https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 22.12.2022

Terrafame aloittaa uraanin talteenoton

Yhtiö tuottaa uraania täydellä kapasiteetilla noin 200 tonnia vuodessa.

Terrafame

Talteenottolaitoksen arvioidaan toimivan täydellä kapasiteetilla vuoteen 2026 mennessä. Kuva: Terrafame

Terrafame aloittaa uraanin talteenoton kesään 2024 mennessä. Yhtiö on toteuttanut talteenottoon liittyvän teknis-taloudellisen selvitystyön ja aloittaa valmistelut talteenottoa varten. Valmistelutyöt edellyttävät yhteensä noin 20 miljoonan euron investointeja.

Terrafamen tuotantoprosessi mahdollistaa malmissa pieninä pitoisuuksina olevan luonnonuraanin hyödyntämisen sivutuotteena.  Ylösajovaiheen jälkeen talteenottolaitoksen arvioidaan toimivan täydellä kapasiteetilla vuoteen 2026 mennessä.

”Talteenotettu uraani toimitetaan Terrafamelta ulkomaille jatkojalostettavaksi, minkä jälkeen se käytetään ydinenergian tuotannossa.

Terrafamesta tulee talteenoton käynnistämisen myötä suomalainen uraanin tuottaja, ja olemme näin rakentamassa myös eurooppalaista energiaomavaraisuutta”, Terrafame Oy:n toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen toteaa.

Terrafame tuottaa uraania täydellä kapasiteetilla noin 200 tonnia vuodessa. Uraanituotantoa on tarkoitus jatkaa vähintään 30 vuotta.

Uraanin talteenotto kasvattaa Terrafamen liikevaihtoa tuotantolaitoksen ylösajovaiheen jälkeen noin 25 miljoonaa eurolla vuodessa. Talteenotto työllistää toiminnan käynnistyttyä noin 40 henkilöä.

Terrafamella on ympäristölupa sekä kemikaalilupa uraanin talteenottoon.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden, modernin pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Ison-Britannian Goolen. Tehdas lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Fingrid jättää perimättä kantaverkkomaksuja

Fingridin suunnitelmissa on jättää perimättä kantaverkkomaksuja kaikkiaan kuudelta kuukaudelta vuonna 2024, ja alentaa näin asiakkaidensa kantaverkkomaksuja noin 250 miljoonalla eurolla. Suunnitelman taustalla on poikkeuksellisen suuret pullonkaulatuotot.  

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.