Alan Uutiset | 11.10.2018

VR Trackin kaupassa syntyy pohjoismainen raideinfran jätti

Norjalainen NRC Group ostaa VR Trackin yrityskaupassa, jossa syntyy Pohjoismaiden suurin raideinfraan keskittyvä yhtiö Norjan, Ruotsin ja Suomen houkutteleville markkinoille. Uuden yhtiön palveluksessa työskentelee yli 2 450 työntekijää ja sen vuosittainen liikevaihto nousee yli 600 miljoonaan euroon.

vr-track-vy-special

Oslossa pääkonttoriaan pitävä ja pörssilistattu NRC Group ostaa VR Groupin tyttären VR Trackin. Sekä NRC Groupilla että VR Trackilla on vahva jalansija oman kotimaansa markkinoilla, ja molemmat ovat kasvattaneet ja laajentaneet toimintaansa Ruotsiin.

- Tämän järjestelyn kautta VR Track nousee johtavaksi pohjoismaiseksi raideinfra toimijaksi. NRC Groupin ja VR Trackin liiketoiminnat täydentävät toisiaan sekä maantieteellisesti että palveluissa. Osana kauppahinnan maksua VR Groupista tulee NRC Groupin suurin omistaja, VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson kertoo tiedotteessa.

- Meidän alallamme koolla on väliä, joten tämä kauppa on virstanpylväs yhtiöiden historiassa. Kokomme kaksinkertaistuu ja kilpailuasemamme kohentuu, yrityskaupan jälkeen tehtävässään hatkava NRC Groupin toimitusjohtaja Øivind Horpestad sanoo.

Ratainfra avainasemassa Pohjoismaissa

Liikenteen infrastruktuuri, mukaan lukien ratainfra, on ratkaisevan tärkeää nyky-yhteiskuntien kehitykselle ja menestykselle. Kaikki Pohjoismaat investoivat vahvasti uusiin rautatie-, metro- ja raitiovaunuyhteyksiin, joilla pyritään rakentamaan ympäristöystävällisempiä ja kestävämpiä liikennejärjestelmiä. Toiminnan laajuuden ja synergian kasvaessa uusi yhtiö kykenee hyödyntämän tätä kehitystä.

Horpestadin mukaan ratayhtiöt täydentävät toisiaan markkina-aseman, kapasiteetin ja osaamisen osalta. Ne tarjoavat suunnittelu-, rakennus-, kunnossapito- ja ympäristöpalveluita arvoketjun kaikilla osa-alueilla, mukaan lukien maanrakennustyöt ja raiteet sekä turvalaite-, sähkö-, tietoliikenne- ja liikenteenohjausjärjestelmät. 

- Uusia mielenkiintoisia yhteistyön mahdollisuuksia syntyy koko ajan lisää. Sitä paitsi uusi yhtiö keskittyy jatkossa vielä vahvemmin yhteiskuntavastuuseen liittyviin asioihin, toteaa Horpestad.

-  Yhtiöiden toiminta perustuu yhteisille pohjoismaisille arvoille. Meille on tärkeää noudattaa kestävää ja vastuullista lähestymistapaa hankkeiden toteutuksessa ja yhteistyössä asiakkaiden, työntekijöiden, sijoittajien ja kaikkien muiden sidosryhmien kanssa, Rolf Jansson jatkaa.

NRC Group nousi nopeasti tyhjästä

Yrityskaupan jälkeen VR Groupista tulee NRC Groupin suurin osakkeenomistaja, jonka osuus on noin 18,3 prosenttia yhtiön osakkeista. VR Track saa NRC Groupin standardien mukaisen uuden nimen ja brändin.

VR Track on kasvanut menestyksekkääksi ja tehokkaaksi palvelujen tarjoajaksi Suomen ja Ruotsin markkinoilla. 

Yhdistyminen NRC Groupin kanssa ja suuremman yhtiön muodostaminen on seuraava looginen askel. NRC Group on puolestaan osoittanut merkittävän kasvukykynsä aloittaessaan tyhjästä vuonna 2011 ja noustessaan alan johtavaksi toimijaksi Norjassa ja Ruotsissa.

