https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 2.3.2016

Uusi sensoriteknologia tarkkailee sisäilmaa, parantaa työtehoa

Teknologian tutkimuskeskus VTT on kehittänyt toimistoihin ja vaikkapa koululuokkiin soveltuvan sisustuselementin tarkkailemaan sisäilman laatua. Laite havainnoi erityisesti hiilidioksidia, lämpötilaa ja kosteutta ja ohjaa ihmistä valon avulla. Tarvittaessa teknologiaa voidaan hyödyntää myös suuremmassa mittakaavassa esimerkiksi eri teollisuuden tuotantoympäristöissä koneellisen ilmanvaihdon tukena.

sisailmanlaaduntarkkailija

Lähde: VTT

 Ulkonäöltään purjevenettä muistuttava, sisäilman laatua tarkkaileva sisustuselementti soveltuu tiloihin, joissa työhyvinvointi ja -tehokkuus ovat erityisen tärkeitä. Vaihtoehtoisella sensorivalinnalla voidaan mitata myös erilaisia kaasuja, liikettä, ääntä ja valon määrää.

Esineiden internet (IoT) -teknologiaan pohjautuva sisäilman laaduntarkkailija pystyy ohjaamaan valokalvolla ihmisiä puhtaampaan tilaan, jossa esimerkiksi hiilidioksidipitoisuus on alhainen. Kun sensorin mittaama kaasupitoisuus ylittää tietyn tason, lediteknologiaan perustuva valokalvo informoi senhetkisestä tasosta eri väreillä.

- Kun kaasupitoisuus sisätilassa kasvaa, valo muuttuu vihreästä keltaisen kautta punaiseen, ja vastaavasti toisinpäin pitoisuuden laskiessa, kertoo erikoistutkija Markus Tuomikoski VTT:ltä .

VTT:n kehittämä Tiny Node -sovellusalusta mahdollistaa myös sisäilman laaduntarkkailijan etäyhteyden ja kommunikoinnin muiden vastaavien IoT-laitteiden kanssa. Laitteen sisältämän sensorin toiminta perustuu infrapunasäteilyyn, jonka aallonpituusalueella monet kaasut ja haihtuvat orgaaniset yhdisteet sitovat itseensä.

Tuomikosken mukaan käyttäjä pystyy tarkkailemaan laitteen lähettämää dataa kännykästä. Laite voi hyödyntää myös pilvipalveluita esimerkiksi keräämällä hiilidioksidipitoisuutta ja lähettämällä tiedot tietyin väliajoin pilveen, josta voi tehdä datan analyysiä.

- Langattomalla sensoriteknologialla voidaan tarvittaessa tehostaa myös erilaisten teollisuusympäristöjen koneellista ilmanvaihtoa ja luoda tämän kautta työntekijöiden työtehon kannalta optimaalinen työympäristö, Tuomikoski lisää.

Uusimmat artikkelit

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.