https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 15.10.2015

Uuden ydinvoimalaitoksen tavoitteellinen 60 vuoden käyttöikä asettaa omat vaatimuksensa laitoksen kunnossapidolle

Ydinvoimalaitoksen kunnossapitoon liittyviä erityispiirteitä selvitetään Lapin ammattikorkeakoulun käynnistämässä Ydinvoimalaitoksen kunnossapidon erityispiirteet -hankkeessa. Samalla etsitään uusia kunnossapitoon liittyviä liiketoiminnan avauksia.

fenno_lapinamk

Hankkeen kohderyhmään kuuluvat lähinnä Lapin alueen kunnossapidon palveluliiketoimintaan liittyvät yritykset. Hankkeessa syntynyttä tietoa voidaan hyödyntää myös Lapin ammattikorkeakoulussa koulutussisältöjen uudistamisessa ja sitä kautta henkilöiden ja yritysten osaamisen kasvattamisessa.

Hankkeen avulla pyritään selvittämään tulevaisuuteen tähtäävän kunnossapitoliiketoiminnan tarvetta, mikä laajentaa alueen yritysten menestymisen mahdollisuuksia sekä tuo työelämä- ja insinöörikoulutuksen kehittämiselle uuden lähestymiskulman. Hankkeen tavoitteena on myös edistää suoraan yritysten, oppilaitosten, korkeakoulujen ja osaamiskeskusten verkostoitumista.

Pyhäjoen Hanhikiven alueelle nouseva ydinvoimalaitos luo seutukuntaan ja laajemminkin pysyvää kysyntää erilaisille teollisille palveluille vähintään 60 vuoden ajaksi. Rakennus- ja käyttövaiheen aikana tarvitaan monen eri alan osaajia niin ydinvoima-alalta kuin monilta muiltakin aloilta.

Fennovoima ja Rusatom Overseas, venäläisen Rosatomin tytäryhtiö, ovat allekirjoittaneet joulukuussa 2013 toimitussopimuksen Pyhäjoelle rakennettavasta Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksesta.

Ydinvoimahankkeen taloudelliset ja työllistävät vaikutukset ulottuvat koko Suomeen ja erityisesti Pohjois-Suomeen. Ydinvoimalaprojekti kestää noin kymmenen vuotta ja jakautuu rakentamis-, ja asennusvaiheeseen sekä käyttöönottovaiheeseen. Ydinvoimalaprojektin kunnossapitovalmiuden kehittäminen on jo aloitettu ja se jatkuu koko projektin ajan.

Uuden ydinvoimalaitoksen tavoitteellinen käyttöikä on tyypillisesti 60 vuotta. Jotta voimalaitos pysyy hyvässä kunnossa koko toiminta-aikansa ajan, tehdään sille vuosittain tarkastuksia ja huoltoja. Kunnossapito tulee tapahtumaan suurimmilta osin voimalaitoksen vuosihuolloissa.

Ydinvoimalaitoksen kunnossapidon erityispiirteet -hanke valmistuu vuoden 2016 huhtikuun lopussa. Sitä rahoittaa Lapin liitto Euroopan aluekehitysrahastosta.

Lisätietoja: www.lapinamk.fi

Uusimmat artikkelit

4.2.2025 | Alan Uutiset

Caverion laajentaa tuulivoimaloiden huoltopalvelunsa Poriin

Caverion ostaa paikallisen Huolto-Lepistön tuulivoimaliiketoiminnan.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.