- Me VR Groupilla aiomme ottaa aktiivisen roolin yhtiön jatkuvassa kehittämisessä, todennäköisesti hallitusjäsenyyden myötä, Jansson sanoo.

Yhdistyminen ei vaikuta välittömästi tai suoraan VR Trackin toimintoihin Suomessa ja Ruotsissa. Pidemmällä aikavälillä syntyy mahdollisuuksia yhteistyöhön maiden välillä ja työntekijöille voi avautua uusia uramahdollisuuksia. Myös raskas- ja erikoiskalustoa saadaan hyödynnettyä monipuolisemmin.

VR Trackilla on ratojen kunnossapitohankkeista paljon kokemusta, jota arvostetaan uudessa yhtiössä erityisen paljon. Myös VR Trackin suunnitteluosaaminen tuo merkittävää lisäarvoa NRC Groupille ja uuden yhtiön asiakkaille eri puolilla Pohjoismaita.

Markku Pervilä

 

24.10.2018

Vaikuttavia kohtaamisia – Expomark alalla jo 30 vuotta

Messujen ja markkinointitapahtumien asema säilyy digitaalisaationkin aikakaudella. Tuoreen  markkinoinnin väitöstutkimuksenkin  mukaan tapahtumat synnyttävät kohtaamisia, tunnetta ja tietoa, joihin digitaalisuus ei pysty. Ihmiset haluavat tavata toisiaan ja luoda suhteita.

Uusimmat artikkelit

Austalin telakka kyberiskun kohteena – U.S. Navyn data turvassa

Sotalaivoja ja matkustaja-aluksia rakentava australialainen Austalin telakka ilmoittaa joutuneensa äskettäin kiristyshaittaohjelman kohteeksi. Telakka ei maksanut kiristäjille. 

12.11.2018 | Alan Uutiset

Janakkalan vuoden yrittäjäksi on valittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistunut Inweld Oy

Janakkalan vuoden yrittäjinä on palkittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistuneen Inweld Oy:n yrittäjät Timo ja Janne Kurkela. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Janakkalan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Janakkalan yrittäjäjuhlassa viime perjantaina, kerrotaan Yrittäjät.fi -verkkosivustolla.

SSAB ja Kemppi kehittävät yhdessä hitsausprosessia nopeuttavan digitaalisen ratkaisun

SSAB ja hitsausalan digitalisoinnin edelläkävijä, Kemppi, ovat onnistuneet yhdistämään SSAB SmartSteel- ja Kemppi WeldEye-pilvipalvelut toisiinsa perusainetietojen käsittelyn tehostamiseksi hitsaustuotannossa. Onnistuneen pilottikokeen tulokset ovat nyt kumpaakin digitaalista palvelua käyttävien yritysten saatavilla.

7.11.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turbiinitekniikka -kirja voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle sekä energia-alan opiskelijoille

Turbiinitekniikka -kirja on tarkoitettu käsikirjaksi voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle. Kirjan tavoitteena on antaa lukijoille perustiedot turbiinilaitoksesta ja perusta oman turbiinilaitoksen ymmärtämiseen ja käyttö- ja kunnossapitotoiminnan kehittämiseen.

Painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskeva ohje uudistettu

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uudistetun version painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskevasta ohjeesta. Ohjeessa kerrotaan, millaisia vaatimuksia painelaitesäädökset asettavat painelaitteiden käytönaikaisille korjaus- ja muutostöille.

Kemijoki Oy jatkaa sopimusta Lieksan seudun vesivoimalaitosten käytöstä ja kunnossapidosta Maintpartnerin kanssa

Kemijoki Oy jatkaa Lieksanjoessa sijaitsevien Lieksankosken ja Pankakosken vesivoimalaitostensa paikalliskäyttöä ja kunnossapitoa koskevaa sopimusta Maintpartnerin kanssa. Maintpartner on vastannut laitosten käytöstä ja kunnossapidosta vuodesta 2008.