Alan Uutiset | 14.3.2019

Tulevaisuusmessuille etsitään suomalaisia startup-yrityksiä ilmaispaikoille

Elektroniikka-alan ammattilaisten uusi pohjoismainen messutapahtuma, EOT – Electronics of Tomorrow 19, tarjoaa rajatun määrän ilmaispaikkoja valituille suomalaisille startup-yrityksille. Tanskan MCH Mässcenter -messukeskukseen on odotettavissa toukokuussa yli sata näytteilleasettajaa mielenkiintoisista pohjoismaisista organisaatioista ja kehitysyrityksistä.

eot-logo

EOT – Electronics of Tomorrow -messut ovat houkutteleva tapaamispaikka niin insinööreille, teknikoille, kehittäjille, konevalmistajille kuin sisäänostajillekin. Tapahtuma on erinomainen paikka saada inspiraatiota uusiin ratkaisuihin ja kehitysmahdollisuuksiin.

- EOT – Electronics of Tomorrow keskittyy tulevaisuuden elektroniikkaan, minkä vuoksi haluamme kutsua jännittävimmät suomalaiset startup-yritykset mukaan ilmaiseksi. Sekä toimialan vakiintuneille toimijoille että startup-yrityksille on aina hyvä tutustua toistensa toimintaan. Siksi haluamme tarjota yrittäjille messupaikan, ruoat sekä mahdollisuuden voittaa 50 000 Tanskan kruunua suuressa pitchaus-kilpailussamme, kertoo Mona Jakobsen, projektipäällikkö MCH Messecenter Herningistä.

Messutuliaisina uutta tietoutta ja laadukkaita kontakteja

Mielestämme Tanska on mielenkiintoinen markkina-alue, jossa on erinomaista teknistä osaamista. Siksi osallistumme EOT  Electronics of Tomorrow -messuille. Odotamme, että saamme kuulla sidosryhmien kuten kehitysyritysten toiminnasta sekä monista uusista ja mielenkiintoisista projekteista,sanoo Lars Andersson, KAM/Marcom maailman johtaviin kuuluvalla pyöreiden pistokkeiden valmistajalla.

Valmistaudu IoT:tä ja sulautettuja järjestelmiä varten

EOT – Electronics of Tomorrow -messuilla voit saada inspiraatiota elektroniikka-alan terävimmiltä osaajilta, sanoo kanadalainen technology experience -suunnittelija Vanessa Julia Carpenter. Hän kertoo, mitä haasteita esineiden internet (IoT) tulee asettamaan laitteistoille, kun fyysiset laitteet kommunikoivat ympäristön kanssa internetin välityksellä. Ota selvää, mitä kannattaa ottaa huomioon ennen uuden teknologian kehittämistä tai siihen investoimista.

Tapahtumassa on puhujana myös amerikkalainen, kansainvälisesti tunnettu sulautettujen järjestelmien asiantuntija Jack Ganssle. Tule kuulemaan, mitä hänellä on kerrottavanaan tulevaisuuden markkinavoimista. Hän kertoo mm. siitä, kuinka Toyota sai miljardisakot huonoista laiteohjelmistaan. Lisäksi hän puhuu oman yrityksensä luomasta yli sadasta järjestelmästä. Tämän lisäksi sinulla on mahdollisuus tavata taloustieteen professori ja Regeringens Disruptionsråd -neuvoston jäsen Phillip Schröder, saksalainen EMS-asiantuntija Dieter Weiss, Microsoftin Director Enterprises Commercial Frederik Braun sekä Secomean CTO Peter Koldig Hansen – ja monia muita.

EOT – Electronics of Tomorrow järjestetään MCH Messecenter -messukeskuksessa Tanskan Herningissä 7.-9. toukokuuta 2019. MCH Messecenter Herning sijaitsee alle puolen tunnin ajomatkan päässä Keski-Jyllannin (Midtjylland) lentokentältä, 40 minuutin ajomatkan päässä Billundin lentokentältä ja alle puolentoista tunnin ajomatkan päässä Århusin lentokentältä. Messut ovat MCH:n järjestämät yhteistyössä toimialan sekä Ingenjörsföreningen IDA, PE Professionel Elektronik ja DI Digital -organisaatioiden kanssa.

Lue lisää osoitteesta eot.dk

Uusimmat artikkelit

17.5.2019 | Tutkimus ja koulutus

Raportti: Yhteistyö korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa vahvistaa pk-yritysten kasvua

Pk-yrityksistä 17 prosenttia tekee yhteistyötä korkeakoulujen tai tutkimuslaitosten kanssa. Yhteistyötä ammattikorkeakoulujen kanssa harjoittaa 12 prosenttia, yliopistojen 7 prosenttia ja tutkimuslaitosten 4 prosenttia yrityksistä. Yliopistojen ja eritoten tutkimuslaitosten osalta yhteistyötä voidaan pitää matalana.

17.5.2019 | Alan Uutiset

Gasum ostaa Mäkikylän biokaasulaitoksen Kouvola Vesi Oy:lta

Gasumin ja Kouvolan Veden välisen sopimuksen mukaisesti Mäkikylän biokaasulaitos ja sen liiketoiminta sopimuksineen siirtyvät Gasumille 17.6 2019. Laitos koostuu Mäkikylän jätevedenpuhdistamon yhteydessä sijaitsevasta biokaasulaitosrakennuksesta prosessilaitteineen.

Ennakkoarvio: Työpaikkatapaturmien määrä nousi vuonna 2018

Tapaturmavakuutuskeskuksen ennakkoarvion mukaan vakuutuslaitokset korvasivat vuonna 2018 yhteensä noin 127 000 palkansaajille sattunutta työtapaturmaa. Kuolemaan johtaneita työpaikkatapaturmia sattui 16 työntekijälle vuonna 2018. Korvatuista tapaturmista oli työpaikkatapaturmia noin 104 000 ja asunnon ja työn välisellä matkalla sattuneita työmatkatapaturmia noin 23 000.

Koneellisessa hakkuussa tuottavuusharppaus

Koneellisen hakkuun tuottavuus on kohentunut 1990-luvun alkuun verrattuna huomattavasti. Harvennushakkuilla tuottavuus on kasvanut päätehakkuita enemmän.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

Dronesta apua metsäsuunnitteluun

Metsä Group kuvasi viime kesänä dronella noin 3 500 hehtaaria metsää Etelä- ja Länsi-Suomessa ja teki niiden pohjalta metsäsuunnitelmia metsänomistajille. Saatujen kokemusten perusteella menetelmää on kehitetty ja nyt drone-metsäsuunnitelmia myydään vaihtoehtona perinteiselle maastossa tehdylle metsäsuunnitelmalle.

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.