollisia myös tulevina vuosina.

- AluSteelin ostaminen on ensimmäinen askel strategiamme toteuttamisessa, Kalliokoski sanoo.

Kaupasta sovittiin 30.4.2020 ja se astui voimaan 1.5.2020 alkaen. Kaupan myötä AluSteelin toiminta jatkuu ennallaan Feonin tytäryhtiönä. Nykyinen henkilöstö jatkaa työskentelyä osana Feon-konsernia.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.