https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 12.2.2016

Terrafamen kaivoksen ylösajo eteni tavoitteiden mukaisesti vuonna 2015; työturvallisuus paranee

Suomalainen kaivosyhtiö Terrafame Oy kertoo saavuttaneensa keskeisimmät tavoitteensa vuonna 2015 yhtiön toiminnan käynnistyttyä elokuun puolessa välissä samana vuonna. Muun muassa työturvallisuus kehittyy yhtiön Sotkamon kaivoksella "oikeaan suuntaan".

terrafame

Lähde: Terrafame

Terrafame käynnisti Sotkamon kaivoksen ylösajon sen jälkeen kun yhtiö osti Talvivaara Sotkamo Oy:n liiketoiminnan ja omaisuuserät Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesältä.

Kaivoksen ylösajon kannalta keskeistä oli käynnistää malmin louhinta syksyllä nopeasti, jotta bioliuotus saadaan käyntiin suunnitellusti. Tavoitteeksi asetettiin, että bioliuotuskasoille siirretään neljä miljoonaa tonnia laatumalmia vuoden 2015 loppuun mennessä.

- Aloitimme louhinnan syyskuun alussa 2015. Ensimmäinen liuotuskampa saatiin valmiiksi kasteluun 10.9. ja koko ensimmäinen kasa valmistui suunnitelmien mukaan. Vuoden 2015 loppuun mennessä olimme siirtäneet primäärikasoille yhteensä 4,1 miljoonaa tonnia malmia. Saavutimme asettamamme tavoitteen aikataulussa, kertoo Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia lehdistötiedotteessa.

Uutta työtä kaivosalalla

Terrafamen palveluksessa oli vuoden lopussa yli 550 henkilöä. Lisäksi yhteistyökumppaneiden palveluksessa kaivoksella <on säännöllisesti noin 250 henkilöä.

- Olemme erittäin iloisia voidessamme todeta, että olemme pystyneet rekrytoimaan tarvittavia ammattilaisia kaivoksen ylösajoon. Palkkasimme kaivokselle syksyn 2015 aikana noin 140 uutta työntekijää ja toimihenkilöä, joista suurin osa on kainuulaisia.

Yhtiön tavoitteena on vähentää poissaoloon johtavien tapaturmien taajuutta (poissaoloon johtaneet tapaturmat miljoonaa työtuntia kohden) tasolle 7 vuoden 2016 loppuun mennessä. Vuoden 2015 lopussa luku oli 26,3.

- Työturvallisuustyö Terrafamessa on edennyt oikeaan suuntaan koko sen toiminnan ajan, ja olemme panostaneet merkittävästi henkilöstön turvallisuustietoisuuden lisäämiseen. Olemme uudistaneet työturvallisuuteen liittyviä toimintatapoja sekä edistäneet monin tavoin hyväksi havaittujen käytäntöjen hyödyntämistä kaikissa toiminnoissamme, Ratia toteaa.

Edistysaskeleita ympäristöturvallisuudessa

Ympäristöturvallisuuden osalta Terrafamen tärkeimmät tavoitteet liittyvät vesien hallintaan. Tavoitteena on saada kaivoksen vesienhallinta kestävästi kuntoon ja siirtyä ennakoivaan toimintatapaan ympäristöasioiden hallinnassa. Keskeinen virstanpylväs saavutettiin marraskuussa 2015, kun puhdistettua vettä kaivosalueelta Nuasjärveen johtava purkuputki käynnistettiin.

Yhtiön mukaan vesitilanne kaivoksella on kuitenkin edelleen erittäin haastava, sillä Vaasan hallinto-oikeus (VHO) rajoitti syyskuussa antamallaan välipäätöksellä Nuasjärven purkuputken sulfaattikiintiön 1 000 tonniin kuukaudessa, mikä käytännössä puolitti sulfaattikiintiön Pohjois-Suomen aluehallintoviraston lupaan verrattuna.

- VHO:n välipäätös on tarkoittanut, että purkuputken kautta on voitu johtaa ainoastaan puolet suunnitellusta vesimäärästä.  Tästä johtuen vesimäärä kaivosalueella kasvoi hieman vuoden loppuun mennessä, huolimatta joulukuussa tehdyistä lisäjuoksutuksista. Vesitilanteen ja kaivoksen tulevaisuuden kannalta on kriittistä saada pikaisesti VHO:n lopullinen päätös, joka mahdollistaa louhinnan ja kaivostoiminnan jatkamisen suunnitellusti, Ratia sanoo.

Purkuputken kautta johdettavan puhdistetun veden laatua tarkkaillaan jatkuvasti sekä kaivoksella että Nuasjärvessä tehtävillä mittauksilla, näytteenotoilla ja kenttätutkimuksilla.

-  Sekä Terrafamen että ulkopuolisten asiantuntijoiden tekemien mittaustulosten perusteella putken kautta johdettu vesi on ollut sulfaatin osalta lupamääräyksien mukaista ja metallien osalta selvästi lupamääräyksiä parempaa, Ratia päättää.

www.terrafame.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.