https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 10.1.2017

Turun seudun jätevesistä biokaasua

Gasum ja Turun seudun puhdistamo Oy ovat solmineet jatkosopimuksen Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon lietteiden hyödyntämisestä biokaasuenergiaksi ja lannoitteiksi. Sopimuksen myötä Gasum tulee investoimaan Topinojalla sijaitsevaan biokaasulaitokseen. Sopimuskausi alkaa ensi vuonna, ja on voimassa vuoteen 2028 asti.

Turunseudunvedenp

Lähde: Turun seudun puhdistamo Oy

Gasum käsittelee nykyisin Turun alueen jätevesilietteen Topinojan biokaasulaitoksessa. Jatkosopimuksen myötä Gasum tulee päivittämään biokäsittelylaitoksensa tekniikkaa Topinojan laitoksella. Aikeissa on muun muassa energiatehokkuuden parantaminen, sekä jätteiden käsittelyn kehittäminen siten, että käsittelystä syntyvät päästöt vähenevät. Jätevesilietteen käsittelyssä syntyvä aines hyödynnetään maanparannuksessa ja lannoituksessa. Gasum selvittää myös Topinojan biokaasulaitoksen laajennusmahdollisuuksia palvelemaan entistä laajemmin Turun talousalueen biohajoavan jätteen käsittelyä. Mahdollisesta laajennuksesta tehdään erillinen päätös vuoden 2017 aikana.

Gasumin tavoitteena on lisätä biokaasun käyttökohteita Turun alueella. Kaasun käyttöä tullaan Turussa kasvattamaan monin tavoin. Esimerkiksi kuorma-autot, jotka kuljettavat lietettä Topinojalle, tullaan vaihtamaan kaasukäyttöisiksi. Gasum investoi kahteen LNG-käyttöiseen rekkaan, jotka hoitavat Topinojan ja Vehmaan biokaasulaitosten materiaalikuljetuksia. Turun Sataman yhteyteen avattiin syksyllä kaasutankkausasema kevyelle ja raskaalle liikenteelle.

- Olemme tehneet Turun kaupungin kanssa jo pitkään yhteistyötä, ja olemme iloisia siitä, että pääsemme nyt kehittämään toimintaamme edelleen eteenpäin. Tämä on taas yksi askel lähemmäs kohti tavoitteitamme vähähiilisestä yhteiskunnasta. Turun seutu on meille tärkeä alue ja kiinnostusta kaasua kohtaan on sekä seudun teollisuudella että meri- ja maaliikenteellä, kertoo biokaasun tuotantojohtaja Ari Suomilammi Gasumilta.

Gasumin Topinojan biokäsittelylaitos tuottaa vuosittain noin 30 gigawattituntia biokaasua, joka vastaa noin 3 000 henkilöauton vuosittaista energiankulutuksen määrää. Nykyisin biokaasu käytetään lämmön ja sähkön tuotantoon.

www.gasum.fi

www.turunseudunpuhdistamo.fi

Uusimmat artikkelit

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

2.5.2024 | Alan Uutiset

Heikki Malinen Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi

Malinen siirtyy Nesteen palvelukseen Outokumpu Oyj:stä, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2020. Malinen on tällä hetkellä Nesteen hallituksen jäsen ja hän jättää tämän tehtävän ennen kuin aloittaa Nesteen toimitusjohtajana.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.