Alan Uutiset | 12.12.2018

Vaisala laajenee nestemittausmarkkinoille ostamalla K-Patentsin

Maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuihin erikoistunut yritys Vaisala Oyj ostaa nestemittausten edelläkävijän, suomalaisen K-Patentsin. Yrityskauppa laajentaa Vaisalan tuotevalikoimaa nestemittauksiin ja vahvistaa Vaisalan asemaa maailman johtavana teollisuuden mittausratkaisuja tarjoavana yrityksenä. Kauppa sisältää K-Patents Oy:n ja sen tytäryhtiöt Yhdysvalloissa ja Kiinassa sekä Janesko Oy:n, K-Patentsin tutkimus- ja kehitysorganisaation.

World-map-2016

Yrityskauppa monipuolistaa Vaisalan teknologista osaamista ja laajentaa Vaisalan tuotevalikoimaa kaasumittauksista nesteiden mittauksiin.

- Laajentuminen nestemittausmarkkinalle on merkittävä askel liiketoiminta-alueellemme. Nestemittausmarkkina on meille erittäin houkutteleva kasvualue, jonka koko vastaa suunnilleen nykyistä kaasumittausmarkkinaamme, sanoo Vaisalan Teollisten mittausten liiketoiminta-alueen johtaja Sampsa Lahtinen

- Vaisalan maailmanlaajuisen verkoston ja huippuunsa viritetyn tuotantokyvykkyyden yhdistäminen K-Patentsin ensiluokkaiseen tuotetarjontaan ja sovellusosaamiseen luo meille vahvan alustan liiketoiminnan kasvulle. Tulemme sijoittamaan siihen myös tulevaisuudessa, Lahtinen jatkaa.
K-Patents on prosessirefraktometreihin erikoistunut markkinajohtaja. K-Patents tarjoaa mittalaitteita satoihin sovelluksiin useille teollisuudenaloille, kuten sellu- ja paperi-, elintarvike-, lääke- sekä puolijohdeteollisuuteen. Sovellukset vaihtelevat juomien sokeripitoisuuden mittaamisesta paperin pinnoituskemikaalien mittaamiseen.

- K-Patents on erikoistunut nesteiden pitoisuuksia mittaaviin laitteisiin, jotka toimivat vaativissakin olosuhteissa. Päätuotteemme on prosessirefraktometri, jolla on markkinoiden paras suorituskyky haastavissakin sovellusympäristöissä. Yhdistämällä kahden teknologiajohtajan vahvuudet voimme palvella asiakkaitamme jatkossa entistäkin paremmin ja löytää lisäksi uusia liiketoimintamahdollisuuksia, sanoo K-Patents Oy:n toimitusjohtaja Jukka Levo.

K-Patentsin liikevaihto vuonna 2017 oli 11,4 miljoonaa euroa ja se työllistää 60 henkilöä Suomessa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Vaisala tulee raportoimaan K-Patentsin tuloksesta osana Teollisten mittausten liiketoiminta-alueen tulosta 1.1.2019 alkaen. 

Uusimmat artikkelit

Tuuliturbiinin siiven eroosio-ongelma ratkesi tekoälyn avulla

Tuuliturbiinin siipimateriaalin eroosio sääolosuhteiden vaikutuksesta on ongelma, joka koskee koko tuulienergiasektoria. VTT:n antiAGE-projektissa materiaaliongelmaan löydettiin tekoälyn ja 3D-tulostuksen avulla toimiva ratkaisu.

Kaivostoiminta tehostuu uusien sensori-innovaatioiden avulla

Uusien röntgen- ja 3D-kuvantamisteknologiaan perustuvien sensorien sensorifuusiolla parannetaan mineraalivarojen 3D-mallinnusta ja tehostetaan arvometallien erottelua. VTT koordinoi sensorikehitystä yhdessä yritysten, kansainvälisten tutkimusinstituuttien sekä kaivosalan yhteisöjen kanssa X-Mine EU-projektissa. 

18.1.2019 | Tutkimus ja koulutus

T&k-kulut ajavat autonvalmistajia alliansseihin

Sähkö- ja robottiautojen kehittäminen on kallista puuhaa, samoin puhtaampien ajopelien rakentelu. Uusien autojen pilviä hipovat t&k-kustannukset pakottavat isotkin autonvalmistajat liittoumiin eli alliansseihin. Ford ja VW toimivat jo yhdessä, mikä lisää paineita vaikkapa Daimlerin ja BMW:n suuntiin.

17.1.2019 | Alan Uutiset

Kunnossapitopalveluihin erikoistunut Viafin Service ostaa Gasum Tekniikan

Gasum myy tytäryhtiönsä Gasum Tekniikka Oy:n teollisuuden kunnossapitokumppanille Viafin Service Oyj:lle. Yrityskauppa on osa Gasumin strategiaa keskittyä pohjoismaisten kaasumarkkinoiden ja energiainfrastruktuurin kehittämiseen. Kaupan odotetaan toteutuvan helmikuun loppuun 2019 mennessä. Yrityskaupassa Gasum Tekniikasta tulee osa Viafin Service-konsernia.

SKAL vaatii miljardin euron lisärahoitusta tiestölle; avaa keskustelun tavaraliikenteen päästövähennyksen keinoista

Kaasu on vaihtoehto kevyimmissä yhdistelmissä ja sähkö taajamien jakeluliikenteessä. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n laskelmien mukaan vielä vuonna 2045 yli 80 prosenttia maanteiden tavaraliikenteen energiankulutuksesta on kuitenkin nestemäistä dieseliä. Panostus uusiutuvista raaka-aineista valmistettuun dieseliin ja biokaasuun olisikin Suomen tavaraliikenteelle paras ympäristövalinta. 

Painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskeva ohje uudistettu

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uudistetun version painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskevasta ohjeesta. Ohjeessa kerrotaan, millaisia vaatimuksia painelaitesäädökset asettavat painelaitteiden käytönaikaisille korjaus- ja muutostöille.