Alan Uutiset | 12.12.2018

Vaisala laajenee nestemittausmarkkinoille ostamalla K-Patentsin

Maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuihin erikoistunut yritys Vaisala Oyj ostaa nestemittausten edelläkävijän, suomalaisen K-Patentsin. Yrityskauppa laajentaa Vaisalan tuotevalikoimaa nestemittauksiin ja vahvistaa Vaisalan asemaa maailman johtavana teollisuuden mittausratkaisuja tarjoavana yrityksenä. Kauppa sisältää K-Patents Oy:n ja sen tytäryhtiöt Yhdysvalloissa ja Kiinassa sekä Janesko Oy:n, K-Patentsin tutkimus- ja kehitysorganisaation.

World-map-2016

Yrityskauppa monipuolistaa Vaisalan teknologista osaamista ja laajentaa Vaisalan tuotevalikoimaa kaasumittauksista nesteiden mittauksiin.

- Laajentuminen nestemittausmarkkinalle on merkittävä askel liiketoiminta-alueellemme. Nestemittausmarkkina on meille erittäin houkutteleva kasvualue, jonka koko vastaa suunnilleen nykyistä kaasumittausmarkkinaamme, sanoo Vaisalan Teollisten mittausten liiketoiminta-alueen johtaja Sampsa Lahtinen

- Vaisalan maailmanlaajuisen verkoston ja huippuunsa viritetyn tuotantokyvykkyyden yhdistäminen K-Patentsin ensiluokkaiseen tuotetarjontaan ja sovellusosaamiseen luo meille vahvan alustan liiketoiminnan kasvulle. Tulemme sijoittamaan siihen myös tulevaisuudessa, Lahtinen jatkaa.
K-Patents on prosessirefraktometreihin erikoistunut markkinajohtaja. K-Patents tarjoaa mittalaitteita satoihin sovelluksiin useille teollisuudenaloille, kuten sellu- ja paperi-, elintarvike-, lääke- sekä puolijohdeteollisuuteen. Sovellukset vaihtelevat juomien sokeripitoisuuden mittaamisesta paperin pinnoituskemikaalien mittaamiseen.

- K-Patents on erikoistunut nesteiden pitoisuuksia mittaaviin laitteisiin, jotka toimivat vaativissakin olosuhteissa. Päätuotteemme on prosessirefraktometri, jolla on markkinoiden paras suorituskyky haastavissakin sovellusympäristöissä. Yhdistämällä kahden teknologiajohtajan vahvuudet voimme palvella asiakkaitamme jatkossa entistäkin paremmin ja löytää lisäksi uusia liiketoimintamahdollisuuksia, sanoo K-Patents Oy:n toimitusjohtaja Jukka Levo.

K-Patentsin liikevaihto vuonna 2017 oli 11,4 miljoonaa euroa ja se työllistää 60 henkilöä Suomessa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Vaisala tulee raportoimaan K-Patentsin tuloksesta osana Teollisten mittausten liiketoiminta-alueen tulosta 1.1.2019 alkaen. 

Uusimmat artikkelit

25.3.2019 | Alan Uutiset

SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalle autoteollisuuden IATF 16949:2016 -sertifiointi

DNV GL sertifiointilaitos on arvioinut SSAB:n Hämeenlinnan tehtaan toimintaa. Tehtaalle on myönnetty autoteollisuuden IATF 16949:2016 – sertifikaatti. IATF 16949:2016 -standardissa määritellään autoteollisuuden laadunhallintajärjestelmän vaatimukset.

Fortumin ratkaisu nostaa akkujen kierrätysasteen yli 80 prosenttiin

Yhteiskunnan sähköistyminen lisää tulevaisuudessa merkittävästi tarvetta akuille. Fortum on kehittänyt ratkaisun, jonka ansiosta yli 80 prosenttia sähköauton akusta pystytään jatkossa kierrättämään. Ratkaisu palauttaa akussa olevat arvokkaat metallit kiertoon ja pienentää sähköauton akkujen ympäristörasitusta vähentämällä koboltin, nikkelin sekä muiden harvinaisten metallien louhinnan tarvetta.

Mittava hyökkäys norjalaiseen alumiiniyhtiöön, siirtyy manuaalisiin operaatioihin

Yksi maailman suurimmista alumiinin valmistajista, norjalaisyhtiö Norsk Hydro ASA on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa maanantaina alkaneiden kyberhyökkäysten vuoksi.

15.3.2019 | Kumppaniartikkeli

Konecranesin asiakasportaali on kunnossapitopalvelun tiedonlähde

Konecranes tuo teollisen internetin edut asiakkaiden ulottuville yourKONECRANES-asiakasportaalin kautta. Asiakasportaali yhdistää laitteiden reaaliaikaisen käyttö- ja kuntotiedon järjestelmällisen kunnossapidon tuottamaan tietoon. Portaalin uusimpana ominaisuutena on online-raportointinäkymä, jonka kautta asiakkaat saavat reaaliajassa tiedot valmistuneesta huollosta digitaalisessa muodossa.

Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.

LST Etävalvonta auttaa vähentämään tuotannon hallitsemattomia käyttökatkoja

LST Teollisuuspalvelu esittelee Uusi Teollisuus -messuilla langattoman kunnonvalvontapalvelun LST Etävalvonta -palvelun, joka on tärkeä osa teollisuuden riskienhallintaa.

12.3.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Konecranes ilmoitti perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.