https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 17.11.2022

Tuuliturbiinien lavat valmistetaan tulevaisuudessa puusta? Stora Enso aloittaa kehitystyön

Stora Enso tarjoaa puuta tuuliturbiinien lapojen ja tornien valmistusmateriaaliksi.

Stora_Enso_Lippu

Stora Enso kehittää puusta vaihtoehtoa lasi- ja hiilikuidulle.

Stora Enso ja saksalainen Voodin Blade Technology GmbH ovat solmineet kumppanisopimuksen puusta valmistettujen tuuliturbiinien lapojen kehittämiseksi.

Tavallisesti tuuliturbiinien lavat valmistetaan uusiutumattomista lasi- ja hiilikuidusta. Käytöstä poistetut lavat päätyvät usein kaatopaikalle sekajätteenä.

”Energiakriisi ja kunnianhimoiset päästötavoitteet ovat kasvattaneet tuulivoiman kysyntää suuremmaksi kuin koskaan. Kumppanuus Voodin Bladesin kanssa nopeuttaa vastuullisen ja kilpailukykyisen arvoketjun luomista tuuliturbiinilapojen kasvaville markkinoille”,  Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Lars Völkel sanoo.

Ensimmäiset 20-metriset lavat ovat edenneet tuotantovaiheeseen. Ne asennetaan 0,5 megawatin turbiiniiniin  lähelle Saksan Warburgia vuoden 2022 lopulla.

Yhtiöt kertovat kehittävänsä seuraavaksi 80-metrisiä lapoja.

”20-metristen lapojen asentamisella raivaamme tietä kohti vastuullisempaa tulevaisuutta. Ajan mittaan alamme myös kehittää ja valmistaa lapoja tulevaisuuden suurturbiineihin”, Voodin Bladesin konetekniikan ja automaation asiantuntija Joachim Knapp kertoo.

20-metriset lavat valmistetaan Stora Enson viilupuusta eli LVL:stä. Se on massiivipuutuote, joka kuormankantokykynsä ansiosta soveltuu suurikokoisiin turbiinin lapoihin. Teräkseen ja betoniin verrattuna LVL on myös suhteellisen kevyttä kuljetettavaksi asennuskohteeseen.

Stora Enso tiedotti hiljattain kumppanuudesta puuteknologiayritys Modvionin kanssa. Yhteistyön tavoitteena on tehdä puusta vaihtoehto myös tuulivoimaloiden tornien materiaaliksi. 

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.