https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 17.11.2022

Tuuliturbiinien lavat valmistetaan tulevaisuudessa puusta? Stora Enso aloittaa kehitystyön

Stora Enso tarjoaa puuta tuuliturbiinien lapojen ja tornien valmistusmateriaaliksi.

Stora_Enso_Lippu

Stora Enso kehittää puusta vaihtoehtoa lasi- ja hiilikuidulle.

Stora Enso ja saksalainen Voodin Blade Technology GmbH ovat solmineet kumppanisopimuksen puusta valmistettujen tuuliturbiinien lapojen kehittämiseksi.

Tavallisesti tuuliturbiinien lavat valmistetaan uusiutumattomista lasi- ja hiilikuidusta. Käytöstä poistetut lavat päätyvät usein kaatopaikalle sekajätteenä.

”Energiakriisi ja kunnianhimoiset päästötavoitteet ovat kasvattaneet tuulivoiman kysyntää suuremmaksi kuin koskaan. Kumppanuus Voodin Bladesin kanssa nopeuttaa vastuullisen ja kilpailukykyisen arvoketjun luomista tuuliturbiinilapojen kasvaville markkinoille”,  Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Lars Völkel sanoo.

Ensimmäiset 20-metriset lavat ovat edenneet tuotantovaiheeseen. Ne asennetaan 0,5 megawatin turbiiniiniin  lähelle Saksan Warburgia vuoden 2022 lopulla.

Yhtiöt kertovat kehittävänsä seuraavaksi 80-metrisiä lapoja.

”20-metristen lapojen asentamisella raivaamme tietä kohti vastuullisempaa tulevaisuutta. Ajan mittaan alamme myös kehittää ja valmistaa lapoja tulevaisuuden suurturbiineihin”, Voodin Bladesin konetekniikan ja automaation asiantuntija Joachim Knapp kertoo.

20-metriset lavat valmistetaan Stora Enson viilupuusta eli LVL:stä. Se on massiivipuutuote, joka kuormankantokykynsä ansiosta soveltuu suurikokoisiin turbiinin lapoihin. Teräkseen ja betoniin verrattuna LVL on myös suhteellisen kevyttä kuljetettavaksi asennuskohteeseen.

Stora Enso tiedotti hiljattain kumppanuudesta puuteknologiayritys Modvionin kanssa. Yhteistyön tavoitteena on tehdä puusta vaihtoehto myös tuulivoimaloiden tornien materiaaliksi. 

Uusimmat artikkelit

29.11.2022 | Alan Uutiset

Wärtsilä liittoutuu suomalaisen Hycamiten kanssa vetytuotannon kehittämiseksi

Konseptissa hyödynnetään olemassa olevaa LNG-infrastruktuuria.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

Stora Enso uudisti Imatran tehtaiden puunkäsittelyn – vettä kuluu 500 miljoonaa litraa vähemmän vuodessa

Stora Enson Imatran tehtaiden käyttämät puut kuoritaan ja haketetaan keskitetysti Kaukopään tehtaan kolmella kuorintalinjalla.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

Viranomaiselta hyväksyntä: Helen siirtää käyttö- ja kunnossapitopalveluita Enersenselle

Helen ostaa palvelut jatkossa Enersense IN Oy:ltä. Sopimuksen kesto on vähintään neljä vuotta.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.