https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 26.1.2018

Tiedot Euroopan metallivarannoista ja -virroista halutaan yhteen tietopankkiin

Geologian tutkimuskeskus koordinoi joulukuussa alkanutta EU:n ORAMA (Optimising quality of information in Raw Materials data collection across Europe) –projektia, jossa tuetaan tietojärjestelmän edelleen kehittämistä.  Kyseisestä RMIS-järjestelmästä (Raw Materials Information System) vastaa Euroopan komission tutkimuslaitos JRC (Joint Research Center).

ORAMA-projektissa pyritään tunnistamaan parhaita käytäntöjä ja saamaan ne EU:n alueella nykyistä laajempaan käyttöön muun muassa kouluttamalla tiedon keräyksestä vastaavia tahoja. Tavoitteena on järjestelmä, jossa kansallisella tasolla tallennettu tieto siirtyisi edelleen EU:n yhteiseen tietojärjestelmään.

Kuka tahansa voisi katsoa kyseisestä EU:n julkisesta palvelusta, mitä metallisia raaka-aineita tuotetaan, paljonko ja missä EU:n alueella sekä kuinka paljon niitä tuodaan muualta EU:n alueelle. Tiedot ovat merkittäviä, sillä yhteisen tietopankin avulla voidaan tunnistaa esimerkiksi eri metallien vaihtoehtoisia lähteitä kansainvälisen kaupan häiriöiden varalta.

Projektissa etsitään myös ratkaisuja metallien kaivostuotantoon ja kierrätysvirtoihin liittyvien tilastojen yhdenmukaistamiseen. Vaikka kierrätyksen merkitys kasvaakin jatkuvasti, pääosa metallisista raaka-aineista tulee edelleen kaivoksista. Esimerkiksi kierrätykseen liittyvien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistaminen helpottuu, jos aineisto on nykyistä paremmin vertailukelpoista kaivostuotannon kanssa.

ORAMA-projektin kokonaisbudjetti on 1,73 miljoonaa euroa, mistä Geologian tutkimuskeskuksen osuus on 270 000 euroa.  ORAMA-projektiin osallistujista puolet on muiden EU-maiden geologian tutkimuskeskuksia ja puolet kierrätysraaka-aineisiin erikoistuneita yliopistoja ja tutkimuslaitoksia. Suomen lisäksi mukana on 13 maata.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.