https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 25.1.2022

Uusi bioteollisuuslaitos Joensuuhun – torrefioidun biomassan valmistus alkaa 2023

Joensuu Biocoal Oy rakentaa torrefioitua biomassaa valmistavan bioteollisuuslaitoksen Joensuuhun. Torrefioitu biomassa korvaa kivihiilen käyttöä esimerkiksi sementti- ja terästeollisuudessa. Investoinnin arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

bioplant

Bioteollisuuslaitoksen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa keväällä 2022 ja sen arvioidaan käynnistyvän vuoden 2023 puolivälissä.

Biotien alueelle Savon Voima Oyj:n sähkö- ja lämpövoimalaitoksen tontille sijoittuvan laitoksen suunniteltu kokonaistuotanto on noin 60 000 tonnia vuodessa. Tehdas käyttää raaka-aineena metsäteollisuuden ja metsänhoidon sivuvirtoja, lähinnä puunkuorta ja ensiharvennusrankaa. Raaka-ainetta kuluu vuosittain noin 250 000 kuutiometriä. Torrefioidulle biomassalle on kasvavaa tarvetta sementti- ja terästeollisuudessa, lisäksi biohiilessä nähdään mahdollisuuksia maanparannuksessa ja vesienkäsittelyssä.

– Investointi luo uusia työpaikkoja Joensuun alueelle ja tukee erinomaisella tavalla kaupungin ilmastostrategiaa ja sen tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Samalla se vastaa strategiseen tavoitteeseemme olla maailmanluokan osaaja uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntämisessä. Taalerin hanke on merkittävä avaus kestävän kehityksen sekä kiertotalouden mukaiselle teolliselle toiminnalle Joensuun seudulla ja se lisää entisestään myös Biotien yritysalueen vetovoimaa, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen sanoo.

– Joensuu on erinomainen paikka kehittää bioteollisuuden hanketta. Alueella kehitetään alaan liittyvää verkostoa, yhteiskunnalliset toimijat näkevät bioteollisuuden mahdollisuudet ja yhteistyö esimerkiksi Business Joensuun kanssa on ollut erittäin vahvaa. Tälle hankkeelle erityisen merkityksellisiä ovat myös yhteistyö paikallisen energiayhtiön kanssa sekä erinomainen logistinen sijainti vesiväylän varrella, sanoo Taalerin bioteollisuusliiketoiminnan johtaja Tero Saarno.

Tuotekehitystä ja uusia käyttökohteita torrefioidulle biomassalle

Osapuolet ovat jo perustaneet yhteisen biomassanhankintayhtiön tulevan raaka-ainehuollon tehostamiseksi ja turvaamiseksi. Uutta liiketoimintaa tukemaan on lisäksi muodostettu yhteistyöryhmä, jossa ovat mukana muun muassa Luonnonvarakeskus Luke, Itä-Suomen yliopisto, Karelia ammattikorkeakoulu Oy sekä Business Joensuu Oy. Ryhmän tavoitteena on kehittää monipuolisesti biohiileen perustuvaa materiaaliosaamista, tunnistaa torrefioidulle biomassalle ja biohiilelle uusia käyttökohteita ja vauhdittaa tuotekehitystä yrityksissä.

– Bioteollisuuslaitos on avaininvestointi Savon Voiman voimalaitoksen ympärille muodostuvan Biotien alueen kehittämisessä kiertotalouteen perustuvaksi teollisuuspuistoksi. Alue tulee olemaan houkutteleva paikka energiaintensiiviselle jalostukselle, jossa hiilidioksidi ja muut sivutuotteet hyödynnetään raaka-aineina esimerkiksi uusissa vetytalouden prosesseissa, geopolymeerien ja vihreän betonin tuotannossa ja lannoitekäytössä, Business Joensuun toimitusjohtajan sijainen Ari Immonen iloitsee.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.