https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 31.5.2021

Valmet toimittaa automaatiojärjestelmän Fortumin Suomen kaukolämpöjärjestelmään

Valmet toimittaa automaatiojärjestelmän Fortumin Suomen lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnalle. Uuden teknologian avulla Fortum pystyy paremmin hallitsemaan, kehittämään ja optimoimaan Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella toimivaa kaukolämpöjärjestelmäänsä, mikä lisää ohjauksen joustavuutta sekä alentaa hiilidioksidipäästöjä.

fortum

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2021 toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Automaatiotoimitus luovutetaan asiakkaalle maaliskuun lopulla vuonna 2022.

- Tavoitteemme on nostaa kaukolämpöjärjestelmän automaatioastetta eli automatisoida laitosten ja verkon ohjausta. Tulevaisuudessa kaukolämmön tuotannon ja kysynnän tasapainottaminen on entistä monimutkaisempaa, joten tarvitsemme automaatiota ohjaamaan järjestelmää, sanoo kehityspäällikkö Lauri-Juhani Heino Fortumilta.

- Valmetin tekninen ratkaisu tukee erittäin hyvin Fortumin liiketoimintaan ja dekarbonisaatioon liittyviä tavoitteita, sillä se tarjoaa oikeat työkalut kaukolämpöverkon parempaan hallintaan, sanoo myyntipäällikkö Tom Bäckman Valmetin Automaatio-liiketoiminnasta.

Valmetin avaimet käteen -toimitus sisältää Valmet DNA User Interface (DNA UI) -käyttöjärjestelmän Fortumin Suomenojan voimalaitokselle, jota jo ohjataan Valmet DNA -teknologialla. Lisäksi Valmet toimittaa virtuaaliset palvelimet Fortumin Keilalahden palvelintilaan sekä vastaa asennuksesta ja käyttöönotosta.

Valmet DNA UI -käyttöliittymä mahdollistaa näytettävän tiedon räätälöinnin eri käyttäjien ja käyttäjäryhmien tarpeiden pohjalta. Uusimpiin teknologioihin pohjautuva käyttöliittymä sisältää vahvasti suojatun tiedonsiirron, jonka avulla laitoksen järjestelmään voidaan kytkeytyä turvallisesti ajasta ja paikasta riippumatta.

Uusimmat artikkelit

Tuulivoimainvestoinnit kattavat yli viidenneksen teollisuuden kiinteistä investoinneista 2021

Kuluvana vuonna Suomeen rakennetaan noin 1 000 megawatin edestä uutta tuulivoimaa. Määrä tulee kasvattamaan Suomen tuulivoimakapasiteettia 40 prosenttia. Investointeina tämä tarkoittaa noin 1,2 miljardia euroa, mikä vastaa 23 prosenttia kaikista tälle vuodelle arvioiduista teollisuuden kiinteistä investoinneista. Vuosien 2022 - 2023 aikana tuulivoimainvestointien määrä tulee olemaan vielä korkeampi, ja sijoittajat uskovat kiinnostuksen puhtaaseen sähköntuotantoon säilyvän myös jatkossa.

10.6.2021 | Tutkimus ja koulutus

Jatkuvatoiminen prosessi luo edellytykset joustavammalle ja tehokkaammalle lääkkeiden valmistamiselle

Siirtyminen perinteisestä eräprosessista vaihtoehtoiseen jatkuvatoimiseen prosessiin on ajankohtainen aihe ja haastava tehtävä lääketeollisuudelle, kun se pyrkii löytämään yhä kustannustehokkaampia ja joustavampia ratkaisuja lääkkeiden valmistamiseen. 

9.6.2021 | Alan Uutiset

Yli puolet suomalaisista haluaa käyttää aurinkoenergiaa kodin sähkön kulutuksessa

Sähkönjakeluyhtiö Carunan teettämä kansalaiskysely osoitti kuluttajien keskuudessa selkeän trendin: aurinkopaneelien käyttö kiinnostaa 54 prosenttia suomalaisista. Kiinnostus näkyy myös aurinkopaneelien määrässä ja vuoden 2020 aikana aurinkosähköntuottajien määrä Carunan sähkönjakeluverkossa kasvoi yli 40 prosenttia. 

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.

Voitelun kunnossapito-ohjeet laitevalmistajilta ja voitelun asiantuntijalta

Toimivaksi ja hyväksi havaittu käytäntö on merkittävin tekijä oikeassa voiteluhuollossa. Teoria antaa usein yleisohjeita, jotka sopivat mahdollisimman laajalle alueelle.

Rakennussähkösuunnittelijan pätevyys mittaa projektin kokonaishallintaa

Rakennussähkösuunnittelijan pätevyyslautakunta on saanut tietoonsa, että rakennusten tietoteknisiin järjestelmiin erikoistuneilta suunnittelijoilta (telesuunnittelijat) on edellytetty tarjouspyynnöissä rakennussähkösuunnittelijan pätevyyttä.