https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 26.1.2018

Tiedot Euroopan metallivarannoista ja -virroista halutaan yhteen tietopankkiin

Geologian tutkimuskeskus koordinoi joulukuussa alkanutta EU:n ORAMA (Optimising quality of information in Raw Materials data collection across Europe) –projektia, jossa tuetaan tietojärjestelmän edelleen kehittämistä.  Kyseisestä RMIS-järjestelmästä (Raw Materials Information System) vastaa Euroopan komission tutkimuslaitos JRC (Joint Research Center).

ORAMA-projektissa pyritään tunnistamaan parhaita käytäntöjä ja saamaan ne EU:n alueella nykyistä laajempaan käyttöön muun muassa kouluttamalla tiedon keräyksestä vastaavia tahoja. Tavoitteena on järjestelmä, jossa kansallisella tasolla tallennettu tieto siirtyisi edelleen EU:n yhteiseen tietojärjestelmään.

Kuka tahansa voisi katsoa kyseisestä EU:n julkisesta palvelusta, mitä metallisia raaka-aineita tuotetaan, paljonko ja missä EU:n alueella sekä kuinka paljon niitä tuodaan muualta EU:n alueelle. Tiedot ovat merkittäviä, sillä yhteisen tietopankin avulla voidaan tunnistaa esimerkiksi eri metallien vaihtoehtoisia lähteitä kansainvälisen kaupan häiriöiden varalta.

Projektissa etsitään myös ratkaisuja metallien kaivostuotantoon ja kierrätysvirtoihin liittyvien tilastojen yhdenmukaistamiseen. Vaikka kierrätyksen merkitys kasvaakin jatkuvasti, pääosa metallisista raaka-aineista tulee edelleen kaivoksista. Esimerkiksi kierrätykseen liittyvien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistaminen helpottuu, jos aineisto on nykyistä paremmin vertailukelpoista kaivostuotannon kanssa.

ORAMA-projektin kokonaisbudjetti on 1,73 miljoonaa euroa, mistä Geologian tutkimuskeskuksen osuus on 270 000 euroa.  ORAMA-projektiin osallistujista puolet on muiden EU-maiden geologian tutkimuskeskuksia ja puolet kierrätysraaka-aineisiin erikoistuneita yliopistoja ja tutkimuslaitoksia. Suomen lisäksi mukana on 13 maata.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.