https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 16.9.2021

Tuulivoimatuotanto kasvaa: Caverion mahdollistamassa merkittävän tuulivoimatuotannon liittämistä sähkön kantaverkkoon

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen Fingrid Oyj:n kanssa koskien Pyhäjoella sijaitsevan Valkeuden 400/110 kV sähköaseman toteuttamisesta. Sähköasema tukee tuulivoimatuotannon kasvua ja mahdollistaa yli 600 MW tuulivoimatuotannon liittämisen kantaverkkoon. Caverion toteuttaa sähköaseman pääurakan KVR-urakkana (kokonaisvastuu-urakka).

cav

Suurin osa Suomen tuulivoimasta sijoittuu Pohjois-Pohjanmaalle, ja alueen erinomaisten tuuliolosuhteiden ansiosta alueelle suunnitellaan ja rakennetaan yhä lisää tuulivoimatuotantokapasiteettia. Pohjois-Pohjanmaalla on yli 80 eri suunnitteluasteella olevaa tuulivoimahanketta, joiden investointien toteutumista Fingrid Oyj:n uusi sähköasema edesauttaa.

– Rakennettavan Valkeuden sähköaseman ympäristössä on merkittävä määrä tuulivoimatuotantoa ja sähkön siirtoon tarvitaan riittävän vahvat siirtoyhteydet. Valkeuden sähköasema on yksi merkittävimmistä lähivuosien sähköasemainvestoinneistamme, joilla kehitämme kantaverkkoa vastaamaan erityisesti kasvavan tuulivoimatuotannon tarpeisiin, kertoo projektipäällikkö Jari Tiusanen Fingridiltä.

Uuden tuulivoimatuotannon liittymisen mahdollistamisen lisäksi Valkeuden asema parantaa olemassa olevan tuulivoimatuotannon toimintaedellytyksiä lähialueella.

– On hienoa tehdä yhteistyötä Fingridin kanssa hankkeessa, jolla on merkittävä rooli tuulivoimatuotannon kasvun mahdollistamisessa ja Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Caverionin ammattilaiset palvelevat energia-alan toimijoita monissa merkittävissä investoinneissa sekä tuotantolaitosten jatkuvassa kunnossapidossa, toteaa Elina Engman, divisioonajohtaja, Caverion Teollisuus.

Hanke valmistuu vuoden 2023 syksyllä. Investoinnin kokonaisarvio 

Uusimmat artikkelit

Valmetilta teollisen internetin ratkaisu mittaustiedon keräämiseen kaasukuljetuskonteista

Valmet on kehittänyt teollisen internetin ratkaisun, joka kerää kriittistä mittaustietoa kaasukuljetuskonteista. Tarkka tiedonkeruu ilman perinteisiä fyysisiä mittauksia parantaa räjähdysherkkien, esimerkiksi metaania tai vetyä sisältävien konttien turvallisuutta, tuo säästöjä ja antaa tietoja konttien sisällöstä logistiikkaa varten.

19.10.2021 | Tutkimus ja koulutus

Neste avaa tutkimuskeskuksen Singaporeen

Neste vauhdittaa kasvustrategiansa toteutusta perustamalla tutkimuskeskuksen Singaporeen. Investoinnin myötä Neste kasvattaa maailmanlaajuista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa ja edistää kumppaniyhteistyötä Aasian ja Tyynenmeren alueella ja erityisesti Singaporessa.

18.10.2021 | Alan Uutiset

Metsäteollisuus elpyy – teollisuuspuun hakkuut kasvavat

Koronapandemian vähittäinen väistyminen ja talouden elvytystoimien jatkuminen heijastuvat maailmantalouteen ja kasvattavat metsäteollisuustuotteiden tuotanto- ja vientimääriä vuonna 2021. Suomessa teollisuuden kasvava puuntarve lisää hakkuumääriä ja nostaa kantohintoja.

K-ryhmä saavutti vuoden 2025 energiatehokkuustavoitteensa – taustalla uudet innovaatiot

K-ryhmä sitoutui vuonna 2017 pienentämään energiankulutustaan 7,5 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Tuoreet luvut paljastavat, että tavoite on täyttynyt neljä vuotta etuajassa.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.