Alan Uutiset | 12.12.2018

Vaisala laajenee nestemittausmarkkinoille ostamalla K-Patentsin

Maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuihin erikoistunut yritys Vaisala Oyj ostaa nestemittausten edelläkävijän, suomalaisen K-Patentsin. Yrityskauppa laajentaa Vaisalan tuotevalikoimaa nestemittauksiin ja vahvistaa Vaisalan asemaa maailman johtavana teollisuuden mittausratkaisuja tarjoavana yrityksenä. Kauppa sisältää K-Patents Oy:n ja sen tytäryhtiöt Yhdysvalloissa ja Kiinassa sekä Janesko Oy:n, K-Patentsin tutkimus- ja kehitysorganisaation.

World-map-2016

Yrityskauppa monipuolistaa Vaisalan teknologista osaamista ja laajentaa Vaisalan tuotevalikoimaa kaasumittauksista nesteiden mittauksiin.

- Laajentuminen nestemittausmarkkinalle on merkittävä askel liiketoiminta-alueellemme. Nestemittausmarkkina on meille erittäin houkutteleva kasvualue, jonka koko vastaa suunnilleen nykyistä kaasumittausmarkkinaamme, sanoo Vaisalan Teollisten mittausten liiketoiminta-alueen johtaja Sampsa Lahtinen

- Vaisalan maailmanlaajuisen verkoston ja huippuunsa viritetyn tuotantokyvykkyyden yhdistäminen K-Patentsin ensiluokkaiseen tuotetarjontaan ja sovellusosaamiseen luo meille vahvan alustan liiketoiminnan kasvulle. Tulemme sijoittamaan siihen myös tulevaisuudessa, Lahtinen jatkaa.
K-Patents on prosessirefraktometreihin erikoistunut markkinajohtaja. K-Patents tarjoaa mittalaitteita satoihin sovelluksiin useille teollisuudenaloille, kuten sellu- ja paperi-, elintarvike-, lääke- sekä puolijohdeteollisuuteen. Sovellukset vaihtelevat juomien sokeripitoisuuden mittaamisesta paperin pinnoituskemikaalien mittaamiseen.

- K-Patents on erikoistunut nesteiden pitoisuuksia mittaaviin laitteisiin, jotka toimivat vaativissakin olosuhteissa. Päätuotteemme on prosessirefraktometri, jolla on markkinoiden paras suorituskyky haastavissakin sovellusympäristöissä. Yhdistämällä kahden teknologiajohtajan vahvuudet voimme palvella asiakkaitamme jatkossa entistäkin paremmin ja löytää lisäksi uusia liiketoimintamahdollisuuksia, sanoo K-Patents Oy:n toimitusjohtaja Jukka Levo.

K-Patentsin liikevaihto vuonna 2017 oli 11,4 miljoonaa euroa ja se työllistää 60 henkilöä Suomessa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Vaisala tulee raportoimaan K-Patentsin tuloksesta osana Teollisten mittausten liiketoiminta-alueen tulosta 1.1.2019 alkaen. 

Uusimmat artikkelit

25.6.2019 | Alan Uutiset

”Sellumarkkinoilla normaali korjausliike” – hinta edelleen hyvällä tasolla, sanoo Metsä Groupin Hämälä

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ei kanna suurta huolta sellun hinnan viimeaikaisesta laskusuunnasta, sillä historiallisesti tarkasteltuna hintataso on edelleen ”hyvä”. Nykyinen hintataso ei myöskään vaikuta yhtiön arvioihin uuden Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan kannattavuudesta. Varsinainen investointipäätös laitoksesta tehdään kesällä 2020.

Ford hyödyntää tuotannossaan yli miljardi kertakäyttömuovipulloa vuodessa

Autonvalmistaja Ford on löytänyt nerokkaan tavan käyttää uudelleen miljoonia muovipulloja. Jokaisessa yhtiön valmistaman Ford EcoSportin mattojen valmistukseen on käytetty 470 kertakäyttöistä muovista juomapulloa.

19.6.2019 | Tutkimus ja koulutus

Kumppaniverkostoista aiheutuu ongelmia yli 80 % yrityksistä

Kumppaniverkostoista johtuvat toimitusketjujen häiriöt ja liiketoiminnan keskeytykset luovat yrityksille painetta investoida kumppaniverkoston riskienhallintaan. Suomalaista yritysjohtoa huolestuttavat erityisesti kumppaniverkoston vastuullisuus- ja kyberriskit.

Cobotit auttoivat metallisorvaamon kasvuun

Yhteistyörobotti eli cobotti nosti savonlinnalaisen alihankintakoneistamo Ket-Metin kustannuskilpailukykyä roimasti.

llmalämpöpumppumyynnin rajua kasvua ruokki helteinen viime kesä

Lämpöpumppujen myynti Suomessa kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 47 prosenttia. Eniten rynnivät ilmalämpöpumput lähes 70 prosentin kasvulla, mutta myös maalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myyntiluvut nousivat 10-15 prosenttia. 

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.